Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (52)

plakát

Když se všechno po*ere: Woodstock 99 (2022) (seriál) 

Proč má smysl vidět? A) Libí se mi nu metalový kapely. B) Chci vidět threshold model kolektivního chování v praxi. C) Chci vidět panoptikum archetypálních postav (kapitalista-skrblík, hippie máma, woke novinářka, ne příliš bystrý hillbilly s mulletem, realitou nepolíbený, leč zapálený aktivista, Fred Durst a další). D) Libí se mi lidi pomazaní výkaly (kteří o tom ale zatím ještě nevědí). E) Vždycky mě zajímalo co se asi tak stane, když rozlícenému davu rozdám hořlaviny a ze stage jim začnu hrát Fire. F) Mám nostaligcké vzpomínky na rave parties.

plakát

Třídní schůzka (2021) (seriál) 

V kostce - tohle je tak cringe až je to dokonalý. Takoví Vlastníci (včetně zástupců z Vosto5) 2.0 po zoomu. Jak mi jindy vadí krátký formát kolem 10 minut tak tady je dostatečný, protože forma - kdy se celou dobu díváte na (ještě navíc přeskupující se) záběry všech účastníků online třídní schůzky je docela náročný - sledovat kdo co kde dělá a ještě vnímat ty "kecy". Nicméně rodičové jsou dostatečně pestří a karikatur různých zástupců společnosti je tu dostatek. Žádné veledílo, ale v žánru jednohubek z cyklu "takoví jsme byli" (a pořád jsme) naprosto precizní práce. Nakonec - když se dala hrát distančně hudba, proč by se nedal natočit v podobném duchu seriál, kde každému stačí "jedna místnost a počítač s kamerou" :). Po prvních 3 dílech - za 5. Edit: Nakonec za 4* - prostředek se táhl a docela opakoval, ale finiš se docela rozjel a jak jsem se bál, že to skončí do ztracena, tak se tak úplně nestalo.

plakát

Volným pádem (2021) 

Má to své kouzlo, ne že ne. Ale každou druhou scénu jakoby něco chybělo. O celém vyznění je tu už řada komentářů, ale mně tam chybělyi i ty "drobné" výrazné přechody mezi scénami - večírek (který se mimochodem z půlky sestává jen ze záběrů pomalu ujídaného pašíka - a jak by se z toho dalo těžit) a jeho přechod do "after-afterparty" mezi paneláky by asi zasloužil víc kontrastu - abych hodil příklad. Vlastně přemýšlím, co byl záměr - na to ukázat ztracenost něžného introverta v dravém světě, na to bylo Alberta Čuby i Beáty Hrnčiříkové málo, ukázat ztracenost celé generace - to samé. Ukázat Štěpána Kozuba v další padnoucí roli magora - povedlo se - ale jakým způsobem ta pasáž posunula děj? Ukázat, že lidé kolem jsou ploché existence, jen svoje karikatury a stíny, to se asi povedlo. jen by to pak stálo za úvahu, zda neubrat na humoru.

plakát

Místo zločinu Ostrava - Tichošlápek (2020) (epizoda) 

pořád si říkám, co je tam blbě. a on asi scénář. vrátnýmu ukážou očividně mrtvýho týpka, kterýmu stíká z hlavy krev, ale vrátnej je cajk, týpek bydlí tady. asi si nevšiml, že pánovi není dobře a možná se večer nestaví :-/ a zbytek je tak dobře na úrovni honzy zemana, bič boží to mrská každou chvíli... tohle fakt nejde sledovat ani v rámci pravidelného sebemrskačství.

plakát

Jméno růže - Epizoda 1 (2019) (epizoda) 

Docela se těším na další díly - zdá se, že se tvůrci zaměřili na víc úrovní, než jen tu detektivní, která stačila akorát tak na celovečerák s Connerym. Kniha je sama o sobě velmi čtivá, její, místy doslovné, zpracování se může nepříjemně natáhnout, ale zatím mám dobrý pocit z toho, že to víceméně následuje ecovy myšlenky a zároveň to není totální bastl. uvidíme v dalších dílech. a to že se český dabing drží frýbrtova překladu je taky velké plus.

plakát

#martyisdead - #follow (2019) (epizoda) 

Tohle je těžký hodnotit - v rámci seriálu? Tento díl byl krapet lepší, než předchozí. Ale co s ním? Byl lepší v rámci český, podobně zaměřený tvorby? Wut? V rámci světový tvorby? Víc wut, než má deficit český republiky nul. V rámci internetovejch televizí? WUT^2. Pavla Soukupa mám docela rád za jeho předchozí kraťasy, kde dokáže být opravdu výraznej a výpravnej na milimetru filmu, ale tenhle příběh spíš cintá. Ono to vypadá jako instruktážní filmy, který nám před 20 lety pouštěli na gymlu, akorát tam tehdá nebyl facebook v hlavní roli. Na druhou stranu, tehdy to dokázali sestřihat na únosných 10+ minut. Uznávám, že je spousta lidí, kteří si kyberšikanou prošli a z jejich pohledu je to naprosto přesný - otázka je, kolik a jaký informace to předává dál. A jestli je ten skvělej účel opravdu pochopenej tou správnou cílovkou.

plakát

#martyisdead - #friend (2019) (epizoda) 

Nemůžu si pomoct, ale ta edukativnost a předvídatelnost z toho stříká všemi otvory e-Lišáka.

plakát

#martyisdead - #recovery (2019) (epizoda) 

je pravda, že MS poradil, že pravej hekr vyhledává zásadně v Bingu a HP dodal hustokrutopřísný mašiny, takže pan tatík lokalizuje cizí profily přes nastrčenej link, kde předtím upravil webovky jeho eshopu (nebo proč tam má vůbec přístup), takže se pak jenom koukne do analytics a tam vidí z který lavičky mu ho kdy kdo rozklikl. bohužel až v následujícím díle mu archetyp ajťáka prozradí, že to je blbost, protože on pravděpodobně lokalizuje přístupy "přes termux" (nebo proč se na to vůbec ptal). naštěstí mu ale přislíbí vytáhnout videa a fotky z resetovanýho telefonu, ale bohužel jen v horší kvalitě. tady, zdá se, citelně chyběl i sponzoring výrobce USB kabelů, protože s kvalitní drátkem by ty fotky určitě vytáhl i v kvalitě originální. inu, šetřit se má, ale jen na správných místech. jako, jo, u lásky přes internet bych to pochopil, u The Net jsem stejně jenom koukal na Sandru, ale od seriálu o internetovejch hrozbách bych čekal víc, než jenom hustej notebook.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Toto svěží dílo Jaromíra Soukupa vysaje všechny sošky Jaromír Jaromíra Soukupa na letošním udílení cen Jaromíra Soukupa. Edit: A mám zlatého Jaromíra Soukupa - dokoukáno do nejposlednějšího konce a kompletního rozpadu osobnosti! Rád bych svůj původní komentář doplnil, ale nechci tu spoilovat, té řadě nešťastníků, která je nepochopitelně pozadu :)

plakát

Rapl - Trefa do Tlustého (2019) (epizoda) 

má to svá světlá místa - třeba příslib, že v dalších dílech už nebude jandák, jeho paní posekala psa sekačkou, děti si užily v solárku, taxík už není co býval, matonoha si střihl pár kostýmů a vůbec celá ta kaskadérská scéna (včetně soudruha vyšetřovatele) byla naprosto skvělá. jenom mě mate, že v popisku chybí komedie a místo toho jsou tam nějaké čtyři nesouvisející žánry...