Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

HAL odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen konec filmu, ale i ten mi bohatě stačil - smál jsem se celou dobu. Jako komedie/parodie možná, ale jako horor?To ani omylem. EDIT: Včera jsem s pár přáteli z filmu viděl další půlhodinu - Je to absolutní nářez, WTF momenty se předhánějí v co největší mimóznosti, digitální Jeleni mezi námi zkultovněli během pikosekundy, Samara batolící se všude možně je geniální a když si vzpomenu na dům rozpadající se pod zuřivými útoky turbodřevomorky tak se budu v pase lámat asi ještě hodně dlouho. A ne, vážně jsme u toho neměli žádnou trávu ani alkohol, u tohohle jednoduše vůbec není potřeba. Ring 2 je totální sračka, ale při správném rozpoložení a v dobré společnosti taky skvělá zábava - takže si k mému hodnocení klidně nějakých 6-20 hvězdiček přihoďte. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Není to tak suprový jako jednička, ale kdybych ji nikdy neviděl, tak tohle je horor na úrovni. Určitě 100x lepší je se kouknout na horor MYSTERIÓZNÍ, než na horor, kde protečou litry krve a běhá týpek s mačetou. Strach tu jde hodně pocítit a nemůžu jinak než dát vyšší hodnocení. Kruh 2 se povedl a nechápu, zdejšího nižšího hodnocení. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

THE RING je jedným z najlepších amerických hororových filmov pre široké publikum, ktorý sa nezmazateľne zapísal do histórie a oživil tento žáner, pretože bol inteligentný a naozaj strašidelný. Bohužiaľ THE RING 2 nieje inteligentný a čo je najhoršie, nieje ani trošku strašidelný. Atmosféra z vinikajúceho traileru sa zďaleka nekoná. Režisér ako by nás chcel čo najskôr vystrašiť a nenechá nás vcítiť sa do scény. Najlepšia scéna z jednotky - tá s koňom, je tu napodobnená s jeleňmi. V istých momentoch je aj pôsobivá, no zvieratká sú digitálne dosadené a tak je kúzlo preč. A prečo na začiatku útočili, keď na konci sa sa asi 20 jeleňov zhŕklo okolo auta a kľudne postávalo. Jediný kôň vylepaný strachom, ktorý si to švihol cez loď rovno do mora to bolo niečo a nie toto. A v domčeku Samary sa nájde kopa parohov, akože stým majú niečo spoločné. No dobre, ale čo? Scéna z kúpeľni s vodou padajúcou zo stropu je pekná, no samoúčelná. A ako je možné, že Rachel už vediac o čo ide, príde domov kde je jej syn v ktorom je prevtelená Samara (ktorá medzitým zabila jedného chlapíka, ktorý sa nejakým zázrakom dostal spať do svojho auta) a kľudne zaspí? Ďalej konečne príde skvelá scéna kde Rachel uniká zo studne a už ju doháňa efektne šplhajúca Samara, keď zrazu asi 2 metre od východu Rachel vykopne zo steny studne kameň (!) a prúd vody (!!!) strhne Samaru spať dolu. Kruh 2 je oproti Kruhu asi tak dobrý, ako je dobrá Nebezpečná rýchlosť 2 oproti jednotke. Po dejovej stránke chudobnejší, po vizuálnej nízkorozpočtovejší a vôbec sa netlačí na pílu tam kde by sa malo. SKLAMANIE ROKA. Neodpustím si: Naomi Watts je naozaj sympatická herečka. Hlavne keď vyjde premočená zo studne =) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Technicky brilantně natočená neatmosférická nuda. Hlavní chyba je, že tady naprosto chybí dusná atmosféra jedničky. Hodně je to způsobeno neuvěřitelně hloupoučkým scénářem, který vrší páté přes deváté a dokonce naprosto rezignuje na pravidla daná minule. "Strach" je tu naháněn náhodně rozmístěnýma lacinýma nefunkčníma lekačkama. Herci nemají naprosto co hrát, takže jsou celou dobu stylizovaní do jednoho výrazu a to bohužel včetně Naomi. Je na ní až moc vidět, že nemít smlouvu na pokračování, tak by v tom sama od sebe nehrála. Z téměř dvojhodinové stopáže stojí za zmínku pouhé dvě scény. Jedna pro svou neuvěřitelnou debilnost (scéna s vysokou) a jedna cool udělaná scéna s vanou a vodou u stropu. Myslím, že Nakata chtěl učinit přítrž remakům asijských snímků a tak se obětoval, dal všanc svou pověst a natočil takovouhle blbost pro nejzapadlejší regály videopůjčoven: Jinak si to prostě neumím vysvětlit... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

U jedničky jsem se v kině hrůzou ani nepohnul. Byl to můj nejintenzivnější hororový zážitek vůbec. Veliká škoda, že to samé nemůžu říct o dvojce. Ta totiž postrádá vše, čím jednička byla vyjímečná - atmosféru, lekačky, děsuplné scény i kvalitní příběh. Všechno špatné se odráží právě od děje filmu, který místo aby vysvětlil některé naznačené záležitosti z jedničky, tak je pouze podivně a nelogicky rozšiřuje o další nejasnosti. Tím příběh tratí na poutavosti, což snižuje divákovu chuť se bát. Tomu přispívá i špatné časování a střih většiny scén. Mnohé mohly být strašidelné, kdyby se režie soustředila víc na detaily a naznačování hrůzy místo digitálních triků. Příkladem budiž jeleni. Z jejich pohledů a netypického zvířecí chování jsem měl husí kůži. Bohužel jen do té chvíle, než začali s útokem. Strašidelná scéna se rázem přehoupla do prosté digitální akce. Kromě jelenů na mě zapůsobil i trochu vylepšený "protáhlý ksicht" Samařiných obětí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Studio DreamWorks v snímku propaguje vlastní filmy. V scéně v obchodě se mezi videokazetami z druhé ruky nacházejí jen filmy tohoto studia. (imro)
  • V rámci reklamní kampaně byly kopie „prokleté pásky“ rozšíreny na veřejná místa. Po pěti minutách sledování odkázaly diváky na webovou stránku filmu. (imro)
  • Původním režisérem snímku měl být tvůrce mnoha úspěšných reklamních spotů (mj. i toho, který parodoval první americký Kruh, 2002) Noam Murro. Dalším v pořadí byl Richard Kelly. Nakonec se k režii dostal tvůrce původního japonského filmu (a některých pokračování série) Hideo Nakata. (imro)

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama