Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (12)

plakát

Aféra (2014) (seriál) 

Scénáristicky vybroušené drama s kriminální podzáplatkou, která ale ve finále radikálně změní náš náhled na celý příběh. Bylo fascinující sledovat příběh očima aktérů vždy z jiného úhlu pohledu. Fascinující a někdy také samozřejmě hrozně vtipné. Zejména scéna v posledním díle, kde se sejdou některé z postav v jedné místnosti, je vyloženě k popukání. A ano, stačí že si "jen" povídají. P.S. Kdo si prožil alespoň nějakým způsobem situaci podobnou té, kterou řeší obě hlavní postavy, užije si celý seriál ještě o mnoho více. 1. série: 100 %

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Seznámení s hlavními hrdiny bleskové, pak TO přijde a na scéně už probíhá jen herecký koncert obou hvězd (Watts, McGregor) i všech dětí. Skvělý mix napětí a emocí.

plakát

Skyfall (2012) 

Bond konečně přijímá 21. století jako skutečnost a završuje tím trilogii oslavující nejen reboot celé série, ale tentokrát i 50 let s pořád ještě nejslavnějším tajným agentem. Méně akce a více dialogů, než by se dalo od Jamese čekat, jenže přesně to se dalo čekat od strýčka Sama (Mendese). Bourání několika dogmat (pití piva), ale stejně tak oslavování všech předchozích eskapád. Osvěžující mix, chytrý blockbuster se úžasně maniakálním Bardemem. Tak jedeme dál, Mr. Bond.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Jinak to nejde, tohle je jasných 5*, i přesto, že příběh je plný klišé, že jsme něco podobného už viděli mnohokrát, Intouchables vás dostanou zejména kvůli tomu, jak to mezi ústřední dvojicí jiskří, i když jejich vztah je čistě kamarádský. Dojme a pobaví zároveň, o kolika filmech to dnes můžeme říct? A to, jak vysoko je film na ČSFD, bych hodnotil třeba za rok, až prvotní nadšení trochu utichne a film bude posuzován mnohem objektivněji.

plakát

Železná lady (2011) 

Asi půjdu proti proudu, ale v případě tohoto snímku nemůžu jinak. Výborná Streepová ( což všichni vědí a Oscara dostala po zásluze), možná ještě lepší Broadbent (skvěle to celé okořenil). Musím se přiznat, že cokoliv britské je mi blízké, přesto si myslím, že se jedná o velmi dobrý film, který poukazuje na to, že stáří dožene i železnou lady, před kterou v dobách její největší slávy ustupovali všichni muži v parlamentu.

plakát

Den zrady (2011) 

Nahlédnutí za oponu amerických primárek mě bavilo, což u politicky laděného dramatu není vždy jasné. Gosling a Clooney jsou nejprve rovnocennými partnery a poté i soupeři, oba hrají rozhodně velmi dobře. Film vyvolává docela silné otázky ohledně důvěry a morálky, nic není černobílé, vše je relativní a vše je také svým způsobem pravda. Znovu nám to ukazuje, co dokáže touha po moci s lidmi udělat.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Porovnání s Nákazou není na místě, Perfect Sense se dívá na problém epidemie optikou jednoho vztahu a musím říct, že se mi to i přes možná menší realičnost, než u zmiňované Nákazy, líbí více. Hlavní dvojka se k sobě hodí a chemie funguje, což je pro takovýto snímek klíčové. Film mě donutil se trochu zamyslet, co by se asi doopravdy stalo, kdybychom ztráceli postupně smysly. Perfect Sense tuhle situaci skvěle nastínil, přesto mě to úplně nesebralo a je to za 4*.

plakát

Nebezpečná metoda (2011) 

I když mám Keiru Knightley rád, zpočátku mi byla až protivná tím, jak zbytečně přehrával (podle mě), později ve filmu už byla přijatelnější. Líbily se mi hlavně názorové výměny mezi Fassbenderem (série filmů, ve kterých hraje skvěle, už je opravdu dlouhá) a Mortensenem (Aragorn trochu zestárl, ale pořád pan herec). Občas mi to přišlo moc zkratkovité, ale jinak rozhodně dobrý film, hlavně díky oběma zmíněným hercům.

plakát

Jana Eyrová (2011) 

Anglie 19. století ve vší své syrovosti a pochmurnosti. Natočeno citlivě a (asi, knihu jsem nečetl) velmi přesně podle knižní předlohy. Fassbender jede jak o život, co film, to jiný charakter, ale kvalitu předvádí neustále mimořádně vysokou. Celkově pěkně strávené odpoledne.

plakát

Až na krev (2007) 

Nejdřív jsem Daniel Day-Lewise vůbec nemohl poznat, znám ho jen z Posledního Mohykána, bek kníru a s podstatně delšími vlasy, ale říkal jsem si, jak skvěle to ten herec hraje. A opravdu, Daniel Day-Lewis je pan herec. Každé gesto, každý pohyb tváře perfektní. A i když film celý nehodnotím na 5 hvězd, ale na 4, jeho výkonu dávám plnou palbu.