Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Recenze (4)

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

(spoiler) Mohl to být zajímavý film o koncentračním táboře z pohledu dítěte. Konec tento dojem podkopal. Měla jsem pocit, že hlavním cílem je zahrát divákovi docela otřepaným způsobem na city. Nehledě na to, že asi 20 minut před koncem filmu již bylo jasné, kam bude závěr směřovat.

plakát

7 životů (2017) 

Film mě zaujal originálním námětem. Dějová linka hezky plynula a nenarazila jsem na část, ve které bych se nudila. Jedná se o sci-fi z blízké budoucnosti (ve které již někteří žijí dnes). Při sledování jsem si nemohla přestat poklídat otázku: Co když sleduji vlastní budoucnost? 7 životů ve mě zanechalo silný dojem a určitě mohu snímek doporučit ke shlédnutí.

plakát

Hush (2016) 

Zápletka, která by se vešla do 20-ti minut, nesmyslně roztažená na nějakých 80 minut. Celý film jsem se zabývala především otázkou, která z hlavní postav je víc stupidní, jestli hluchá holka, která není schopna s dostupnou elektronikou zkontaktovat policii, nebo imbecilní "vrah", který se není schopný dostat do domu, který je témeř celý prosklený. Domnívám se, že režísérův záměr byl naprosto vystresovat diváky. Nepopíram, tuto misi splnil, ale asi jinak, než zamýšlel. Asi v půlce jsem začala sledovat spíše čas, kterým snímek ubíhá než samotný film a to už jsem se aspoň trochu bavila. Dvě hvězdy za to, že mě Hush tak nějak donutil ho nevypnout. PS. Možná to bylo nesympatickými hlavními hrdiny. Prostě jsem chtěla, aby se už konečně navzájem pozabíjeli.

plakát

Princezna Nevěsta (1987) 

Osobně Princeznu Nevěstu pokládám za parodii na kýčovité, romantické pohádky. Děj je svěží a hladce ubíhá. Hrdinové jsou lidští a sympatičtí. Líbí se mi, že se film snaží zachytit pravou lásku, což se mu dle mého názoru i daří. Princezna nevěsta je zároveň reálným příběhem, ale i naprostou fantasmagorií, které nakonec, ale přece jen uvěříte. Tento multižánrový hybrid bude mít v mé filmotéce vždy speciální místo. 10/10