Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (30)

plakát

Patrik (2018) 

Z dosavadních snímků po autorské stránce zřejmě "nejdospělejší" počin. Žánrově opět ne zcela uchopitelný, ale přesto silný příběh, tématicky se zaobírající dětskou prostitucí a pedofilií. Oceňuji tvůrce, že se nebáli vkročit na tenký led. A přestože téma svádělo k exhibicionismu, celý film je držen spíše pomalejším tempem. Mohu říci za sebe, že nedokážu odhadnout, čím nás tato parta překvapí v příštím snímku.

plakát

Alterego (2017) 

Přestože film bude k vidění od 4.3.2018, měl jsem možnost být u předprojekce. Tento snímek mi ze všeho nejvíce připomněl 80.léta a pašované videokazety s italskými horory. Netuším do jaké míry tvůrci pamatují tuto dobu, ale snímky jako "Suspiria" (1977), "Inferno" (1980), "Brána do záhrobí" (1981),ale i třeba "Mulholland Dr." (2001) jsou v tomto krátkém snímku znát. Na české poměry z vod nezávislých tvůrců musím vyzdvihnout odvážnou erotickou scénu a automobilovou nehodu, která je zdá se natočená zřejmě poctivě "in natura" bez počítačových efektů. Přestože dějová linka není zcela uchopitelná a trio scénárista-režisér-herec spolu občas válčí, tak atmosféra, především scény na hřbitově, by se dala krájet.

plakát

Frank (2014) 

Tento film budou hodnotit jinak hudebníci a jinak "normální" diváci. Já jako hudebník musím dát plný počet, protože je to film o čirém (i když nelehko stravitelném) umění vycházející z osobnosti. A i když je příběh o snaze toto umění ohnout komerčností (zcela pochopitelně), ve finále právě tato předem prohraná snaha, povýší osobnost Franka (Michael Fassbender - od tohoto filmu je v mém top žebříčku herců) na další level. Takříkajíc.

plakát

Totem (2017) 

Spíše divadelní hra oblastní úrovně o 4 (5) hercích v kulisách bytu. Není důvod ztrácet čas shlédnutím tohoto filmu.

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

Zatím nejlepší film Petra Zelenky a jeho přátel. Jeho klady už popsali jiní ve svých komentářích, netřeba se opakovat. Doporučuju ke shlédnutí.

plakát

Modré stíny (2016) (seriál) 

Viktor Tauš natočil atraktivnější část olomouckých detektivek, než Hřebejk. Škoda že většina diváků nesdílela jeho vizuální experimentování. Takhle se obávám, že další režie bude svěřena opět "obyčejnému" Hřebejkovi.

plakát

Ozvi se (2001) (studentský film) 

Vybočuje z většiny krátkých, amatérských snímků, neboť to není horor, ani mysteriozní thriller, ani umělecký počin. Není to sice tak atraktivní, ale ústřední dvojice je herecky uvěřitelná, což na ŝkolní (? zřejmě obor režie) je dostačující.

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

tohle je dokonalý mix puberťáckých vyvražďovaček a komedie. Už jsem se dlouho nezasmál tak, jako při tomto nenápadném filmu. Konec je sice zbytečně natahovaný, ale i tak to neubere na celkovém dojmu, zvlášť pokud si to pustí hororový fanoušci.

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

základní nápad dobrý, ale jinak malý film se 2 interiéry a 4 (5) postavami. Aspoň že se chovají víceméně logicky. Doporučuju na DVD shlédnout vystřižené scény.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

jde o opravdu atmosferický seriál, kterému k dokonalosti ubírá jedna podstatná věc, a to že bystrý divák odhalí pachatele už v prvním díle, "díky" chybě dramaturgie. Při zmínce o pohřešování Míši kamera zaostří na rozpaky dotyčného vraha. A pak už jen stačí díl od dílu kontrolovat jestli to sedí. Takže pardon tvůrcům, kamera, herci skvěle, ale toto se nedá odpustit. 3 hvězdy. 4 hvězda je za 5.díl který z celé série vybočuje svým vyprávěním.