Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Benny a Joon (1993) 

Tohle je film Johnnyho Deppa, a ne nějaký "Cizinec". Musela jsem si spravit dojem, takže jsem si vybrala namátkově Benny a Joon a tentokrát to byla správná volba. Narozdíl od The Turist jsem tady našla příběh, hloubku, vtip. Přesně tohle je ono! Tohle je Johnny Depp.

plakát

Byl jednou jeden král... (1954) 

.... Sám sis ztratil, sám si hledej .... Víc nemáš? Mám. Ale nedám! ... lívanec pro celé království ... prostě kouzelná pohádka, která se mi líbí skoro víc teď než když jsem byla malá :-)

plakát

Cena odpuštění (2001) 

Český název: Cena odpuštění **** V ČR promítáno v rámci Febiofestu 2005. ***** Ocenění filmu: Amiens (2001) - Zvláštní cena poroty, Kartágo (2002) - Zlatý Tanit, Fribourg (2002) - Cena diváků, E-changer cena, Ouagadougou (2003) - Nejlepší hudba, Los Angeles (2004) - Nejlepší debut

plakát

Cizinec (2010) 

Tak tohle nechápu! Tohle není film Johnnyho Deppa! Proč vzal roli v takovém filmu? Nemá na rohlíky? To přece není role pro něj ... hrát nesmělýho učitele někde z Horní Dolní ve Wisconsinu, která je tak plochá a bez vývoje. Chápu, že režisér potřeboval křoví pro Angelinu, aby se předvedla, ale proč Johnny? Vždyť to mezi nimi nefunguje! Žádná vášeň, chemie, nic. Nuda. Ano, krásné prostředí, Benátky jsou nádherné, Angelina taky, šaty, šperky ....ale ten děj je absurdní. Celou dobu zakřiknutý matikář a najedou gangster pro plastické operaci? To snad ne! Ano, viděla jsem to v televizi v dabingu, ale pochybuju, že by to původní znění zachránilo. Tak debilní děj nezachrání ani Johnny Depp. Bohužel. Je to tak na dvě a půl hvězdičky, ale tu půl hvězdičku přidávám za Benátky, Johnnyho a Angelinu, které sice můžu, ale ne takhle pohromadě. PS: A mimochodem - proč to naši distributoři přeložili jako Cizinec, a ne Turista, mi trochu uniká.

plakát

Kouzelné bylinky (2014) (pořad) 

Obsahem určtě užitečné, bylinky mě zajímají, ale je to tak nudnééé.... zlatá Linda s Káčou.

plakát

Křišťálek meč (2007) (TV film) 

mně se docela líbila, určitě lepší než včerejší Tři srdce

plakát

Mr. Bean (1990) (seriál) 

Jak já ho nesnáším! Jediný díl, který mě baví, je ten, kde pere medvídka. Odkazuji na komentář lady01.

plakát

Nebe a dudy (1941) 

Úžasná stará komedie, Jindřich Plachta je tu moc sympatický a Jaroslav Marvan, který se pod jeho působením změní k nepoznání. Maximálně se mi líbí scéna, kdy se vrátí na velkostatek a služebnictvo je vyděšené jeho změnou. Chvíle, kdy si volá jednotlivé podřízené - kuchařku, řídiče - je výborná. A ti dva malí rošťáci roztomilí a přirození. Když přemalují kozu na zebru nebo rozbijí s Bartošem okno, to se člověk smát musí. Celý film prostě potěší a na nedělní odpoledne je jak dělaný.

plakát

O Janovi a podivuhodném příteli (1990) (TV film) 

Není to typická česká pohádka, zřejmě právě proto nedoceněná - děti se jí bojí, pro dospělé zvyklé na nováckou produkci příliš temná a pravdivá. Pro mě nikdy neznamenala klasické pohádkové vítězství dobra nad zlem, ale sílu a moc skutečné lásky nad vším. Zlo tu není ztvárněno neškodným českým čertem nebo nepřejícím králem, ale spíš tak, jak to ve skutečnosti bývá - temnou silou, která stravuje a ničí všechno kolem sebe a mění to na pustinu ... nebo kamennou zahradu. Příběh o síle hluboké lásky, víře v sama sebe, čestnosti a spravedlnosti je podán s tak mistrovským umem, že tato vznešená slova nevyznívají pateticky; přitom si zachovává špetku jemného humoru (především ve dvojici Zedníček-Labuda), a ani šťastný konec nemá příchuť typického pohádkového happyendu. Proto pro mě vítězí nad všemi českými pohádkami, je nesrovnatelná. Jakkoliv zbožňuju Tři oříšky nebo Zlatovlásku, láska Jana a Ágnes stojí nad nimi. Škoda, že není možné dát výjimečně šest hvězdiček.

plakát

Playgirls II (1995) odpad!

Takovou kravinu jsem už dlouho neviděla! V půlce jsem to vypnula a šla spát :-)