Reklama

Reklama

VOD (1)

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

choze 

všechny recenze uživatele

Rogen si natočil svého Batmana. Starý naivní televizní seriál o maskovaném vigilantovi pojednal jako rogenovskou komediální bromanci (důvtipně tématizující někdejší Katovu trestuhodnou upozaděnost), která tomu dala srdce, a z filmu je cítit nadhled i fandovská láska k originálu (okouzlení cool kostýmy a technickými hračkami, nápadité akční scény). Gondry se tu nějak rozpustil a zajímalo by mě, jak by to vypadalo, kdyby na palubě zůstal Stephen Chow, který měl hrát Kata i režírovat. Každopádně z toho vylezla nadprůměrně pohodová a zábavná komiksovka. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Zelený sršeň toho nasliboval hodně, ale jakmile došlo na lámání chleba, tak se z komediální oddychovky vyklubal film s trestuhodně nevyužitým potenciálem. Nejvíce to odnesl oscarový esesák Chris Weitz, jehož padouch s prošedivělým vousem se po vynikajícím intru pomalu transformuje do nevýrazného side-kicka, aby nakonec skončil jako parodie sebe sama. O dalším nesmyslném obsazení Cameron "Brrr" Diaz se raději ani nemá smysl rozepisovat. Ta ženská by se mnohem lépe hodila na roli Fredyho Kruegera, než sexuálního objektu pro oba hlavní hrdiny. Co naopak hraje Green Hornetovi do karet je sympatický Jay Chou a nápadité, byť ke konci už lehce okoukané, akční sekvence. 3D opět zbytečné (vlastně si vyjma Avatara a Trona nepamatuji snad jediný hraný film, kde by bylo k užitku). Chce to dvojku a to rychle. Jak stand-alone komiksárna to prozatím nemá šanci konkurovat například peckovnímu Kick-Assu. Kdo chce opravdu zelený nářez, tak si počká na Lanterna. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Když jsem před rokem mluvil s Gondrym a ptal se ho, zda bude jeho hračičkářství i ve filmu Green Hornet, odpověděl: "Of course, it's me." a usmál se. Byl jsem tak ujištěn, že nebudu zklamán a taky jsem nebyl. Nevím, zda to bude těmi dramaty, se kterými se poslední dobou roztrhl pytel. Ale dlouho jsem se tak nepobavil a (hlasitě) nezasmál. Bravurně napsaný scénář plný absurdit, jenž vám budou otvírat bránice a herecké obsazení, které vám bude připomínat Růžového pantera nebo opětovně charisma padoušského Christopha Waltze, vás nenechá v křesle chladným. A z kina budete odcházet s hlavou plnou srš(n)ících hlášek. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Podivné, ale funguje to. Nejlepší věcí na ZELENÉM SRŠNI (nebo SRŠŇOVI?) je ale Christoph Waltz, kterého si prostě zamilujete. Akce je výtečná a Gondry se často vytasí s nějákou parádičkou. Vlastně jsem dostal co jsem čekal. Takže Chudnofsky, polibte mi prdel. Přiložte svoje pysky na mojí zadnici a polibte ji. Francouzákem. Polechtejte mi ji svýma šedivýma fousama. Mám pro vás dobrou a špatnou zprávu. Jste ohranej. Jste starej a nudnej. Nejde z vás strach. Jste oblečenej jako šupák. Skončil jste, jasný? To je ta špatná zpráva. Ta dobrá zpráva je, že můžete jít do důchodu. Můžete chodit hrát golf, večeřet ve tři odpoledne, hrát si s vnoučatama, pít projímadlo, prostě věci, co dělaj starý lidi. Jasný? Podívejte se na mě. Moje jméno dokážou lidi vyslovit. Jmenuju se Danny Clear. Prodávám krystalický metamfetamin. Lidi mi říkaj Křišťál. Jednoduchý. A mrkejte na můj husťáckej kancl. Všude mám mraky skla, támhle mám průhlednej klavír. A sledujte mý hochy. Jsou jak ze žurnálu. Máme tu Gucci... Armani, další Gucci. Všechno šitý na zakázku. Tohle je dneska třeba, abyste se dostal na vrchol. Žádná tvrdá práce. Žádný hadry jak disko Děda Mráz. Musíte mít charisma. Vy vypadáte jako můj strejda Craig. Je to fakt super chlápek, ale je to zubař. Takže tohle berte jako dopis na rozloučenou. Bum!Šmytec. Cestu ven znáte. ()

petero 

všechny recenze uživatele

The Green Hornet je po prvotných výborných ohlasoch pre mňa dosť sklamanie. Tentoraz akosi viac než inokedy nesympatického Setha (možno si na neho ale v ďalších dieloch zvyknem) podstatne zatienil prekvapivo výborný Jay a za očakávaním zaostal i hlavný záporák v podaní Christopha Waltza. Pri výstupe Cameron Diaz si divák len povzdychne pri spomienke na jej neprekonateľný vstup na scénu v Maske. Čas je skrátka neúprosný. Snímok Michaela Gondriho zaujme skôr malými scénami ako i podarenými hláškami. Na prípadnú dvojku dúfam, že časom dôjde a prinesie i záporáka z ktorého pôjde strach a rešpekt. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Producent Neal H. Moritz zbožňoval postavu Zeleného sršně (objevující se od 30. let v různých inkarnacích) už jako kluk a natočení hollywoodského ztvárnění jeho příběhu se pro něj stalo splněným snem. (Olík)

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama