Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (706)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bill Nighy ako nájomný zabiják sa snaží zabiť Emily Blunt. Pobehuje po meste, občas po nej strelí, ale netrafí. Poprípade nejakého náhodného okoloidúceho, ktorý si práve skúša šaty v kabínke, zabije. Nič si z toho nerobí, ved je v romantickej gangsterskej komédii. Ja mám bohužial s takýmto laxným prístupom značný problém a neviem, prečo by som mu mal držať palce a prečo by som mal chápať sympatie k nemu zo strany šik zlodejky. S vtipnosťou, dobrodružnosťou a zábavnosťou filmu je to tiež nahnuté, nič špeciálne v scenári, čo by ospravedlnovalo hviezdnu účasť, nie je. Taký priemer na víkendové popoludnie v telke, ktorý od diváka nič nevyžaduje. Ale to je napríklad aj Kobra 11. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keby som bol Bill Nighy, už zhruba v polovici filmu si vyglančím tlmič a vpálim Emily Blunt jednu priebojnú rovno medzi tie krásne oči. Gemma Arterton je vedľa tejto neznesiteľne otravnej kraksne úplné zlatíčko. Chcelo by to aspoň Zooey Deschanel, aby s perfektným Nighym a rozkošne sa vycierajúcim Freemanom celkom porazila bezduchý a nevtipný (no dobre, asi trikrát som sa zasmial) scenár a vytiahla film nad priemer. 5/10, zaokrúhlim hore len kvôli tomu, že Nighy je vážne výborný. ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Ľahký britský humor, celkom dobrý scenár, zaujímavé obsadenie. Celkovo príjemné oddychové pozeranie :) Čo sa soundtracku týka, tak s voľbou hudby som bol tiež spokojný. Jediné čo môžem filmu vyčítať je, že mohli vystrihnúť pár scén, miestami to bolo trochu nudné, chýbalo mi tam viac akcie, teda viac boja ako naháňania. Ale inak fakt vydarené ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I feel it in my fingers, I feel it in my toes… To, co Billy Nighy cítí v prstech, tentokráte nejsou Vánoce, ani spoušť pistole, ony se mu místo zápalek na nábojích zapalují lejtka! Kdyby byl v hlavní roli Pierre Richard, měl bych to za nějakou francouzskou crazy komedii z 80.let, Mini dal vzpomenout na příhody Mr.Beana a občas probleskl britský humor zbavený vlhkosti, nicméně Wild Target není ani zdaleka tak dobrý, jaký mohl být. On ten rukopis ze souseda zabijáka Willise je totiž velmi patrný, obzvláště když vám ho nasvítí Bilbův běloskvoucí chrup.. P.S.: Než se mě na to zeptáš, Emily, 180 liber. Ne, není to má cena za noc, jen Ti to převádím na britskou jednotku hmotnosti.. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zábavný film, který mohl být ještě lepší, kdyby byl jen akční komedií a tápavé pokusy být tak trochu i dramatem vynechal. Bill Nighy jako anglicky diskrétní nájemný vrah je senzační - kdyby byl do této role obsazen řekněme Colin Firth nebo Pierce Brosnan, což si také dokážu představit, šlo by o jednu z mnoha průměrných komedií, na jakou v horším případě zapomenete do týdne a v lepším jen nebudete vědět, která z nich to k čertu byla. Mr. Nighy je největším kapitálem filmu a v jeho frigovském podání je vtipná i ta nejotřepanější scéna. Přestože je asi o osmdesát let starší než Emily Blunt, jejich vzájemné okouzlení kupodivu nepůsobí trapně a jako dvojice "hektická trubka a zdrženlivý suchar" jsou skvělí. Ukotvení postavy, kterou ve filmu hraje Rupert Grint, mi trošku uniká. Pánové Everett, Freeman a Fischer odvádějí dobrou práci v intencích nepřekvapivého průměru, Eileen Atkins v roli Nighyho matky je skvělá. Vzhledem k dynamickému začátku jsem postrádal i podobně akční finále, jinak jsem se ale dobře bavil a rád se na Wild Target podívám znovu. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Gregor Fisher a Bill Nighy si spolu již zahráli ve filmu Láska nebeská (2003). V tomto filmu stojí proti sobě, ale v Lásce nebeské jsou nerozlučná dvojice, kdy Fisher dělá manažera nestárnoucí pěvecké hvězdě Nighymu. (tb_23)

Reklama

Reklama