Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (21)

plakát

Mečiar (2017) 

V kontextu současného politického dění na Slovensku je dokument téměř vizionářský a dokládá, že se historie stále opakuje a lidé jsou nepoučitelní. Záběry z autorčina dětství mi přišly nadbytečné a začátek zdlouhavý, ale "finále" tuto počáteční rozplizlost vyrovnalo. Celkově 75 %

plakát

Tenkrát v ráji (2016) 

Krvácí mi srdce, ale dávám filmu 4 hvězdy, a to především za všudypřítomné skály, které jsou mou srdeční záležitostí. Že nebyly ve filmu některé dobové záležitosti dostatečně vysvětleny, mi nevadilo tolik, jako jiným komentujícím pode mnou. Vadily mi však zjevné nelogičnosti, jmenovitě: 1) malé holčičce měly být cca 3 roky, hrála ji však dívka výrazně starší; 2) Simona Stašová skutečně nevypadala jako osoba o celou generaci mladší než její průvodce; 3) Joska si navzdory tomu, že byl psancem, počíná při chůzi městem naprosto suverénně a přesto, že se roky schovával ve skalách, živil se lovem zvěře a tím, co mu bylo přineseno, vypadá s prominutím tlustě (ne nasvaleně, ale regulérně tlustě), roky strádání tu naznačují leda delší vousy, což mi přijde jaksi nedostatečné; 4) Když se objevil na scéně ruský partyzán á la deus ex machina, pomyslela jsem si jen "WTF?!"; 5) Promluvy postav místy "tupé", místy zas jak vystřižené z červené knihovny. No zkrátka, když to shrnu, ten film nevyužil potenciál, který mu zajímavé téma nabízelo. Ale kvůli těm skalám, kvůli Adršpašskému jezírku, cestě na Bišík a další místům, která miluji... já tu čtvrtou hvězdu prostě přihodit musím (ale podruhé už to vidět nechci).

plakát

Květ pouště (2009) 

Tento emocemi nabitý životopisný film mě vážně dostal do kolen. Knihu jsem nečetla, takže nevím, jak moc jí filmové zpracování odpovídá. Ve filmu se mi líbilo prolínání dvou rovin: Warisina života v Londýně + jejího dětství v africké pustině se všemi tamějšími kulturními zvyklostmi (i ohavnostmi), především pak to, že ta nejpodstatnější scéna byla zobrazena až na konci a že film neskončil hollywoodským happy endem, což se mi na jeho začátku zdálo, že tak skončí. Nadpozemsky krásné hlavní hrdince skvěle sekundovala Sally Hawkins coby potrhlá prodavačka, která tomu celému dodávala humor a šťávu. Oceňuji též hudbu. Zatím nejlepší film, co jsem letos viděla, takže 95 %.

plakát

Harvie Krumpet (2003) 

Další skvělé dílko Adama Elliota aneb "předehra" k Mary a Maxovi. Nevelký rozsah a úsměvná fakta tomu dávají šťávu. Celkově 90 %. Fakt 804: 42 % populace si nepamatuje svůj PIN kód :o)

plakát

Mary a Max (2009) 

Skvělý příběh protkaný černým humorem s vytříbenými dialogy. Tenhle animák zcela předčil moje očekávání, takže nemůžu jinak než 90 %.

plakát

Zelená míle (1999) 

Filmu jsem se dost dlouho vyhýbala a teď po zhlédnutí se ukazuje, že to rozhodně nebyla chyba. Vysoké hodnocení je pro mě trochu záhadou, neboť se v mých očích nejedná o nic jiného než o přehnaný americký kýč, navíc se slabým scénářem (třeba scéna vyléčení mozkového nádoru a proměna nemocí zkroušené chuděry v mladistvěji vypadající krasavici mi přišla vyloženě hloupá). Zkrátka Shawshanku to nesahá po kotníky. Chtěla jsem dát dvě hvězdy, ale kvůli panu Jinglesovi přihazuji ještě jednu navrch.

plakát

Určitě, možná (2008) 

Velmi lidský a milý film, u kterého si skoro do poslední chvíle nejste jisti, jak skončí - je tak vlastně světlou výjimkou v rámci daného žánru. Původně jsem chtěla dát čtyři hvězdy, ale Isla Fisher mě přesvědčila o páté. Žádný kýč, žádná trapnost, naopak stoprocentní naplnění žánru - ráda se na to ještě někdy podívám.

plakát

Neřízená střela (2010) 

Jedna z nejvtipnějších komedií, co jsem kdy viděla, navíc skvěle obsazená. Svižný děj, bravurně vypointované scény, zajímavá vizuální stránka filmu. Královsky jsem se bavila, takže nemůžu jinak než 95 %

plakát

Teorie všeho (2014) 

Byť mám Eddieho radši u Maidenů \,,/ než ve filmu, musím uznat, že tohle nebylo špatně zahrané. Po Dánské dívce, kterou jsem zhlédla nedávno, je tohle další "weirdo" role jako stvořená pro Redmayna. Film je pěkný, ale mám dojem, že je to kvůli silnému příběhu, z něhož těží, a nikoliv kvůli prvotřídnímu zpracování. Čekala jsem víc vědy, méně romance. Celkově 70 %.

plakát

Tajný život skal (2015) (seriál) 

Projev pana Cílka je příjemně kultivovaný a náplň jednotlivých dílů tohoto dokumentárního seriálu je nesmírně zajímavá. Líbilo se mi to, že se jednotlivé díly neomezovaly vždy jen na jedinou oblast České republiky, nýbrž že se věnovaly různým, mnohdy i od sebe dost vzdáleným lokalitám. Ono "přeskakování" na mě nepůsobilo nijak rušivě, spíš naopak, přidávalo to jednotlivým dílům na atraktivitě. Dále pak oceňuji, že pan Cílek svůj výklad doplňoval vlastnoručně kreslenými obrázky a schématy - v době, kdy by to všechno šlo bez problémů zpracovat v digitální podobě, to působí tak nějak lidsky a sympaticky. Můj nejoblíbenější díl je ten o značkách ve skalách.

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)