Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (182)

plakát

Daredevil (2003) 

Nevim tak uplně, co si o tom mam myslet... Takový obyčejný komiksový příběh, zloduch sympatišťejší než "hrdina", kterýmu navíc namlátí pěkná holka... A v těch akčních scénách je strašně moc vidět zásah počítače. A to se mi nelíbí.

plakát

Děcka jsou v pohodě (2010) 

Odmyslím-li si skutečnost, že tradiční rodičovský pár zde tvoří vlastně dvě rodičky, tak film není ničím až tak zajímavý. Pokud by zde byli dva lidé opačného pohlaví, kteří prostě nemohou mít děti, asi by ani páni kritikové tento snímek nijak kladně nepřijali. Ovšem zde máme dvě lesbičky, čímž film dostává hnedle jiný náboj. Ale hlavně, hrají je Annette Bening a Julianne Moore, a to velmi dobře. Takže čtyči hvězdy jsou spíš za výkony herců než film jako takový.

plakát

Déšť (2001) 

Zajímavá sonda do života dívky, dospívající v prostředí hippie generace jejích rodičů. Děj zajímavý a celkem neotřelý, sem tam nějaký ten zvrat...a když už vás nezaujmou obrazy, pak hudba alespoň je skvělá.

plakát

Děti ráje (1945) 

Výborný film. Jeho jediným "problémem" je jeho délka. Více než tři hodiny je opravdu hodně, ovšem když se podívám zpátky, tak nenacházím nic, co by se snad dalo vypustit, aniž by to uškodilo celkovému vyznění filmu.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Velmi povedený a hlavně originální seriál, jehož hlavním hrdinou, a v podstatě i kladným!, je masový vrah... Navíc je nucen předstírat veškeré emoce, jelikož žádné "opravdové" nemá.

plakát

Die Architekten (1990) 

Ač na film existují nejrůznější pochvalné a až do nebe vynášející kritiky, mě osobně film příliš nezasáhl. Daniel Brenner je architekt ve středních letech, který zatím nedostal šanci se realizovat a pomalu ztrácí víru v sebe sama. Nečekaně ale dostane nabídku, vytvořit obytný komplex. Počáteční nadšení, kdy si vybral spolupracovníky, jaké chtěl (přátelé ze studií, z nichž se snad již nikdo architektuře nevěnuje), se pomalu a jistě mění v desiluzi. Nejprve malé, téměř zanedbatelné ústupky, až nakonec z původního, na svou dobu a místo příliš odlišného a pokrokového projektu nezbyde nic. Přátelé postupně od projektu odstupují (nebo jsou k tomu donuceni), a Daniela opouští i žena s dcerou, která se chce také realizovat a utíká na západ. Hlavnímu hrdinovi se hroutí svět a to, co z počátku vypadalo jako blízkání na lepší časy, se mění v noční můru, když musí projekt dokončit i v takové podobě, v jaké nechce. I přesto, že film není nijak dlouhý, přišel mi až nekonečný. Obsahuje sice i silné momenty (scéna u rozvodového soudu) a zajímavé postřehy (důvody, proč něco ve východním bloku nelze realizovat), celkově mu však něco schází.

plakát

Dlouhá cesta (2002) 

Tohle je tak předvídatelné! Ten se špatným charakterem se nakonec ukáže jako hrozně dobrosrdečný, kvůli lásce k ošklivému kačátku se vzdá svých starých povrchních přátel, otec dívky, který ho měl od začátku přečteného, je nakonec obměkčen, a tak dále, a tak dále, blablabla... až jsem se na konci divil, že hrdinka skutečně umřela..;)

plakát

Dlouhý polibek na dobrou noc (1996) 

Zpočátku se to tváří jako docela zajímavá oddychovka, ale pak se ukáže, že jsou všichni nesmrtelní (kladní hrdinové ještě nesmrtelnější než záporní) a celkový dojem nenávratně klesá...

plakát

Dokonalý svět (1993) 

Nemám rád Eastwooda jako herce, ale tady se tak moc do popředí necpal. Stejně tak nemám rád Kevina Costnera, ale tady nehrál typického klaďase (ačkoli z velké části jo). Takže tenhle film je pro mě něčím výjimečným a nevím proč.