Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (182)

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Krásné dílo, v mnohém převratné. A v delší verzi (207 min) na vás čeká něco originálního - několikaminutová přestávka!

plakát

Vetřelec (1979) 

Tísnivé šero, hrůzu nahánějící kulisy, depresivní zvuky, nikdy nekončící blikání a úžasný Vetřelec. Prostě všeobklopující hrůza. Nádhera!

plakát

Křižník Potěmkin (1925) 

Být to natočeno dnes, se zvukem, stálo by to za ... Ovšem geniální propojení kamery a hudby dává tomuto snímku neuvěřitelnou sílu. A vzhledem k době vzniku na mě střihové chyby působí naprosto kouzelně.

plakát

Kmotr III (1990) 

Grandiózní finále této ságy. Al Pacino jakoby se trochu vyšťavil už ve dvojce, ale nové tváře to krásně oživili. Opravdu krásné završení v opeře....a poslední scéna, taková jakoby tečka, že pokračování už nebude. Nádherných devět hodin celé trilogie.

plakát

Kmotr II (1974) 

Lepší pokračování snad ani nelze natočit (a to byla laťka nasazena proklatě vysoko). Al Pacino podal životní výkon.

plakát

Kmotr (1972) 

Úžasná atmosféra, neustále čekáte, co se stane. A i když tušíte, co že se to má stát, stejně vás to překvapí.

plakát

Andy Goldsworthy (2001) 

Kdo neviděl, neuvěří. Realisticky zachycená práce nevšedního pána s citem pro krásu přírody. PS:já bych na to neměl trpělivost, kdyby mi ty šutry pořád padaly...:)

plakát

Nauka o snech (2006) 

Krásný zajímavý film. Prolínání snu a reality. Papírové dekorace (nikdy bych nevěřil, co všechno lze vytvořit z papíru:) ) Jinak tradičně přesvědčivý výkon GGB, a opravdu vtipná scéna s papírovým autíčkem.

plakát

Metropolis (1927) 

Něco tak úžasného jsem snad ještě neviděl!!! Tak nádherná filmová práce se nevidí. Co by za ty triky dali dnešní filmaři. Po technické stránce je to na neuvěřitelně vysoké úrovni, vzhledem k době vzniku. Kamera je úchvatná, experimetující... Tenhle film má neuvěřitelný žánrový přesah...od romantiky, komedie, přes sci-fi a fantasy, až po drama a horor. Smekám klobouk, který kvůli tomuto účelu začnu nosit, a to jak před tvůrci, tak i před výkony herců (především Brigitte Helm). A ty kulisy!!! Škoda jen, že se nezachoval celý, jinak po právu filmový a kulturní klenot.

plakát

Bio Ráj (1988) 

Půvabný pohádkový snímeček o malém filmovém nadšenci. Je to jednoduše krásné, vtipné, okouzlující, dojemné, atd. Škoda slov, tohle se musí vidět!