Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (182)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Dá se říci klasický home slasher s přídavkem originality Flanaganova nápadu, že hrdinka je hluchoněmá a osamocena v domě. Tím, že se moc nemluví dochází k výborné atmosféře a je slyšet úplně každý krok a hrdinka nemůže ječet jak píchlá svině. Sice o hrdince nic víc nevíme, ale co nám bylo dáno to stačí, aby se jí dalo fandit a tiše s ní několikrát trpět. Tento film zkrátka nějak výrazně nevyčnívá s konkurencí, ale rozhodně nenudí a na jedno skouknutí stačí. // 65% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film Mika Flanagana je dokonalým príkladom toho, čo môžete robiť s peknými výkonmi, dobrým príbehom a kreatívnou réžiou. Film má určite niekoľko chýb, ale väčšinou je to mimoriadne účinný thriller, ktorý využíva kreativitu na lacné efekty CGI alebo nepríjemné hluky, aby sa nás pokúsil vystrašiť. Najviac na mňa zapôsobil jednoduchý dej a to, ako ho režisér Flanagan dokázal využiť na perfektný efekt. Najväčším problémom našej ženskej predstaviteľky je, že vraha nepočuje a vrahova najlepšia ochrana je, že ju môže počuť. Tu to vytvára veľké napätie kvôli scénam, ako napríklad kde vrah stojí za ňou a klope na okno, ale ona nevie, že je tam. Existuje niekoľko scén, v ktorých vrah práve vydáva hluk, ale náš nepočujúci ho nepočuje, a to vyvoláva napätie. 6/10 ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(35/2018) / Štandardný "home invasion" dostal poriadný víchor do plachiet hluchonemou hlavnou postavou. Tým si Flanagan otvoril dvere pre podľa mňa doteraz nevídané možnosti (v rámci low budget home invasion samozrejme:). Skvelá Kate Siegel to len zaklincovala. Vydarená práca s tempom, originálne vymyslené scény a konečne aj obeť ukázala akú takú snahu o logiku v konaní. (8/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle - jako za pár dnů natočená jednohubka, kterou si Flanagan střihnul mezi většími / ambicióznějšími projekty, je to fajn. Ale určitě nic, na co by se mělo nějak víc vzpomínat a co by mělo sbírat pomalu nadšené ohlasy na velkých festivalech. To mi úplně nejde na rozum. Hush je prostý home invasion slasher, který staví svou existenci na tom, že jeho ničím nemotivovaný záporák si se svými oběťmi rád hraje jako kočka s myší a současně je docela neschopný, takže dá hlavní hrdince nejednu příležitost, aby ho zvládla odpravit. O hluchoněmé hrdince se toho také moc nedovíme a tak neexistuje zásadnější důvod, proč jí nějak víc fandit. Je to prostě taková kočkovaná, která ve mne nevzbudila výraznější emoce. Sound design fajn. Nejlepší na celém filmu závěrečná pozitivně nabuzená skladba v titulcích. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| HUSH - nízkorozpočtový, stopáží krátký, příběhem jednoduchý a celkově nenáročný počin a jak solidně zabavil. Samozřejmě, o nějakém zázraku se tu hovořit nedá, škoda, že se to nedalo nějakým způsobem vylepšit, obohatit scénář, přidat větší počet zabitých obětí, vsunout zapamatovatelnější scény a byl bych hodnotil o level lépe. Přesto to nemělo žádnou chybu, jako jednohubka to bylo zábavné. Námět byl slušný - hluchoněmá žena žijící osamělý život, který jí naruší maniak, co si ji vybral jako terč. Rko, krev a brutalita zde byla chvílemi využita docela dost. Třeba drcení ruky hlavní hrdinky, kdy byl slyšet velmi nepříjemný zvuk praskajících kostí. Hudba byla v pohodě. Takže škoda, dalo by se vylepšovat, potenciál nebyl zcela využit. Ale i tak dobrý. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)
  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)

Reklama

Reklama