Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Komedie

Recenze (78)

plakát

Aladin (1992) 

A máme tu opět něco lepšího. Tento film mě velmi mile překvapil. Příběh je v celku originální a nemůžu proti němu říct nic špatného. Postavy jsou skvělé. Hlavně postava Džina je naprosto úžasná. Film je v celku dobrý a dávám mu 80% (4 hvězdy).

plakát

Alenka v říši divů (1951) 

je tu 13. den a je to opět skvělé. Já viděl dřív jako dítě tu verzi od Tima Burtna ale když jsem viděl tohle tak už vím o jaký zážitek jsem v dětství přišel. Animace je dokonalá, hlavně scény s kocourem. Příběh je celkem urychlený ale u tohoto filmu to nevadí. Humor v tomto filmu funguje skvěle a né jednou se zasmějete. To co prostě musím zmínit je to jak je tenhle film šílený. Nevím jestli tvůrci brali drogy nebo měli velikou fantazii, ale některé scény ( především scéna u stolu ) jsou naprosto ulítlé a šílené. Tohle není nejlepší film od Disneyho a dávám mu 93% (5 hvězd z 5).

plakát

Aristokočky (1970) 

Tenhle film není u nás tolik známí což mě celkem překvapilo. Příběh není moc originální. Někdo se ztratí a musí se dostat zpádky což jsme tu už měli. Postavy jsou skvělé. Velké kočky správně ukazují jak by se k sobě lidé měli správně chovat. Koťata jsou taky skvělí což mě mile překvapilo. Je tu jedna strašně chytlavá písnička která vám bude hrát v hlavě další 2 hodiny. celkové zhodnocení je 88% (4 hvězdy z 5).

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Když jsem si včera večer pustil v televizi A team, nevěděl jsem co od toho mám čekat. Nakonec film není zas tak špatný a celkem zpříjemnil večer. A team je typický akční film. Je zde spoustu akce, taková normální zápletka (zloduch něco ukradne a A team to musí najít) a občas nějaký humor. Film je dost dobře natočený, scény na té lodi byli místy hodně nepřehledné. Herci jsou skvělí. Všichni hrajou dobře a dává to lepší pocit z filmu. A team je prostě dobrý film na večer.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Tohle se hodnotí blbě, protože některý věci jsou pouze zklamání mého vlastního očekávání, ale v rámci filmu fungují (např. celé téma rodinného filmu). Jelikož se ale snažím být vždy maximálně objektivní, tak dneska na svoje osobní zklamání seru. Film nečekaně nezklamal vizuálem. Vše vypadá uvěřitelně a rozhodně nijak nezaostává (mrk mrk Marvele). Audio už je trochu slabší stránka. Zvuk jako takový nijak nevyniká. Hudba je taková recyklačka minulého filmu, a nové melodie jsou nevýrazné. Děj jako takový je dobře zpracovaný, ale na mě to nijak nezapůsobilo. Místo válečného dramatu je to spíše taková rodinná telenovela. To má samozřejmě vliv i na tempo filmu. Film se až občas nudným způsobem táhne. Chápu, že je třeba vybudovat nové charaktery (z nich mě nejvíce zaujal Spider a Kiri) a uvést celý nový svět atd... Ale mě to nebavilo. První hodinka je v poho a děje se mnoho zajímavých věcí. Potom to ale přejde do jakéhosi dokumentárního filmu o vodním světě Pandory s přídavkem mexické telenovely. Finále už ale rozhodně nezklamalo. Je sice mnohem menší a komornější než první film. Na druhou stranu to není tak zbytečně dlouhé a přeplácané. Poslední věc asi zmíním, že film perfektně navazuje na první a působí hlavně samostatně a jako důstojné pokračování

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Avengers Infinity War je bez pochyby nejočekávanější film letošního roku a po nekonečném čekání jsme se dočkali. Film vypadá skvěle. Všechny masky, kostýmy, CGI atd..... všechno tu prostě vypadá skvěle. Postavy jsou také super. U postav se většinu času věnujeme Thanosovi, Thorovi, Strážcům Galaxie a Iron-Manovi. Zbytek postav je, jako by tam vůbec nebyly a některé jsou i naprosto zbytečné a ve filmu nejsou moc důležití. Za všechny tyto postavy může mluvit Kapitán Amerika, Bucky, Groot nebo třeba Hulk. A naprosto nejhorší a nejzbytečnější postavy jsou Black Order. Hudba není moc nová. Prakticky zde hraje klasická znělka Avengers, která stále zní dobře. Akce je tu poměrně hodně a je celkem zábavná, ovšem ke konci to nepůsobí tak epicky a třeba scéna ve Wakandě byla v celku nuda. Nový Avengers rozhodně nezklamali a ode mě dostávají 85%.

plakát

Bambi (1942) 

Je tu den 5. a sním i Bambi. Animace je opět úžasná ale to netřeba říkat. Ovšem Bambi tak dobře nedopadl. Největší problém celého filmu je tempo které je strašně uspěchané, nic se moc neřeší a autoři film dělali strašně na rychlo. Například při lesním požáru jsem absolutně nic necítil protože ta scéna byla strašně krátká a vůbec nebyla emotivní. Film zachránily postavy které byli prostě skvělé a králíček Dupík je nejlepší postava celého filmu. Za mě 75% (4 hvězdy z 5).

plakát

Barbie (2023) 

Barbie je určitě asi neosobitější a nejoriginálnější projekt za poslední dobu. Film je neuvěřitelně svůj a ty nápady celého Barbie světa jsou doopravdy využité do maxima (trošku mi to připomíná Lego movie). Bohužel ani skvěle vybraní herci, dobře napsané písně nebo originální a svěží vizual nespasí naprosto tragický scénář. Film má velice zajímavou a svižnou první půlku, ale od druhé se to nechutným tempem táhne. Problém je, že film se věnuje hlavně politice místo nějakého zábavného Barbie dobrodružství. Já vás bohužel asi zklamu, ale nechodím do kina, abych se dozvěděl něco o politice. Ja chodím do kina, abych si užil dobrej film. Bohužel ty nejlepší scény jsou právě ty, které se věnují originálním nápadům a politiku do toho vůbec netahají. Takových scén je bohužel málo (tak asi 20 minut z celých 114 minut?) a zbytek filmu je divák nucen sledovat nudnou, nevtipnou a hodně špatně napsanou TV Show “máte slovo” ve světě Barbie. Barbie určitě měla potenciál na originální a svěží dobrodružný muzikál, ale bohužel. 40%

plakát

Batman (2022) 

Za mě nejlepší zpracování komiksového Batmana. Je to přesně, jako kdybych znova četl dlouhý Halloween nebo Hush.