Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (5)

plakát

Ferrari (2023) 

U "sportovního" filmu čeká člověk určitou katarzi po těžkých překážkách. Tady tomu tak není a ve výsledku je tak zápletka v podstatě o ničem, tedy o ničem sportovním. Maserati je nastíněno jako Ferrari z Ford v Ferrari, tedy soupeř ve sportu, ale nic z toho nakonec není. Bankrot firmy je nastíněn jako velký problém, ve výsledku z toho taky nic moc není - telefonát s Fiatem by nejvíce dával smysl, kdyby alespoň text na konci filmu zmínil, že se nakonec firma zachránila právě u Fiatu. Natočené je to krásně, jen tedy větší varieta záběrů na auta by pomohla, koukat se pomilionté na stejný přechod z masky chladiče do kabiny mne po chvíli začal trochu štvát. K tomu všichni hrají tak jak mají - velké plus za Dempseyho v autosport filmu. Škoda prostě jen, že se jedná spíše o prequel Marriage Story než Ford v Ferrari.

plakát

Prezidentský duel (2023) (pořad) 

Jako česká verze SNL na nedělní pobavení večer ideální. Jen to je pak škoda, že tohle je reálná debata finálních 2 kandidátů.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Tak jsem se Angely Bassett jako BP nedočkal (bohužel šlo poznat i z trailerů). Nicméně, dá-li se první BP přirovnat k první Wonder Woman, pak toto je ekvivalent 1984 (okay, možná o kousek lepší). Podivuhodné pak ale je, že toto je druhý nejlepší film z phase 4 MCU (M-She-U).

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Na shot/reverse-shot a tripod u zeleného plátna za 500 mega se sice hezky kouká, ale peníze na casting a především scénář asi nezbyly. Většina hlavních postav je vesměs plochá až otravná a ve výsledku nejvýraznějšími (a nejlépe zahranými) postavami jsou mladší Durin, Elendil (a vcelku i Elrond). Co však nic nezachraňuje je scénář. Tvůrci se rozhodli události zhruba 2000 let (hledání Saurona, tvorba prstenů, zrod Mordoru, příprava pádu Numenoru) splácnout do jednoho měsíce a k tomu ještě přimíchat své originální zápletky (ne-hobiti a ne-Gandalf). Jeden by pak čekal, že příběh bude odsýpat krkolomým tempem, opak je pravdou. A je to znát hned od prvních epizod, kdy příběh na zhruba 40 minut je roztáhnut na 2 hodiny. Tím problémy bohužel nekončí. Amazon sice práva na Silmarillion nevlastní, myslím si ale, že odvyprávět události Druhého věku bylo možné i bez nich, aniž by tvůrci upravovali většinu událostí. A ejhle, dostáváme prapodivnou zápletku s mithrilem, řadového supervojáka Galadriel, Gandalfa/ne-Gandalfa v Druhém věku a korunu tomu nasadí Durinova zhouba o tisíce let dříve. Jako průměrná fanfikce adekvátní, jako snaha o věrné převyprávění méně známé části Tolkienova světa spíše zklamání.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Oko (2022) (epizoda) 

Ještě, že pyroklastický proud ve Středozemi funguje trochu jinak. Kdyby ne, tak by nám na poslední epizodu zbyli hobiti z kopírky a Elrond se zápletkou o ne-mithrilu. Naopak, aspoň jsme se konečně dozvěděli, kde je ten chlápek, co má tuhle alternativní Galadriel za ženu už pár tisíc let. Ačkoliv si možná tvůrci trochu popletli Galadriel/Celeborn a Beren/Lúthien. Což je opravdu škoda, když už zrovna ten druhý pár má Tolkien i na náhrobku. Bad Robot fanfikce pokračuje... radši spin-off s Tomem Bombadilem recitujícím básničky.