Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (45)

plakát

13. komnata - 13. komnata Vladimíra Mlynáře (2010) (epizoda) 

Drama, jak z Kafkova románu. Vím, že reforma a hodnocení justice není náplní těchto stránek, přesto si neodpustím názor, že tento pořad by měl být výraznou inspirací ve snaze s českým soudnictvím něco udělat, pokud to vůbec jde. (nejsem samozřejmě právník) Myslím, že chabá informovanost o této kauze vypovídá též hodně o nepříliš dobrém stavu české žurnalistiky.

plakát

Císařovy nové šaty (2001) 

Ani zajímavé, ani vtipné a už vůbec ne chytré. I když to zas tolik neurazí. Alespoň mě ne.

plakát

Sever a Jih - 1. kniha (1985) (série) 

U druhé série, zdá se mi, jde úroveň trochu dolů a vzdáleně mi to připomíná jakousi soap operu, kde se děj příliš neposouvá. Jako celek však O. K.

plakát

Kmotr III (1990) 

Některé momenty působivé, ale jako celek dle mě ne zcela funkční. V podstatě opakování téhož se spoustou pro mě místy až nadbytečné nostalgie. Kdybych to točil já, tak bych to zkrátil a zaměřil se na Michaelovo pokání :).

plakát

Muž a jeho pes (2008) 

J. P. Belmonda mám rád a proto asi těžko objektivně zhodnotím. Jako by se tady pro mě v jeho starých očích zrcadlili všechny jeho skvělé role. Ze samotného filmu jsem trochu zmatený a nejsem si jist zda to jeho tvůrci zamýšleli. Jako by možná oni sami nevěděli co natočit - dokument o bezdomovectví, pokus o popsaní vztahů mezi mužem a ženou či snad další díl pořadu "Chcete mě?" (kdyby náhodou někdo nevěděl tak pořad, kde jsou lidem nabízeni opuštění psi). Nevím, možná to chtělo se na něco zaměřit a jít trochu do hloubky. Kdo nemá rád Belmonda nebo psy, ať si možná nějakou tu hvězdičku z mého hodnocení ubere. (pokud vůbec někoho ty moje bláboly zajímáj :))

plakát

Napoleon Dynamit (2004) 

Úlet, ale tak nějak od srdce. Trochu mi to připomnělo film Roztržitý s Pierrem Richardem, i když to samozřejmě není možné úplně srovnávat.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Možná řemeslně dobře zvládnuté, leč jinak poněkud povrchní a bezobsažné ztělesnění kýče. Umělé, umělé, umělé, jako smích v některých sitcomech, jako úsměv politiků na billboardech, jako amarouny v "Návštěvnících". Jedna hvězdička za originální námořní bitvu a informace o kolibříkovi.

plakát

Duel Frost/Nixon (2008) 

Myslím, že tvůrci z daného tématu vyžďímali maximum. A to do poslední kapičky.

plakát

Pýcha a předsudek (1995) (seriál) 

Jinou adaptaci jsem neviděl a ani vidět nechci :). Inu je krásné přenést se do počátku 19. století, neřešit čím nahradíme ropu a do jakého národního parku pojedu na dovolenou, neboť víceméně celá zem je národní park. A k tomu třeba mít nějaké to panství, účastnit se plesů a jiných kratochvílí, jezdit na hony a pokoušet se získat náklonnost jedné ze slečen Bennetových (samozřejmě Elisabeth)..... Promiňte, nechal jsem se unést a kromě toho můj počítač napadl nějaký virus.. zlaté 19. století, pokud se tam ovšem dobře narodíte, jako třeba pan Darcy - seriálový hrdina s 10 000 librami ročně.------Dodatek po posledním dílu: Myslel jsem, že takového drsňáka jako já nic nerozhází.... když ale pan Darcy a Elisabeth...nemáte někdo kapesník prosím...promiňte ale nemohu pokračovat, skrz slzy nevidím na monitor....

plakát

Napoleon a já (2006) 

Na tomhle filmu se mi líbí, že nemá přehnané ambice a zdá se, že se ani nebere příliš vážně. Ale na komedii tam je pro mě humoru pomálu, scénař - no doufejme, že nějaký byl, že natáčení nebyla improvizace :).....No zkrátka kritizovat je vždy tak snadné... a v tomto případě je snadné i hledání historických chyb, kterých je zde minimálně několik. Celkově více než příjemná oddychovka nejen pro Daniela Auteuila, se špetkou poselství dalším generacím. Smrt tyranům! Ale nezaslouží si je někdy lidstvo alespoň trochu?