Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (62)

plakát

Dánská dívka (2015) 

Určitě by filmu prospělo, kdyby jedna z vedlejších postav nevypadala jako Putin.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Možná je to tím, že už uplynulo hodně vody od doby, co jsem četla knížku a viděla švédskou verzi... ale takhle v kině mě to celou dobu strašně bavilo. Těžko srovnávat Lisbeth v podání Rooney Mary a Noomi Rapace, ale přijde mi, že tady měla Lisbeth víc prostoru a když k tomu přičtu celkově větší věrnost knižní předloze, Fincher u mě vítězí.

plakát

Nepouštěj mě (2011) 

Neuvěřitelně... famácký. Trefnější přívlastek mě nenapadá, ale kdo viděl filmy katedry režie, bude v obraze.

plakát

Okolnost (2011) 

Místy geniální, škoda jen příliš dlouhé stopáže (stačilo by pokrátit pár minut, hlavně v poslední čtvrtině, kde film ztrácí dech...) Ale Okolnost rozhodně stojí za vidění - poskytla mi do íránských reálií vhled ještě živější než Persepolis, příběh je poutavý a herci vyloženě skvělí.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Moc Hollywood... ale pořád ještě Burton. Ach! (Nevidět to v kině, ale na pc, možná bych šla o jednu hvězdu níž. Ale jenom možná.)

plakát

Dědečku, jsi má femme fatale (2010) odpad!

MIluju půlnoční filmy, ale tohle bylo naprosto otřesný a nefungovalo to ani v rámci své kategorie.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Formálně dost dobrý, obsahově úplně prázdný. Viz Tetsuo.

plakát

Avatar (2009) 

Intolerance o sto let (a milion technických inovací) později. Trocha vtipu, hodně akce a přemíra patosu. Nemám ráda filmy, ve kterých se hrdinové vždycky vyhnou kulce, vždycky jsou na poslední chvíli nějakým zázrakem zachráněni a pokud někdy umřou, pak jedině hrdinně v důstojné situaci a za dostatku pozornosti. Černobílé, povrchní. Měla jsem pocit, jako bych hrála pouhou scifi počítačovou hru. Něco takového už tady bylo stokrát, tohle je jen vizuálně povedenější - jakmile dosáhnou další filmy téhle úrovně grafiky, zbyde jenom průměrná kombinace střílečky a lovestory.

plakát

Crackie (2009) 

Ta holka byla tak nebetyčně blbá a naivní, že jsem jí nic příjemného ani nepřála. Jak mohla udělat tolik chyb, a přesto nakonec "prozřít" a dopadnout dobře, je mi záhadou.

plakát

Drool (2009) 

Scénář je plný výborných hlášek, výkony herců jsou taky většinou bezvadné, ale některé scény mi přišly špatně zrežírované a proč ta dokumentární kamera? Nevím, jestli bylo záměrem udělat dramatičtější scény ještě dramatičtějšími, ale nepřišlo mi to jako dobrý nápad, nejsilnější stránkou tohoto filmu je totiž humor.