Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 4

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 4

Recenze (145)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Já samozřejmě věděla, kdo je Bambi a jaký je jeho příběh, ale pokud jsem ho už někdy viděla, tak to můj mozek odsunul někam do hloubky zapomnění, takže tento film hodnotím jako dospělý člověk, koukající se na něj poprvé po více jak sedmdesáti letech po jeho vzniku. A jako milovník klasických Disney příběhů. Je to půvabné, okouzlující, ale ne strhující nějakým akčním dějem (na což jsme dnes už tak nějak zvyklí). Strašně by mě zajímalo, jak na tento film reaguje dnešní dětský divák - a těším se, až se na to s dcerou v budoucnu podíváme a já se to dozvím - protože Bambi mi chvílemi přišel ponurý (a i takový život v lese je) a zkrátka z toho všeho, na co jsme dnes zvyklí, místy nudný. Ale i přesto, že nevidíme graficky zpracovaný každý Bambiho chlup na čumáku, tak je to rozhodně nadčasový snímek, který stojí za vidění. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Príbeh je síce jednoduchý ale spravený s citom. Úplne ideálna rozprávka pre deti, ktoré sa dozvedia niečo o živote zvierat v lese nenásilnou formou. Inak veľmi silná hudba, ktorá skvele buduje atmosféru, s minimálnou účasťou spievaných skladieb. A napriek tomu, že je to teda primárne určené pre detské publikum, je tam zopár vtípkov, ktoré pobavia skôr staršieho diváka (aj mňa). ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Perfektní film pro ty, co mají problém nedokrvováním jater, přehřátím mozku, špatným vnímáním a kýho výra co já vím, čemu ještě prospívá zívání. Tento snímek ocení tak děti do maximálně 6 let, a to zejména ženského pohlaví, plus jejich maminky, které si se slzou v oku vzpomenou při sledování prvních krůčků toho prince na podobnou činnost svých vlastních ratolestí. Pro kluky tu najdeme jen málo, příběh vůbec neobsahuje nějaká dobrodružství, které spolu zažili králík Dumper (mimochodem maximálně protivný), skunk a tenhleten jelínek, v podstatě ukazuje jenom rané dětství a pak skok a už jsme v době, kdy vše zajímavé končí - období první (a v tomhle případě asi i poslední) zamilovanosti. Navíc se k tomu přidává v některých scénách až přespříliš kýčovitá kresba a barvy. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nádherný disneyovský zázrak, ktorý chytí za srdce, pohladí a už nepustí. Vďaka Bohu, že sa vo filmovom archíve nachádzajú takéto animované kúsky, ktorým sentiment v žiadnom prípade neuškodí. Nádherná animácia + nádherné prevedenie. Milujem klasického Disneyho a dnešným moderným animákom, bohužiaľ, chýba najdôležitejší ľudský orgán = srdce. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

K hodnocení tohodle filmu se dá přistupovat dvěma způsoby: buď s jakýmsi romantickým nadhledem a nostalgií, kdy dáte bez mrknutí oka **** nebo ***** za disneyovskou animaci a kouzelnou atmosféru, nebo stejně kriticky jako ke každému jinému filmu, kde si ihned všimnete absence jakéhokoliv děje, plochosti postav či nedořešenosti vztahů. Já se přikláním spíše k té druhé variantě. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Hlasy mláďat byly nadabovány skutečně dětmi, nikoliv dospělými napodobujícími děti, jako to bylo běžné. (Terva)
  • Americký filmový institut v roce 2012 označil Bambiho za 3. nejlepší animovaný film v historii. (vyfuk)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama