Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (354)

plakát

Absolvent (1967) 

Takhle přesně se chová a mluví jeden můj kamarád, když si něčím není jistý, neví, kudy kam, a chce ze všeho vybruslit, hlavně aby nemusel nic moc řešit. Tohle nebyla žádná generační výpověď, to bylo plutí s proudem nicnedělání, nerozhodování a nemyšlení. Ten kluk si prostě dal voraz. Proč? Protože mohl. Kdyby se musel živit nebo měl nějaké povinnosti, nebyl by tenhle krásný film, jak jedna znuděná panička svedla malýho hošíčka. Milé dívky, víte, co znamenají slova "Chceš si mě vzít?" "Miluju s tebou ten sex zadarmo!" A to se stalo Benovi. Najednou byl odříznutý od vítečeho a každá kočka mu připadala černá. Vždyť i tu "sváděcí" promluvu měl totožnou jak k matce tak k dceři. A scéně v kostele se ani nedivím, jedinci, kteří mají v povaze hysterické prvky, navíc umocněné vrcholící pubertou, tohle dělají i teď. Generace negenerace. Anne Bancroft a Dustin Hoffman byli naprosto skvělí po všech stránkách a ve všech ohledech. A Simon s Garfunkelem také nemají chybu.

plakát

After: Polibek (2019) 

Je to naivní, ale první láska je taková. Chemie mezi hlavní dvojicí krásně fungovala. Hardin se místy přikláněl k roli pana Darcyho, pak zase Heathcliffa, Tessa byla opravdová a tak něžná a jemná. Landon a Noah osvěžující, taky bych je brala za kámoše.

plakát

After the Ball (2015) 

Překvapivě dobré, v jedné z hlavních rolí Pan Božský.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Myslím, že mít v rukávu historická data o Vietnamu, porozumění by bylo větší. Takhle byl pro mě film zatížen mnoha jmény, souvislostmi, o nichž nemám páru, že zbývá jen si užít herce a pocit, že vláda na lid nemůže, protože lid a jeho práva a svobody nakonec zvítězí. Nakonec...

plakát

Akta X - Film (1998) 

Tenkrát se mi to fakt líbilo, z nostalgie dávám 4*.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Spíš by se to mělo jmenovat Poslední případ Muldera a Scullyové, protože s Akty X to má pramálo společného. Vtipné bylo, jak agentka FBI zastavila Muldera při vstupu do budovy, jako že tady je to jen pro profíky, oni si to už převezmou... ha ha. Ty rodinné historky M+S jsou trochu otravné, přestože o jejich minulosti nic nevíme, tak o ní pořád v náznacích mluví. Jako proč? Děj to neposouvá ani neozvláštňuje. Příjemný byl dvouminutový návrat Skinnera, ale na Akta X to fakt nestačilo.

plakát

Ali (2001) 

Ali hláškující, vtipný, charismatický. Hudba doprovázející africkou anabázi byla skvělá. Zápasy dobře natočené, zaplať bůh v nich nebylo moc krve, takové ty nechutné podlitiny v obličeji a roztržená obočí, z nichž stříká krev na všechny strany à la Rocky. Vztahy s ženami jen nahozené, takže žádná velká romanťárna. Přátelství s reportérem úžasné. Vlastně bych si přála některé věci zpracovat trošku detailněji, například kam se poděly všechny ty peníze za zápasy, že jim museli jiní nosit jídlo?

plakát

Americký prezident (1995) 

Taková trochu lépe zahraná limonáda. Lepší než ty od Rosamunde Pilcher, ale to bude tím, že tady jsou mnohem lepší herci. Děj je velmi podobný, konec správně happy. Jmenuji se Andrew Shepherd a já jsem prezident!

plakát

Americký sniper (2014) 

Celý film má takovou uspořádanou atmosféru, o nikoho se nebojíte, protože kromě hlavního hrdiny si k nikomu nestihnete vytvořit vztah a pak přijde ta jedna jediná věta a najednou je všechno jinak, jen sedíte a čučíte, jaký to vzalo obrat, a říkáte si: "Proč?" Za zpracování té situace dávám 4*.

plakát

Anděl v utajení (2017) (TV film) 

Úplně blbý to není, ale fakt stačí jednou kouknout, když je člověk zrovna nemocný a nic složitějšího než tohle by nepobral. Ovšem andělských filmů jsme viděli víc a kam se na ně tenhle hrabe.