Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo aj napriek tomu, že viem, že ten film je smutný a nakoniec budem plakať, pozriem ho. Tento film, je naozaj nádherný, smutný, má posolstvo. Obaja hlavný hrdinovia boli vynikajúco stvárnený a to vravím aj keď osobne Mandy Moore nemám veľmi v láske. Soundtrack bol taktiež nadpriemerný. Príbeh dych vyrážajúci. Som možno sentimentálne ovplyvnená...ale 100% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +dojemný příběh, Mandy Moore pěkně zpívá(a taky dobře hraje a vypadá), Shane West velmi příjemě překvapil, postavy -sem bych možná dosadil, že mohlo být klidně hvězdnější obsazení, ale ve výsledku o nic nejde, no a nsad není tu tolik krásných(přírodních) záběrů/// Další film, který příjemně překvapil. Takové fakt zbožňuju. Velice podobný filmu Zápisník jedné lásky. Z počátku se příběh tváří jako klasická variace na Teen romantiku ve školním prostředí. Brzi však zjistíte, že tady se hraje na vážnější notu a popravdě: je to jedině dobře. Takhle je to zase něco jiného, dřívě neviděného. Doporučuji tohle vidět zamilovaným. Při romantické atmosféře to prostě nemá chybu. Pro tento účel je to naprosto vhodný film./// Celkem 80%/// ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

A Walk to Remember is a movie to remember💙!!! Jeden z mojich najobľúbenejších romantických filmov. Videla som ho aj v kine a potom ešte niekoľkokrát doma. Kúpila som si ho vtedy na VHS, čítala som aj knihu a ešte som si pozháňala aj soundtrack a tiež aj CD s piesňami Mandy Moore. A neskôr ďalšie a ďalšie knihy a filmy Nicolasa Sparksa. Film ma len výnimočne dokáže rozplakať, ale tento to dokázal! A keď ste si aj vy obľúbili Mandy Moore, vrelo odporúčam seriál This Is Us, kde už zrelá žena Mandy hrá mamičku trojčiat. A Walk to Remember je dobrý štart, ale This is Us je jej životná rola. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V súčasnosti sa s filmami tohoto typu roztrhlo vrece, v podstate niekoľkokrát za rok vyjde niečo o rakovine a iných chorobách a mnohé z nich sú len tlačenkou na city. Ale tento film až taký nie je, nie je silený a v podstate v rámci svojho žánru „umierajúcich teenagerov” priekopnícky. Kresťanská vložka nebola na škodu, naopak, dávala nádej. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Americká teen romance, nasiaknutá ázijskou sentimentálnosťou (zamilovaná dvojica, choroba, citové vydieranie), ktorá mi nesedí do amerických romancích, plných enthuziasmu a života. Od stretnutia dvojice a neskôr ich prepletených osudov veľmi ľahko odhadnuteľný priebeh deja, sem tam nejaké vsuvky zakrývajú predvídateľnosť. Školské divadelné predstavenie spolu s Mandy-ným spevom pre mňa najkrajší zážitok z filmu. Tento "pokus" o nešťastnú lásku 2 týnedžerov, ktorá chce a núti vytlačiť z diváka liter sĺz sa môže páčiť jedine "praštěným láskou", ktorí nevedia odlíšiť kvalitu od kvantity. Skrátka to nevedia predať. Nemám rada, keď jedna krajina napodobňuje druhú, pretože v tom je tá jedinečnosť, rozmanitosť a originalita rozličných kultúr, preto tak milujeme jednotlivé kinematografie. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Román je zasazen do roku 1958. (HellFire)
  • Auto, ktoré mal vo filme Shane West sa tomuto hercovi tak páčilo, že si ho kúpil za 5000 dolárov. (ladko)
  • Nápad na vytvoření postavy Jamie Sullivanové a některých událostí z knihy/filmu pochází od sestry Nicholase Sparkse Danielle Sparks Lewisové (které je věnována kniha i film). (HellFire)

Reklama

Reklama