Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedené smíchání politiky s romantikou. Annette Bening hraje postavu která se celý film chová naprosto nesmyslně, do toho jí přizvukuje rozněžněný Michael Douglas, který sice je jedním z nejlépe obsazených amerických prezidentů, ale zároveň hraje jednoho z nejhůře napsaných. Na film o prezidentovi překvapivě málo politiky, hodně sladkých řečí, několik romantických montáží a odhadnutelný konec. Nebýt vynikajících postav prezidentových poradců v podání Martina Sheena a Michaela J. Foxe nemělo by moc smysl se tímto filmem jakkoliv déle zabývat. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Americký prezident (American President, The) - tak toto je opravdu perfektní odpočinkový film. Nejedná se určitě o nijak "náročný" film se spletitým dějem, nečekanými zvraty nebo nějakou hlubokou myšlenkou. Jednoduchý děj se točí vlastně jen okolo toho jaké nástrahy může každému okolí nastražit když vaší známostí je zrovna nejmocnější muž světa. Film, v němž nehraje moc herců a odehrává se celý jen na několika místech... Film nemá v sobě nic mimořádného, ani nějakou mimořednou zápletku a nepětí, ale přesto je velice zajímavý a divák se nenudí... ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas je úžasný herec jen do té doby co dostane kladnou roli. To je pak jeden propadák za druhým, stejně jako tento Americký prezident. Do této role se nehodí snad ze všeho nejvíce, Michael, rozený záporák... - Viděno 2x cca + 2. 11. 2009 - 15% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Krásně ideologická pohádka o silném, rozhodném a inteligentním muži a jeho románku s křehkou, pohlednou ženou. Protože přesně tak by to mělo být. (muhehe, ok - vtipy na genderovou rovnováhu stranou) Je to chytře napsaná romantická komedie od mého oblíbeného scenáristy, co byste chtěli slyšet, samozřejmě že se mi to líbilo. Jediné co to podráží je prostě to žánrové zasazení, nevýrazná režie, zaměnitelná hudba a fakt, že Annette Bening je skvělá herečka, ale v žádném případě můj typ. A to i v případě, že by měla zcela nelesbický účes. 7/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Romantická komédia v štýle Franka Capru z pera Aarona Sorkina (Moneyball, Social Network, Jobs). Nedocenená oddychovka ukazujúca, že aj najmocnejší muž sveta je iba človek, ktorý túži po láske. A vďaka šarmantnému Michaelovi Douglasovi tomu všetci na dve hodiny chceli aj uveriť. Sympatický počin s vynikajúcimi hereckými výkonmi, veľkou dávkou humoru a takmer rozprávkovou atmosférou, kde je možné aj to, že vrcholný politik riskuje hlasy voličov kvôli sympatiám jednej ženy. V podobnom svete by som chcel žiť. 5 nominácií na Zlatý glóbus. velmi pekná romantická komédia so skvelým hereckým obsadením,inteligentným humorom a znesiteľným sentimentom. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Camp David je absolútne zakázaný pre verejnosť a médiá. Scénografi pri navrhovaní scenérie tohto miesta využili fantáziu a súkromné ​​fotografie z éry Richarda Nixona. (Arsenal83)
  • V jednom momente Michael J Fox hovorí, že je jeho „zodpovednosťou ako občana“ spochybňovať prezidenta. Michael J Fox je v skutočnosti kanadským občanom. (Arsenal83)
  • Lewis (Michael J. Fox) hovorí, že nechce skončiť vo väznici Danbury, väznica Danbury je však väzenie len pre ženy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama