Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Fantasy
  • Dokumentární
  • Akční
  • Drama

Zajímavosti k filmům (12)

Věž

Věž (2016)

Claiřino nenarozené dítě, které střelbu nepřežilo, je všude uváděno jako baby boy Wilson.

Věž

Věž (2016)

Noc před incidentem Charles Whitman brutálně zavraždil nožem svoji ženu a  matku. Whitman si vedl deník, ve kterém psal, co se chystal udělat, i jak se chystal postupovat. Po vraždě ženy a matky si do něj zapsal: "81-66, pondělí, 3 ráno - obě mrtvé".

Věž

Věž (2016)

Univerzita v Austinu se odmítla podílet na tvorbě filmu. Po jeho dokončení požádala režiséra o DVD, což kvůli jejímu odmítavému přístupu k celému incidentu odmítl.

Věž

Věž (2016)

Autentické záběry se dají dohledat na youtube, odkud je také režisér získal.

Věž

Věž (2016)

Důvod, proč je celý film udělaný rotoskopickou animací je ten, že režisér chtěl, aby snímek oslovil mladé lidi a oni si dokázali představit, jak se přítomní studenti cítili. Nechtěl z toho mít typický dokument.

Věž

Věž (2016)

Útok v Austinu byl první událostí svého druhu a místní policie nevěděla, jak se k ní postavit.  Střelba trvala přesně 96 minut (od prvního výstřelu v 11:48 do zastřelení útočníka ve 13:24), což je důvod, proč se o události léta nemluvilo a byla zametena pod koberec. Vedení města se pravděpodobně stydělo za to, že situaci nezvládlo.

Věž

Věž (2016)

Režisér oslovil velké množství účastníků střelby a většina z nich poskytla informace, odmítli jen tři lidé, z nichž jeden později přišel zpět a uznal, že se jedná o správnou věc. Keith Maitland sháněl svědky tak, že oslovil své přátele, kteří ho odkázali na své prarodiče, ti ho odkázali dál a takto posbíral dostatečné množství materiálu pro svůj film.

Věž

Věž (2016)

Diváka může zmást rozvoz novin. Tragédie se stala v odpoledních hodinách a postřelen byl i chlapec, který roznášel noviny. V Austenu se roku 1966 roznášely noviny dvakrát denně - ráno a odpoledne.

Věž

Věž (2016)

Keith Maitland v Austinu vyrůstal. Rozhodnutí o natočení toho snímku přišlo poté, co si v novinách přečetl příběh Claire a Rity.

Věž

Věž (2016)

Rádio, které Ramiro "Ray" Martinez vypíná, skutečně střelec poslouchal během střelby.

Věž

Věž (2016)

Ve filmu se skoro vůbec nemluví o střelci - Charlesi Whitmanovi. Režisér chtěl, aby se pozornost soustředila čistě jen na oběti, protože dle jeho slov: "O střelci se dá zjistit spoustu věci na google, nikdo už ale nemluví o lidech, které to postihlo".

Věž

Věž (2016)

V Austinu byl útok dlouho tabu, někteří účastníci měli možnost o události promluvit až před kamerou s režisérem Keithem Maitlandem.. Těhotná dívka Claire před kamerou dobrovolně strávila 10 hodin.  Přeživší se osobně nikdy nebavili, až film konečně svedl jejich osudy dohromady. (Zdroj: řekl režisér osobně na FF Karlovy Vary 2016)

Reklama