Reklama

Reklama

VOD (1)

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 059)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Absolutní nášleh, aneb odjkaživa krutě originální Michel Gondry na drogách!!! Zelený sršeň se absolutně vymyká z jakýchkoliv zaběhnutých filmových žánrů a načíná zcela novou kapitolu surrealistického comicsu. Je to sice kočkopes, kde absolutně realistické momenty střídají momenty absolutně nerealistické (ti dva trotlové by v reálném životě nepřežili ani deset minut), celé to ale z nějakého důvodu drží pohromadě. Glosuje se zde úplně všechno (kdo to kdy viděl, aby nepřístojně sexy asistentka hlavnímu hrdinovi vyhrožovala zažalováním za sexuální harašení), vše je proloženo absolutně mimózními hláškami, o které se stará především hlavní záporák s komplexem méněcennosti v geniální podání Christopha Waltze a celé to korunuje samotný Gondry, který je schopen do tří rychlých střihů nacpat tak enormní množství vtipů, že divákovi až nestíhá bránice. Za vrchol filmařiny pak považuji zrychlené záběry, které na jednu stranu totálně podtrhují grotesknost dění, zároveň ale dávají konkrétním záběrům, nebo scénám takovou porci dynamiky, že z toho až málem vlají vlasy. Je sice znát, že se hodně stříhalo a v první půli poněkud stagnuje psychologie, Rogenova postava je těžce na přes držku a zlom přijde pak naprosto záhy, když ale nastoupí absolutně zhovadilé finálové akční inferno (akce všeho druhu je obecně na špičkové úrovni), člověk už skutečně jen nevěří svým očím a jedno WTF střídá druhé. Ve finále brutálně originální film, který stěží ocení někdo, kdo není obeznámen s osobou Gondryho a také hrdý držitel hlášky pro tento rok... 9/10 a jednoznačné "I'm ungasable!! Filmový rok 2011 mohl stěží začít lépe... PS.: 3Dčko je ŠPIČKOVÉ! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to sranda. Mám rád Setha Rogena jeho humor, takže jsem se fakt pobavil. Všechnu práci tam oddře jeho poskok Kato a Rogen tam v podstatě jen běhá a je debil. Film z toho ale těží. Třeba super bitkou u Rogena doma, kde ho Kato mlátí vším možným a jezdí po něm minimotorkou a Rogen tam jen poskakuje jak sele. Trochu netradiční režijní rukopis tomu neškodí a třeba ta "mechanicko pomerančová" prohlídka garáže s buchtou se povedla. A nebo rozhlášení odměny na green horneta v postupně asi osmi obrazovejch okýnkách. Prostě dobrá akční komedie. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Když jsem před rokem mluvil s Gondrym a ptal se ho, zda bude jeho hračičkářství i ve filmu Green Hornet, odpověděl: "Of course, it's me." a usmál se. Byl jsem tak ujištěn, že nebudu zklamán a taky jsem nebyl. Nevím, zda to bude těmi dramaty, se kterými se poslední dobou roztrhl pytel. Ale dlouho jsem se tak nepobavil a (hlasitě) nezasmál. Bravurně napsaný scénář plný absurdit, jenž vám budou otvírat bránice a herecké obsazení, které vám bude připomínat Růžového pantera nebo opětovně charisma padoušského Christopha Waltze, vás nenechá v křesle chladným. A z kina budete odcházet s hlavou plnou srš(n)ících hlášek. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rogen si natočil svého Batmana. Starý naivní televizní seriál o maskovaném vigilantovi pojednal jako rogenovskou komediální bromanci (důvtipně tématizující někdejší Katovu trestuhodnou upozaděnost), která tomu dala srdce, a z filmu je cítit nadhled i fandovská láska k originálu (okouzlení cool kostýmy a technickými hračkami, nápadité akční scény). Gondry se tu nějak rozpustil a zajímalo by mě, jak by to vypadalo, kdyby na palubě zůstal Stephen Chow, který měl hrát Kata i režírovat. Každopádně z toho vylezla nadprůměrně pohodová a zábavná komiksovka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $98,780,042Tržby Celosvetovo $227,983,150Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,823,487 //počet predaných kusov 291,320Tržby za predaj DVD v USA $15,715,784 //počet predaných kusov 969,495║ Ako taká neškodná zábavka veľmi fajn, nenudil som sa, občas aj pousmial, niektoré scény dosť dobre vymyslené ale aj tak ten dej bol celkovo fakt otras, Christoph Waltz nie úplne využitý, Cameron Diaz do počtu, fakt tam nesedela, neviem si to predstaviť v 3D lebo mi to príde prevažne dosť tmavé podané a plus rýchli strih... ale aj tak spokojný. /70%/ ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • V severoamerických kinech film utržil 98,9 milionu amerických dolarů, v celosvětových pak 227,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama