Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (836)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám comicsový film! Přesně v duchu psychedelických surrealistických příběhů s Doctorem Strangem z comicsových sešitů. No jasně, většina by se dala nazvat oním pejorativním digibordel, ale to já rád. A jakýpak záhadný soupeř. To není žádný spoiler, když napíšu, že poměrně brzy se ukáže, kdo jím je. Nakrknutá Wanda je nebezpečná, ale rozzuřená Scarlet Witch je ztělesnění apokalypsy! Není divu, že mrtvých je nepočítaně! A do toho démoni, strážci svatyně a duše zemřelých hříšníků. A navrch nebezpečné grimoáry - Darkhold (jakási obdoba Necronomiconu) a jeho protiklad Vishanti. Nemluvě o tom, co čeká některé superhrdiny v paralelním vesmíru... A přitom vše se děje jen proto, že Wanda chce naplnit svůj bolestný sen. Za mě fajn. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak byla jednička osobitá ve vykreslení toho, co svět Doctora Strange obnáší, dvojka na podobné laskominy v podstatě rezignuje. Až na vzácné momenty je to nečekaně zaměnitelná marvelovka (celý úvodní souboj v chrámu je hrozná zívačka), která kdyby neměla Raimiho na režijní stoličce, tak nemá vůbec nic. Jestli je chvílemi tahle generická epizoda MCU něčím zajímavá, je to Raimiho filmařským rukopisem (divoké kamerové nájezdy, hororové ladění scén). Vinou slabého scénáře, který se v konceptu alternativních vesmírů dokope akorát k "jinde se za jídlo neplatí", to ale nestačí na víc než na průměrný díl nekonečného komiksového seriálu. 50 % ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

MUDr. Divný v mnohovesmíru invenční nouze a bolševické inkluzní propagandy je jen dalším ubohým sériovým prefabrikátem Mrvelu a plytkým, satanopustým a už nejmíň tisíckrát recyklovaným digitálním mrdníkem, natočeným výhradně za účelem ještě větší debilizace už tak debilních juvenilů a ždímání peněz na lupeny z jejich lhostejných rodičů. S jakýmikoliv alespoň snahami o nápad či originalitu zjevně došli také neporazitelní kosmičtí leporeloanihilátoři a furtdokolové digitální vesmírné bubuhlavy, tudíž v tom přitroublém hnědém tratolišti zbuznělých mentorských supergejů zbyla už jen jediná možnost dalšího vykrmování kokotporátního prasátka, a sice nechat všechny ty hrdinné Assvendžry koksovat se mezi sebou. A tak ten náš doktor asimilačních věd a jeho multikulti komando sdružených barev Benettonu tentokrát zachraňuje v multimoulinexu hodně omezených fantazií a hladce integrovaných burkonošek do křesťanských kostelů krajně nesympatickou hispánskou pičinku, kterou si ve vesmíru přirozeného růžového štěstí a LGBT+DDPPP harmonie vylízaly dvě maminky, čínská a bangladéšská, před laktační psychózou militantně feministické Wandy – rudé čarodějnice. Ale pozor, někdejší svěží hororový talent, nynější zatuchlý kokotporátní zaprodanec - Rejmič, si asi machisticky v kleče dupnul, a tak mu soudruzi povolili rychlý švenk na dvě ohořelé kostry a jeden náznak poctivě přeříznuté kapitánky Aneurysma, čímž to přeqapivě získalo krutohustě masakrózní přístupnost PG8 (Pederast Guidance) a ty nejlepší kousky tentokrát mohou na kino zapomenout! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hravé, ale zkratkovité pokračování příběhu o arogantním chirurgovi, který se dal na kouzla vede do jiných světů, ale i do jeho podvratného nitra. V úvodu překvapil Raimi paralelou na západoruský konflikt, závěrem démonickým zmrtvýchvstáním a celkově nekonzistentním vyprávěním. Druhý Strange by zasloužil tak půlhodinu navíc, aby se multivesmírem pořádně poňuchňal, aby mohl rozvést podpříbehy postav. Nevěřím, že by Waldron pokazil scénář a spíš v tom vidím zásah studia, aby dostal stopáž na rozumnější úroveň. Hostující herci jsou celkem fajn, ale z jedné castingové volby nejsem vůbec nadšený, takže minusový bod i zde. Hororové aranžmá je boží (bulvy z očích důlků budou padat!), tlející těla, efektní smrti a odpadávající kusy těl, ale naznačují, že Myšák občas umí přivřít oči a potěšit pravověrné trochou gore. Bude to ale stačit? Jsi šťastný? ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jakoby šla úroveň Marvelu s každým dalším počinem dolů. Tentokrát byl tedy tento neuvěřitelně překombinovaný pokus o multiverse již skutečně na škodu. Vesmír, jemuž navíc nade vše vládne politická korektnost. Zkrátka jsem nebyl příliš ohromen nesympatickou hlavní dětskou představitelskou z planety Lesbos a báby v burkách v křesťanském kostele stejně jako různobarevní asijští mniši již skutečně působili jako pěst na oko. To však byl jen pouhý zlomek příkladů a za vlasy přitažené scény tímto ani zdaleka nekončí. Částí, jenž se pokouší o lobotomii obecenstva je zde skutečně požehnaně. Až jsem si občas říkával, zda to vůbec má cenu dokoukávat. Nakonec mne udržela pouze zvědavost a vcelku zajímavě provedené akční momenty. Takové záběry však zpravidla ihned zneváží nějaká pitomost. Ze zmíněných hloupostí působily bezpochyby nejhůře pokusy s cílem vytvořit dojemný zážitek. Během podobných momentů jsem měl totiž často nutkání studem pohřbít hlavu v písku. Kupříkladu Wanda, ačkoli ona sama patří k minimu, co ve filmu spíše funguje. Bohužel však veškerá její interakce s dětmi, byla nejen k uzoufání nudná, ale především dosti nesmyslná. Proto bych nejméně polovinu podobně zbytečných záběrů nekompromisně vystřihl a začal bych hned tou dětskou písní. Neznalost zde rozhodně neomlouvá a nepochybně jde o snahu přinutit nás dokoukat všechny přihlouplé seriály jako je třeba WandaVision. Na ty, by dle mého neměl být kladen takový důraz a po tom, co studio v posledních letech předvádí, je dokonce výsledek zcela opačný a od sledování spíše odrazuje. Film tímto selhal již během líčení klíčových faktorů a Wanda, tak téměř bez vysvětlení náhle působí jako naprostý šílenec. Kdybych měl celý film krátce shrnout několika slovy, rozhodně bych hledal slova jako je divné, zmatené, banální a nebo hloupé. Dovolím si až tvrdit, že mimo povedené akční scény, je to absolutně nezajímavé a prázdné. Dílo se proto zařadí k dosud nejslabším Marvelovkám jako je Captain Marvel (*) a tématicky podobnému seriálu Loki (*). 35% PS: V závěru ještě několik maličkostí které mne pobavili. 1) Nejsem žádný expert, ale nemělo by se mučení provádět na živých obětech, aby to mělo nějaký účinek? 2) Nechápu, proč se tvůrci domnívali, že tolikrát parodovaná wannabe dojemná prupovídka ze Star Wars zakončená slovy ,,that´s how we´re gonna win" bude mít tentokrát jiný výsledek (i když je situace totožná). Navíc v případě, kdy nesympatické dítě je v podstatě hispánskou verzí Ray z již zmíněné nové ságy SW. 3) Paralelní verze Dr. Strange by neměly sdílet totožnou minulost a tak mi přišlo vcelku absurdní, když se jeden Strange prokazuje druhému zážitky z vlastní minulosti a druhý je automaticky přijímá. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Když Wong (Benedict Wong) prozrazuje Wandě (Elizabeth Olsen), že Darkhold je jen opisem a kletby najde na hoře Wundagor, říká jí, že se z hory nikdo nikdy nevrátil živý. Pokud však existuje opis, tak ho někdo musel udělat a dostat se s ním živý pryč z hory. (Monyyyyyy)
  • Elizabeth Olsen se svěřila v rozhovoru pro Harper's Bazaar, že na filmu si nejvíce užila posun ve Wandině osobnosti, především v nabytí sebevědomí. Poprvé má Wanda jasno v tom, co chce a nemá potřeba se za to omlouvat. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama