Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (350)

plakát

Rolleokoseuteo (2013) 

Tenhle film mě asi nikdy nepřestane bavit. Viděla jsem ho už minimálně 5x a stejně se pořád směju nahlas, jako když jsem koukala poprvý. Ha Jung-woo se svým prvním režisérským počinem dokázal, že mu to jde nejen před kamerou, ale i za ní. Velký díl na tom, že se mi tenhle filmík tak líbí, má Jung Kyung-ho a jeho nadávkové výlevy. Ale i ostatní postavy jsou sympatické a vytváří v letadle tu správnou zábavnou atmosféru.

plakát

Dalui yeonin : bobogyungsim ryeo (2016) (seriál) 

Nemůžu jinak, je to jasných 5*. Na tenhle seriál jsem se dlouho těšila, ale že mě zaujme až takhle, to jsem teda nečekala. Hltala jsem jeden díl za druhým a nemohla se od toho odtrhnout. To se mi naposled stalo před lety u první série Heroes a kdyby mi někdo řekl, že mě to potká znovu u korejského seriálu, ťukala bych si na čelo, že se zbláznil :) Bylo pár dílů, kdy jsem si říkala, že dám 4*, protože to přílišné intrikaření a pletichaření mě moc nebavilo, ale ke konci a zvlášť dva poslední díly nasadily takovou laťku, že to je prostě za plný počet - skvělý příběh, herecké výkony, hudba... No, prostě paráda.

plakát

Ddeugeowoon annyeong (2013) 

Mám ráda hudební filmy a tenhle patří k mým nejoblíbenějším, nejen kvůli skvělé hudbě, ale i hereckým výkonům. I když je Lee Hong-gi především zpěvák, hrát prostě umí. Námět sice není originální, přesto to u mě fungovalo. Film jsem viděla už několikrát a líbí se mi pořád stejně, jako když jsem koukala poprvé. I když je to na vážné téma zahrnující i smrt, hudba a úsměvné scény celou atmosféru odlehčují.

plakát

Gongjo 2: Inteonaesyeonal (2022) 

Zdejší vlažné komentáře a i hodnocení mě trochu nahlodaly, ale po zkouknutí můžu říct, že jsem se dobře bavila. Jednička mi sice přišla o fous lepší, ale i dvojka si pořád drží svou úroveň. Má to šmrc, děj odsýpá, nenudila jsem se, sem tam rvačka, přestřelka, občas se objeví i vtipně nahláškové scény. A do party se hlavně přidal fešák Daniel Henney, který se dokázal mezi nesourodou dvojku z jedničky pěkně vmáčknout a dobře jim sekunduje. Jediný, k čemu bych měla výtku, je zamotaný děj, kdo s kým a proti komu, protože jsem se v tom místy začala ztrácet. Tohle si ale určitě pustím znovu, tak snad mi to pak bude jasnější :)

plakát

Śakra (2023) 

Několik dní mi trvalo, než jsem se rozhodla, jak tenhle film vlastně ohodnotit. Tygr a Drak a Klan létajících dýk patří mezi mé oblíbené filmy, takže nemůžu popřít, že Sakra mě v porovnání s nimi lehce zklamala. Donnie je ale pořád top a táhne celý film. Vizuálně taky moc pěkný, fajn hudba. Příběh ovšem trošku pokulhává a chemie mezi Donniem a Yukee Chen dost skřípe. V tomhle ohledu to prostě nemá šmrnc. Asi mi tam chyběly nějaké další výraznější a známější tváře, které by to vytáhly a dokázaly s Donniem držet krok a nejen mu přicmrndávat. Když jsem si ale vybavila pár scének, které se mi líbily nebo mě pobavily, tak jsem se nakonec rozhodla přiklonit k vyššímu hodnocení. Přeloženo.

plakát

Psanci: Krvavá mise (2022) 

Ma Dong-seok opět vyráží do akce. Nejdřív trochu proškolí policajty ve Vietnamu a pak už to rozehraje na svém písečku. Tentokrát mu do klína padne případ týkající se únosů a vražd korejských turistů v jihovýchodní Asii. Přijde mi to hodně podobné prvnímu dílu. Drží se to stejného schématu a i úrovně. Ma Dong-seok opět bitkaří, kde se dá, používá nezvyklé metody výslechu a nebere si servítky. Je tam opět pár vtipných scén, kde jsem se i zasmála. Jen, co oproti prvnímu dílu decánko pokulhává, je hlavní záporák. Né že by mu to s nožem nebo sekáčkem šlo špatně, ale nemá Yoon Kye-sangovo charisma.

plakát

Nu chuo čung an (2021) 

Parádní jízda se super dvojkou hlavních hrdinů, nebo spíš jedním hrdinou a jedním padouchem. Prvně musím říct, že Donnieho někdo přebitkařil. I když i on měl šanci se několikrát předvést, má už holt svůj věk a Nicholasovy scény byly prostě nej. To, co předváděl s noži, bylo suprový. Roli padoucha si vyloženě užíval. Hezky se na to koukalo, za ty 2 hodiny jsem se vůbec nestihla nudit. Fajn příběh provázela skvělá hudba a akce všeho druhu, takže za mě rozhodně spokojenost. Přeloženo.

plakát

Chai dan zhuan jia 2 (2020) 

Napínavá akční jízda s přestřelkami, honičkami, suprovými výbuchy a hlavně se skvělým Andy Lauem. Užila jsem si to stejně jako jedničku. Myslela jsem si, že jde o pokračování, ale nikoli. Filmy na sebe nenavazují, fungují samostatně, i jméno Andyho postavy je jiné. Oba filmy spojuje jen on v roli pyrotechnika a Philip Keung, který si taky zahrál v obou filmech, i když opět jiné role. Tentokrát Andymu sekundoval sympatický Sean Lau a své role se zhostil též skvěle. Výbuchů si užijeme dost, triky jsou parádní, děj odsýpá a dočkáme se i několika zvratů. Za mě velká spokojenost a nezlobila bych se, kdyby natočili ještě trojku :) Přeloženo.

plakát

The Perfect Husband (2018) 

Pohodová romantika se sympatickými postavami. Trošku jsem se toho obávala, s Indonésií nemám moc zkušeností, ale překvapivě mi to sedlo a strašně rychle mi film utekl. Přišlo mi to jako předělávka čínského filmu My Wife Is 18 nebo korejské verze My Little Bride, i když zas jinak zpracované. Indonésané ubrali humoru, ten je jen lehce naznačen a spíš si jedou po vážné lince. Za mě tedy spokojenost, nenapadlo mě, že Indonésie umí tak dobré romantické filmy. Přeloženo.

plakát

Daman akeseo guhasoseo (2020) 

To byla jízda. Hwang Jung-min ani Lee Jung-jae zrovna nepatří mezi mé oblíbence, ale tady jsem to hodila za hlavu a užívala si parádní podívanou. Příběh sice nebyl úplně originální, připomnělo mi to Man from Nowhere, ale zas v tom bylo něco nového a chytilo mě, jak se příběh začal rozvíjet. Hwang tentokrát jako drsňák, Lee záporák numero uno a líbil se mi i Park Jung-min v roli transsexuála, který skvěle vystihnul pohyby a výrazy opačného pohlaví. Drsný akční scény se prolínají celým filmem a jsou různýho druhu, takže fandové si určo přijdou na své. Přeloženo.