Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (16 011)

plakát

Dinosauří apokalypsa (2022) (TV film) 

Shledl jsem dva dily na televizi Prima Zoom.Druhy popisuje zhrouceni ekosystemu, nejhojsi den v dejinach planety. A po deseti dnech v polotme se postupne svet opet zazelenal. Behem jaderne zimy nektere druhy prezily v norach.

plakát

Hlenky - Géniové bez mozku (2019) (TV film) 

Pobavilo mě, že dle mého nevědeckého očekávání byl americký blob nejžravější , ovesné vločky mu nechutnaly a dával řednost symbolu amerického kapitalismu rychlému občerstvení. Dokument na televizi Prima Zoom o tom, co je to vlastně inteligence.

plakát

Patti Smith: Rocková básnířka (2021) (TV film) 

Hudební dokument na České televizi Artu. Vydařený koncert Patti Smith jsem viděl na festivalu Colours of Ostrava. Koncert na živo je opravdu hlavně kolektivní zážitek. Její punkové krédo být sám sebou se dnech s nástupem kapitalistického individualismu stalo mainstreamem. Umělec se má podle ní politicky angažovat, ale ona patří do generace, která vyrabovala a zničila planetu. Její texty na www.karaoketexty.cz se mi zdají prostičké. Například: toto mrtvé město touží býttoto mrtvé město touží být svobodnésedm křičících koníse roztápí na sluncistaví scény na prázdných snecha jednu po druhé kouří

plakát

Amerika: Tisíciletá historie (2020) (TV film) 

Brutální americká kultura je založena na násilí. V roce 1860 její blahobyt zajišťovaly 4 miliony otroků. Dnes to samé zajišťuje 17 milionů otroků. Tedy pracovníků na černo přistěhovalců. pracující za menší plat než je minimální mzda s neproplácenými přesčasy bez zdravotního pojištění dvanáct hodin denně šest dní v týdnu. S možností po 17 letech povýšit z pomocného kuchaře na čističe stolů a nakonec na číšníka. Jak říká přírodovědec Vladimír Komárek Amerika vás přijme pouze když přijmete náboženství víru v Boha Dolar. Pak je vám dovoleno věřit v jakékoli své podbohy. Na univerzitách jsou snahy zrušit dodatek ústavy o svobodě slova, protože lepší než mě urazit bude lepší když budeš ticho. Zmíněný ideál domku na předměstí a rodiny s 2-3 dětmi byla jen 50.léta. Později se průměrná bílá středostavovská rodina se zmohla v průměru na jedno dítě a země padesát let nasává otroky z prdelí světa , aby "mohli začít (s holou prdelí) znova".  V USA z průmyslu zůstal jen mohutný zbrojní průmysl a zbraně je třeba zničit ve války, aby byl odbyt. Dnes celosvětově , zvlástě to platí v Americe jen 3 procenta peněz něco vyrábí. Zbytek je parazitická "financializace" , kapitalistické kasino viz zmiňovaná new yorská burza, dvakrát větší než londýnská. Zmíněné problematické stránky řešení Roosevelta velké hospodářské krize po krachu na new yorské burze ve 20. letech je zřejmě myslena nadprodukce potravin, která způsobila propad jejich cen a krachy zemědělských farem, což Roosevelt vyšil státním nákupem všech potravin a jejich spálením. Tím cena jídla vzrostla a farmy byly zachráněny. Dokument na televizi Prima Zoom.

plakát

Ve stínu lebek (2011) (TV film) 

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10314398855-ve-stinu-lebek/

plakát

Amerika z ptačí perspektivy - Kalifornie (2010) (epizoda) 

Pro mě spokojenost, protože dokument dělá pěkný systematický přehled krajiny Kalifornie a lze si vytvořit nějaký dojem a názor. Nevěděl jsem , že Marilin Monroe začínala jako Miss artyčok v nejošklivějšípolnaté "salátové" oblasti. Kalifornie má myslím největší hustotu zalidnění v USA a působí velmi suše. Vnitrozemí země zřejmě nemá podobně jako v Austrálii nic co nabídnout a tak se tam filmaři nevypravili. Nebudu si stěžovat jako zklamaný sovětský vůdce při třítýdenní návštěvě USA, že v Los Angeles neviděl Disneyland (majitel neměl rád komunisty a dovnitř ho odmítl pustit, takže Chruščov musel jezdit ve vedru v limusíně snad tři hodiny a mávat lidem).

plakát

Óm (1990) 

Dokument opakovaný včera na České televizi. Líbila se i slova Dalajlámy, že bychom se měli zaměřit na vnitřní vývoj jehož důsledkem pak je kvalitní člověk. Jde o návštěvu dva měsíce po Sametové revoluci, takže ještě můžete vidět příslušníky večejné bezpečnosti.