Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (4)

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Film jsem viděl včera a musím říct, že z letošních českých výtvorů bude toto jeden z těch nejlepších. Tedy ve svém žánru určitě. A když vezmu filmy českých tvůrců jako celek, tak s Teorií tygra a Učitelkou je film Bezva ženská na krku skutečně z těch, u kterých jsem se příjemně odreagoval a po jejichž skončení jsem z kina odcházel nadmíru spokojen. Kvituji obsazení skutečných manželů Ondřeje Malého a Pavly Tomicové do rolí manželů Štětkových (ač štěk, stálo to za to) a také bratří Kavanových do rolí policistů. Výkon Ondřeje Vetchého netřeba komentovat, protože na toho se i v tomto filmu velmi dobře dívá a přesně takového ho divák chce mít. Petra Hřebíčková výtečně sekunduje. A velmi vtipná je i hřbitovní epizodka zahraná Evou Leinweberovou Nosálkovou, Martinem Pechlátem a Jiřím Vejdělkem. Jak to bylo vypointované, to nemělo chybu. Inu, tahle komedie založená na výborném obsazení a vtipných dialozích se velmi povedla a je filmem, ke kterým se budu rád vracet.

plakát

Prázdniny v Provence (2016) 

Nevím, ale tohle jednoduše ne. A ke všemu ještě ty hrubky v titulkách pod několika francouzskými dialogy. Pane Michálku, nějak nerozumím tomu, jak tvůrce, jako Vy, mohl natočit něco takového. Není to úplné dno, ale je to prostě špatné.

plakát

Učitelka (2016) 

Díky, pane Hřebejku a pane Jarchovský, film Učitelka mě velmi potěšil a určitě si ho pořídím i na DVD. Velmi šťastnou ruku jste měli i při výběru představitelky hlavní role - paní Mauréry svoji roli zvládla takovým způsobem, že Mária Drazděchová je pro mě z těch typů "hajzlů", které člověk při sledování filmu nějakým způsobem nemůže nenávidět a snad jí i trochu musí fandit. A absolutně mě mrazilo z úplně posledního záběru filmu. Ten pohled "do publika" je tak odzbrojující. A obrovské plus dávám také za obsazení Martina Havelky - ten člověk by měl ve filmu dostat, nebo lépe napsáno dostávat, více prostoru.

plakát

Taxi 121 (2016) 

Včera jsem bohužel měl tu smůlu, že jsem film viděl. Je mi líto, že to tak musím napsat, ale odcházel jsem z jeho projekce absolutně zklamaný. Jediné, co se mi na filmu líbilo, byly záběry na Prahu z výšky. Jinak nic. Vůbec nic. Na Filipa Tomsu se hezky kouká, ale to je tak všechno. Lenka Zahradnická pro mě nepodala svůj standardní výkon, ale bylo to spíše podprůměrné herectví. A obsazení Dušana Sitka vidím jako absolutní krok vedle. Mám velmi rád jeho hlas, ale do jedné ze stěžejních rolí se mi vůbec nehodil. Málo cynismu, příliš mnoho (pramálo uvěřitelného) filosofování... Já osobně bych si v roli, kterou hrál pan Sitek, dovedl představit třeba Jana Vondráčka nebo Norberta Lichého... Ale to je jen můj názor. Taxi 121 skutečně nepatří k těm filmům, ke kterým se budu někdy v budoucnu (natož ještě třeba rád) vracet. Bohužel.