Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (302)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Povýšit životopisný film na umění a ještě to natočit tak aby se u toho člověk během tří hodin nezačal nudit se mi zdálo nemožné, tady se to ale povedlo.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Strážci Galaxie mají vše co marvelovkám v poslední době zoufale schází: - příběh, který dává smysl (a nemusí se vždy zachraňovat svět a vesmír už vůbec) - postavy na kterých vám záleží, které mají své chyby a slabosti a o které máte do poslední chvíle strach, protože není začátku jasné že to zvládnou s prstem v nose., - humor kterého je tak akorát a nesklouzne k infantilní trapnosti - přehledné choreograficky zvládnuté akční scény - a v neposlední řadě jak je u Jamese Gunna zvykem, výborný hudební soundtrack, který umocňuje celkový zážitek Ale hlavně mají jako celek srdce a duši, protože sterilní filmy bez emocí jsou jen ztrátou času.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Jeden z těch výjimečných případů, kdy je dvojka o parník lepší, než jednička. Super animák s epickým smrťákem.

plakát

Pinocchio Guillerma del Tora (2022) 

Podle mě nejlepší a nejdospělejší zpracování Pinocchia. Když dostane del Toro prostor a svobodu pro provedení vlastí tvůrčí vize vznikají úžasné věci.

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Nejmasivnější finále v seriálové historii, jsem z toho nadšený, jen to mohlo být trošičku uzavřenější, vrátka pro finální sérii zůstala protentokrát až moc otevřená.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Dr. Strange II. je hodně EVIL a tak trochu DEAD. Konečně marvelovka, která je opravdu jiná a jen se tak netváří, Raimiho rukopis je tady hodně výrazný a celý film se nese v hororovém duchu. Bohužel je vidět že myšák dost tlačil na přístupnost a tak jakoby pracoval s jednou rukou za zády. I tak ale tlačí film na samou hranici PG-13. Jestli by nějaké marvelovce slušelo dospělácké pojetí je to tahle. Dost možná proto je film tak krátký. Umím si dost živě představit cenzory, jak intenzivně škrtají scény aby udrželi rejting. Hodně se uvádí, že proto, aby si člověk film užil je důležité vidět předešlé filmové a seriálové počiny marvelu, to je sice pravda, ale jen částečně. Daleko víc podle mě rozhoduje, jak moc máte rádi Raimiho béčkové horory a jeho specifický humor. Musím také vyzdvihnou skvělou hudbu Dannyho Elfmana, která je v určitou chvíli doslova vizuální. Osobně jsem si to užil a rád na to někdy kouknu znovu, co ž o ostatních marvelovkách z čtvrté fáze, kromě Spidermana říct nemůžu.

plakát

Batman (2022) 

Byl jsem k tomu docela skeptický, ale nakonec mě velmi příjemně překvapil. Nový Batman nabízí zatím asi nejsyrovější pojetí a ta všudy přítomná špína a deprese mu vážně sluší. Robert Pattinson je v roli Batmana jako Michael Keaton, je to ten poslední o kterém by jste uvažovali, ale když ho pak vidíte v akci tak si to sedne jak hrnec na prdel.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Nezačínejte koukat, pokud neplánujete ve stejný den dokoukat. Velice návyková záležitost.

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Zcela neobjektivních, nostalgických 5*. Uznávám, že tenhle film vybrabčil původní Krotile duchů, trošku víc než je zdrávo, ale mě zabrnkal přesně na tu správnou nostalgickou strunu.

plakát

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) (TV film) 

Říkal jsem si, jestli není hodina a půl na "film o filmu" trochu moc, ale nebyla. Upřímně užil jsem si to mnohem víc, než poslední Fantastická zvířata. Ke konci byla ta citová ždímačka, trochu moc, ale všechno odpouštím, tahle série si tu nostalgii zaslouží. Always!