Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (350)

plakát

Chybí kulka (2019) 

Poslední dobou Korea většinou nudí a Hongkong naopak baví. Celkem nenápadný snímek, na který se ale dobře kouká. Má to přijatelnou stopáž, takže to rychle odsýpá a nestihla jsem se nudit. Líbil se mi nápad zasadit příběh do prostředí márnice, vánočních svátků a hlavní roli svěřit obyčejnému, ale neobyčejně chytrému patologovi. Mozek proti svalům, Nick Cheung a Richie Jen jsou správní protivníci a jeden druhému nic nedarují. Pohodová lehce nadprůměrná jednohubka na sváteční večer ;)

plakát

War (2019) 

Na Indii normálně nekoukám, ale na tohle jsem na doporučení mrkla. A nebylo to špatný, ale... No, pár jich tam bylo. Tiger Shroff se půlku filmu tváří jako ztracený medvídek, který neví, která bije, ale jinak dobrý. Asi mám prvního oblíbenýho indickýho herce :) Z jeho intenzivních pohledů s Hrithikem Roshanem jsem už jen čekala, kdy ty dva na to vletí. Takový pohledy Roshan nevrhal ani na tu holku. Taneční scény naštěstí jen dvě. Druhá umístěná celkem v poho, i když nudnější, ale první opět tak nepřirozeně vmáčknutá, že jsem si říkala, co to sakra...? Jak to pasuje do děje? Přitom by třeba úplně stačilo, aby Roshan řekl: A teď se jdeme bavit, aby to srozumitelně navazovalo, a ne vážný řečičky, střih a tajtrlíkování na útesu. Akce a souboje slušný, na stopáž 155 min to vcelku rychle utíkalo, prostřední část sice trošku drhla, ale pak se zas rozjelo, líbilo se mi postupné odkrývání příběhu, zvraty, chemie mezi hlavní dvojicí :) lokace a hudba. Překvapivě tedy spokojenost. Musím se přiznat, že jsem se u toho bavila víc než u JK filmů, které jsem v poslední době viděla.

plakát

Eksiteu (2019) 

Takový divný, nesourodý mix. Moc mi to nesedlo. U Korejců jsem zvyklá, že jeden žánr přejde plynule v druhý, ale tady mi přišlo, že se tvůrci nemůžou rozhodnout, co vlastně chtějí natočit. Jestli komedii, katastrofický film nebo akčňák na vážno. Začátek byl fajn, komedie se rozjela, odlehčená atmosféra, párkrát jsem se pousmála, ale pak najednou střih, umírají lidi a po zábavných scénkách ani stopy. Skousla jsem teda, že koukám už jen na katastrofický film se šplháním po výškových budovách a běháním po střechách (toť asi veškerá akce), ale ty uřvaný scény na konci alá ždímačka, kdy to u mě vůbec nefungovalo, plus zbytečný sestřihy ze zpravodajskýho vysílání, to u mě zazdily úplně. Nejsem fan Jo Jung-suka ani Yoony, takže je to pro mě průměrná jednorázová záležitost.

plakát

Mokgyeokja (2018) 

Hned na začátku film nasadil správnou atmosféru, svižné tempo, vyšetřování případu se rozeběhlo, takže jsem se divila zdejším vlažným komentářům a hodnocení. Jak film postupoval, začala jsem chápat. Chování hlavního hrdiny mi přišlo místy tak nelogický, až to bilo do očí, a i chování ostatních nájemníků komplexu bylo na pěsťovku. Jak mě to na začátku chytlo, tak mé nadšení pomalu opadávalo, až jsem se nakonec musela k dokoukání několik dní dokopávat. Konec to zas o něco vytáhl výš (scéna s otevřením oka dost hustá), ale byl takový lehce ustřižený. Průměr, Korejci umí thrillery rozhodně líp.

plakát

Shen tan pu song ling (2019) 

Pohádka s Jackiem v hlavní roli lovce démonů. Překvapivě koukatelný, čekala jsem to horší. Sice samý triky a ošklivý příšerky, ale líbil se mi příběh - jak sbližování a peskování lovce démonů a jeho nechtěného, nešikovného učedníka, tak romantická linka mezi člověkem a démonem. Přišlo mi to jako mix filmů Čaroděj a bílý had a Lov na příšery. Kromě Jackieho v tom hrají spíš míň známý tváře, ale to nějak nevadilo, jejich postavy byly sympatický, občas zafungoval i humor.

plakát

Kjó no Kira-kun (2017) 

Pohodová romantika ze střední. Za mě spokojenost. Japonci se vyhnuli svým přestřeleným ztřeštěnostem a přehánění, takže příběh normálně plyne od seznámení, přes překonání pár překážek, několik poučných info vsuvek o zvířátkách :) bez zbytečného opakovaného rozcházení a scházení hlavní dvojice, až k závěrečným titulkům. Hlavní dvojka k sobě sedla, partu měli fajn, i tu "mini potvoru", která ztrpčovala vztah hlavní hrdince, nešlo nesnášet. Nikdo z nich ale moc prostoru nedostal. Příběh je jednoduchý a zaměřený na hlavní pár. Ale nevadilo mi to, bavila jsem se. Lepší průměr. Přeloženo.

plakát

Šíleně bohatí Asiati (2018) 

Nevím, proč jsem se tomuhle filmu tak dlouhou dobu vyhýbala. Na první pohled mě to moc nezaujalo, ale na druhý prostě paráda. Chytlo mě to hned od prvních minut s nástupem Michelle Yeoh a nepustilo až do konce. Jako že někdy mívám s dvouhodinovou stopáží problém, tohle uteklo jako nic a nebyla chvíle se nudit. Michelle Yeoh byla správná příšerná tchýně, bavila potrhlá kámoška Peik Lin i s celou svou rodinou a čínsko-americké Popelce s princem Krasoněm to spolu taky slušelo. Navíc to byl zajímavý náhled do života mladých a bohatých, do prostředí Singapuru a celé to dokreslovala pěkná hudba. Za mě silné 4*.

plakát

Jako ryba v síti (2016) 

Překvapivě dobrý. Kim Ki-dukova tvorba mi většinou nesedne, u jeho filmů se nudím, ale tohle je světlá výjimka. Není to film o ničem, ale má děj, který je zasazen do zajímavého prostředí. Prostřednictvím života obyčejného rybáře, který má jednou smolnou chvíli, nabízí náhled na fungování vztahů mezi Severní a Jižní Koreou. Navíc se tu sešla pěkná sestava herců, na které jsem vždycky zvědavá a není moc příležitostí je vidět. Přeloženo.

plakát

P feng bao (2019) 

S písmenkovýma bouřema se v Hongkongu roztrhl pytel. Zetko i Esko jsem viděla, i když si teda už nepamatuju, o čem byly, a při sledování aktuálního čtvrtýho Péčka jsem zjistila, že mi předchozí Elko jaksi uteklo, a dočetla jsem se, že se chystá páté pokračování, Géčko. Po zkouknutí mám neblahý pocit, že za pár týdnů na tom budu stejně jako s prvními dvěma díly. Lojza tentokrát zamíří v utajení do vězení, aby si posvítil na dozorce, kteří berou úplatky. Téma už celkem obehraný a nepřináší nic novýho, akce je tam kromě konce poskrovnu a snaha o napětí u mě taky moc nefungovala. Jde prostě o vyšetřování korupčního případu, který běží, běží, dost se u toho mluví a pak je konec. Nic překvapivýho, nic, co by mě fakt zaujalo, abych mohla jít s hodnocením výš. Koukatelný to ale je, obsazení pěkný. Za mě opět průměr.

plakát

Geolkapse (2019) 

Podle reportáže se mi zdál film fajn a těšila jsem na další JK komedii, takže zdejší mizerné hodnocení mě celkem překvapilo. Teď, když jsem to zkoukla, musím říct, že to tak hrozný není. Sice jsem čekala větší zábavu, ale průměr to pro mě prostě je. I bych se nebránila na to někdy v budoucnu mrknout znovu. Duo (trio) policistek bylo fajn a potěšila i menší rolička Yoon Sang-hyuna, který tam byl za nemotornýho troubu. Pokud jde o příběh, přišlo mi, že se tvůrci tak trochu inspirovali skandálem, který už nějakou dobu hýbe korejským zábavným průmyslem.