Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (350)

plakát

Hiteumaen (2020) 

Parádní svižná jízda se skvělým Kwon Sang-wooem. I když to několikrát zopakoval, netušila jsem, že to v sobě má :) Nikdy jsem ho snad v takové akční roli neviděla. Akční scény jsou skvělý a je jich dost. Jen jsem čekala víc humoru. Toho je sice míň, ale když už, tak už! Někdy jsem se smála nahlas. Hodně se mi líbila i hudba. Za mě prostě spokojenost - odsýpalo to, mělo to drive, sympatický postavy a správně pošahanej záporák. Přeloženo.

plakát

Fei long guo jiang (2020) 

Donnie tentokrát bojuje nejen s jakuzou, ale i láskou a kily navíc. Myslela jsem si, že půjde o průměrnou, nenáročnou, ulítlou komedii, kterých v posledních letech vzniká v Číně/HK spoustu, takže to, co se mi dostalo, je hodně velký překvapení. Nečekala jsem, kam až to Donnie vytáhne. Přišlo mi, že si roli tlouštíka vyloženě užívá. Jeho grimasy, úsměvy, pohledy a gesta nemají chybu. Humor je povedený, nenásilný, některý scénky jsem si musela pustit víckrát. Akční scény jsou svižný, nápaditý, některý si taky zasloužily opáčko, a Donnie i s vycpávkami skáče jako gumídek. Potěšila i menší role Naoto Takenaky, který perlil nejen slovy a tvůrci mu nemohli vybrat lepší konec i s následnou poznámkou. Nemůžu se zbavit pocitu, že jsem ho už v podobné roli viděla. Plus mají lokace, hudba, zajímavé a vtipné bylo začlenění záběrů z Donnieho starších filmů. Přeloženo.

plakát

Hiya (2016) 

Na tenhle film jsem měla zálusk 4 roky. Podle reportáže a toho, že v něm hlavní roli hraje Hoya z Infinite, jsem si myslela, že půjde o hudební film, který bude o cestě hlavního hrdiny za jeho snem, stát se zpěvákem. A ono ejhle. Něco málo z konkurzů, tréninků se objeví, i snahy o zlepšení zpěvu, vystoupení a písničky se dočkáme krátce až v samém závěru. Příběh se hlavně soustředí na vztah dvou bratrů a konflikty, které vyvolává kriminální minulost jednoho z nich, takže hudební složka je jen jakési křoví na dotvoření děje. I když jsem od toho čekala něco jinýho, ve výsledku to nebylo špatný. Lehký nadprůměr - 3,5*

plakát

Sidong (2019) 

Další korejská komedie, která mi fakt sedla. A překvapivě i hrdinové filmu hledají, co jim v životě sedne. Pobavila jsem se. Nejlepší byl Ma Dong-sok. Jeho dlouhý háro a jak tancuje na Twice, to se prostě musí vidět. Tu scénu jsem si pouštěla několikrát. Fajn, že si herec jako on, dokáže ze sebe udělat takovou legraci. Byly tam i vážnější momenty, když si mladí hrdinové hledají svou cestu v životě, ale humor byl dávkován dostatečně po celý film. Za mě dobrý a ráda se na to podívám znova. Přeloženo.

plakát

Mr. Zoo: The Missing VIP (2020) 

Dlouho jsem se takhle u korejské komedie nepobavila a přitom se to tvářilo celkem nenápadně. Poslední Lee Sung-minovy filmy mě moc nezaujaly, ale tahle role mu sedla jako ulitá, rozhodně víc než ustrašený úředníček v The Witness. Sekundovalo mu několik vtipných postav a hlavně zvířátka - od komárů až po gorilu. Občas sice vypadaly trošku uměle, ale což. Jako pohodová oddechovka na odpoledne to u mě prostě dost dobře fungovalo. Přeloženo.

plakát

Buy Bust (2018) 

Celkem bída. Skoro dvouhodinové pobíhání po slumu protkané bitkama a jinak kde nic, tu nic mě moc nenadchlo. A to začátek vypadal slibně. Pak to ovšem byly dlouhé scény o ničem, kvůli čemuž to ztrácelo spád a pozornost upadala. Žádná z postav taky nezaujala, nebyla mi sympatická, abych jí fandila. Vlastně mi bylo jedno, jak to dopadne. Jen aby už byl konec. Taky mi vadila angličtina, zněla v tom divně. Jediný co mě místy příjemně zatahalo za uši, byla hudba. I když zas na jiných místech se její pokusy o navození dramatické nebo napínavé atmosféry minuly účinkem.

plakát

Dubeon halkkayo (2019) 

Celkem slabota, nemastný, neslaný a na to, že to má být komedie, humor nic moc. Nejvíc mě asi pobavilo, když si čtyřicátníci ve flashbacku střihli středoškoláky. Hlavní hrdinka mi byla navíc dost nesympatická, jak vzhledem, tak chováním. Byla pěkně otravná, protivná a lezla mi na nervy celý film, takže jsem se nemohla dočkat, až to skončí, což při stopáži skoro dvou hodin trvalo. Ani jsem jí s jejím ex nepřála happyend. Jediný, co pro mě bylo fajn, byl námět. S odřenýma ušima 3*.

plakát

Himeulneyo miseuteo li (2019) 

Pohodový rodinný filmík. Závěrečná část je sice ve vážnějším duchu, ale jinak celým filmem prostupuje miloučký humor. Skoro pořád jsem se usmívala a několikrát se i zasmála. Kudrnatý Cha Seung-won a jeho lehce retardovaný ksichtíky byly dokonalý. I mladičká Um Chae-young je ve svý roli skvělá. Sice jsem tušila, jak to dopadne, ale pár věcí překvapilo a líbilo se mi, jak na konci osudy hrdinů pěkně zapadnou do sebe. Čekala jsem sice úplně něco jinýho, ale sedlo mi to a bavila jsem se. Přeloženo.

plakát

Sao du 2: Tian di dui jue (2019) 

S jedničkou to má společný tak akorát název. A pro mě jen dobře. Zatímco jednička i přes skvělé obsazení moc nezaujala, dvojka koukatelná je. Bohužel to Andy Lau ani Louis Koo nevytáhnou nad průměr, i když oběma role sedla. Konec mi přišel lehce úsměvný, stejně jako pády z výšky. V Hongkongu a na Filipínách mají asi všichni feťáci chuť si zalítat, když se sjedou. Ale jinak fajn, jen škoda, že se příběhy hlavních hrdinů víc nepropletly. Pořád jsem čekala, až se dá Andy dohromady s Michaelem Miu a postaví se Lojzovi, a ono nic. Samý řečičky a skutek utek.

plakát

Jie wen 4: Wan ťie pchien (2019) 

Série končí a pro mě povedeně. Poslední díl se námětem podobá třetímu a zas se hodně zaměřuje na Ip Manův osobní život, i když o souboje taky nezůstaneme ochuzeni. Tentokrát se proti sobě opět postaví především kung-fu a karate. Man odjíždí do Ameriky a sledujeme jeho neshody s čínskými mistry z Čínské čtvrti, Američany a jejich předsudky a taky armádou, kde se jistému důstojníkovi nelíbí, že se mu na jeho základnu cpe kung-fu. Připomnělo mi to staré filmy s Jetem Li a jeho trampoty na divokém západě. Objeví se i Bruce Lee, ale už jako zkušený bojovník. Adkins byl slušný záporák, líbil se mi víc než Tyson ve trojce, ale přišel mi v té roli takový zvláštní a zatím jsem nezjistila proč. Snad opáčko osvětlí :) Přeloženo.