Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (182)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Absolutně bezdůvodná hra na kočku a na myš v domě uprostřed lesa. Slečna je navíc hluchoněmá, takže ideální situace na nějakou tu zvrácenost. Jak je tu psáno, dokud měl záporák na sobě tu masku, působilo to dost creepy, a nejspíš by i působilo po zbytek filmu. Tím, že si jí sundal se vlastně nic nestalo, protože spolu žádnou souvislost neměli. Jinak to byl ale klasickej časově přívětivej průměr. Oba se mohli navzájem zabít x-krát, ale asi vyčkávali na lepší příležitost, jak si to víc vychutnat. Ten hluchovej handicap by při lepším zpracování mohl vyprodukovat mnohem víc lekaček, což by se k tomu hodilo, ale i tak si to určitou úroveň na dnešní horory dokázalo udržet. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Hluchoněmost tu měla velká sílu a ta dívčina překvapila, ale taky nedala nic zadarmo. Až na to, že ho mohla několikrát sejmout, ale chtěla mu ukázat celý svůj barák, aby jí ho zhodnotil. Málo dialogů mi vůbec nevadilo, pač jsem se na to díval výjimečně na mobilu jenom ta temná noc mi trochu kazila. Dávám 60% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jakmile si vrah sundá masku, je konec a to teprve bohužel běží asi dvacátá minuta filmu. Další neoriginální a místy až moc hloupá vykosovačka, ve které ouchyla idiotsky chodí jako Pešek okolo, ale i když se na něj ta hluchá kočka kouká jako o život, nakonec nebouchne, ale chcípne. Nečekané a inovativní asi jako miliontý díl Ulice. Flanagan má v rukou možnosti jako hrom, ale neumí je využít. Pořád ale točí malinko líp než čurák Ti West . Oculus nuda, Hush hloupost, tak snad už to s tim Before I Wake vyjde ty ptáku. 49%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povedený home invasion thriller, který svůj účel plní dostatečně, přičemž i když není ničím originálním, za poslední dobu si zas na tolik žánrovek nevzpomínám, takže je matrošem i uvítání hodným. Hlavní hrdinka je xichtem sympatická, Miku Flanaganu se daří plodit napětí, bohužel celý film je 50 odstínů černi, které místy přechází do černočerné tmy. Mě navíc vždy naserou handicapovaní klaďasové, protože nejen že je to laciné, ale já se vždy musím smát už na začátku, když si představím, jak asi bude vozíčkář utíkat před vrahem nebo hluchoněmej volat o pomoc. Ale jako jinak je to dobrá žánrkovka se svými klady i zápory, směle do toho. 69% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná píčovina, kterou museli kompletně natočit snad za 3 večery. Všechno špatně. Těžko pohledat více nesympatické postavy. Vrah byl vyloženě k smíchu, nudný děj byl k zblití a atmosféra zde žádná neexistovala. Kolosální propadák. Nechce se mi věřit, že se zde najde někdo, komu se tahle píčovina líbila. Po 20 minutách jsem to sledoval zrychleně. [5 %] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)
  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)

Reklama

Reklama