Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (62)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Moc Hollywood... ale pořád ještě Burton. Ach! (Nevidět to v kině, ale na pc, možná bych šla o jednu hvězdu níž. Ale jenom možná.)

plakát

A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu (2005) 

Celkově film nijak převratný není, přesto si jej budu pamatovat - bylo to poprvé, kdy jsem ve filmu viděla používání vložek (resp. jejich soudobé verze - plátýnek) :)

plakát

Avatar (2009) 

Intolerance o sto let (a milion technických inovací) později. Trocha vtipu, hodně akce a přemíra patosu. Nemám ráda filmy, ve kterých se hrdinové vždycky vyhnou kulce, vždycky jsou na poslední chvíli nějakým zázrakem zachráněni a pokud někdy umřou, pak jedině hrdinně v důstojné situaci a za dostatku pozornosti. Černobílé, povrchní. Měla jsem pocit, jako bych hrála pouhou scifi počítačovou hru. Něco takového už tady bylo stokrát, tohle je jen vizuálně povedenější - jakmile dosáhnou další filmy téhle úrovně grafiky, zbyde jenom průměrná kombinace střílečky a lovestory.

plakát

Bulšit (2001) 

Geniální parodie. Tleskám za zboření všech teenagerovských klišé a tomu, že si Bulšit dokázal pohrát nejen s komediemi (Prcičky, Taková normální holka...), ale i s tak vážnými filmy, jako je Americká krása. Trocha fekálií přece nikomu neublíží, tohle je kult velikosti Scary Movie :) A s výborným soundtrackem k tomu.

plakát

Cirque du Soleil: Quidam (1999) (divadelní záznam) 

...a to mám pro nový cirkus slabost. Vytkla bych asi to, že hudba byla místy slabší a některé akrobatické kousky ztrácely dynamiku. Přesto to byl úchvatný zažitek, být uvnitř a mít VIP místo, asi bych byla v transu.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Ve srovnání s ostatními sitcomy slabý průměr, ale v českých poměrech jsem i za tohle vděčná. Nicméně pořád si radši pustím posté Black Books.

plakát

Control (2007) 

Krásný film s krásnou hudbou. Nedokážu si představit, jak by mohl být příběh Ianova života vyprávěn lépe, zvlášť s tak sympatickou Annik :)

plakát

Crackie (2009) 

Ta holka byla tak nebetyčně blbá a naivní, že jsem jí nic příjemného ani nepřála. Jak mohla udělat tolik chyb, a přesto nakonec "prozřít" a dopadnout dobře, je mi záhadou.

plakát

Černý Petr (1963) 

Výborné hlášky, jen... místy jsem měla pocit, že nesleduji film, ale absurdní drama. Nemůže to přece být až tak pravdivá sonda, nebo snad spolu tenkrát lidé neuměli komunikovat? Nebo jsou tyhle prázdné fráze a monology složené z naprosto nesouvisejících vět součástí konverzací i v dnešní době? Sakra, musím nad tím přemýšlet.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Určitě by filmu prospělo, kdyby jedna z vedlejších postav nevypadala jako Putin.