Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (307)

plakát

Gulliverovy cesty (2010) 

Musím říci, že jsem poměrně nadšen. Jacka Blacka mám velice rád a jsem rád, že je konečně zpět, jeho poslední filmy nic moc. Pak je tu také skvělý Chris O'Dowd neboli a gentle irish boy, do role padoucha zapadl jak hrnec na pr*el. Příběh je velice jednoduchý, což je paradoxně hnacím ustrojím celého filmu, pořád se něco děje a netřeba klikatých uliček ve scénáři, díky kterým divák dojde k určitému poznání či rozuzlení zápletky. Jednoduše velice slušná komedie.

plakát

Pavouci z vesmíru (2010) 

Blablabla, špatní herci, pindy pindy rozpočet, blablabla. Asi tolik k některým komentům od lidí, od kterých se negativismus očekával. Osobně to vidím takhle - Chcete film pro masy - jděte znovu na Avatar. Chcete 100% nepajcovanou sci-fi jízdu - Uplaťte Scotta aby další film o vetřelcích nebyl PGxx. Chcete prostě jen obstojný scifáč, který vybočuje ze sra*ček, jaké dnes v tomhle žánru vycházejí - mrkněte na Skyline.

plakát

Inventura Febia - Sametoví lidé (2011) (epizoda) 

U tohoto dokumentu jen člověk sedí s otevřenou pusou a nevěří vlastním očím. Rozhodně doporučuji shlédnout, najdou se zde perličky jako: "Proč bych dělal u nějakýho soukromníka, když si vyžebrám na ulici mnohem víc jen za pár dní."

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Právě jsem se vrátil z premiéry (13.1.2011) a nepřestávám se divit, z jakého důvodu jsem byl v sále sám pouze s pár přáteli. To se už tenhle žánr nikomu nelíbí? Nejedná se sice o žádný monstrózní počit ala Avatar, ale svůj úkol to jednoznačně naplňuje, tedy pobavit diváka. Děj je velice jednoduchý, nicméně příjemný a srozumitelný. Tu a tam se objeví nějaký ten štěk či vtip a efektní přestřelky už jen dodávají grády. Shrnuto a podtrženo - má-li člověk rád humor a akci, hurá do kina.

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Původní snímek Tron jsem neviděl, nemohu tedy porovnávat, což je v podstatě asi dobře. Novodobý Tron mě nadchl, je to vizuálně dokonalá podívaná, hudba v podání dua Daft Punk je naprosto trefná, příběh je poměrně jednoduchý, nikoli však špatný. 13 z House je okouzlující a jistě filmu dodává šmrnc :) Jako "ajťák" prostě nemohu jinak než za 5, v kině jsem si to opravdu užil.

plakát

Pozemšťané, koho budete volit? (2010) (TV film) 

Ani jsem netušil jak se člověk zasměje u dokumentu o politice, ten rudoarmějec co povídal o Baníku byl jasnej :)

plakát

Já, padouch (2010) 

Pan Renton je, zdá se, neustálou smrští animáků poněkud přesycen, mě osobně se tento trend líbí. Pokud si chci pročistit hlavu a pobavit se, s radostí se podívám právě na nějaký ten animák. Obvykle nečekám žádný zázrak, jsem si již předem docela jistý, že se opět bude moralizovat, opět zde bude minimálně jedna postavička hodně roztomilá.....ale není právě tohle na animácích TO hezké?? Kdo bych chtěl vidět ve filmech pro děti neustálou šeď dnešního světa, všechen ten zmatek, konec bez happy endu atd.? Já tedy rozhodně ne, to je převážně doménou dramat a tak by to mělo zůstat. Tento film je originální, vtipný a rozhodně ne jen pro děti.

plakát

Jonah Hex (2010) 

Tak nějak nechápu důvod, proč je snímek Jonah Hex zatracován a podhodnocován. Já osobně jsem se bavil, není to sice žádný mega trhák jako Avatar, ale rozhodně to stojí za podívání. Jestli u nás vyjde DVD, půjdu a zakoupím jej, protože tak alespoň trochu přispěju k tomu, že se snad budou i nadále točit podobné filmy s podobnou tematikou a ne pouze "přiblblá" dramata, kde si člověk řekne: "Hmmm, dobrý, to je na oskara, ale vidět už to znova nechci."

plakát

Saber (2009) 

Nejsem prase, prostě mi to káplo do noty :)

plakát

Drift (2009) 

A´t žije deprese...tohle není ani film ani umění.