Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Za jiných okolností bych zřejmě sáhnul k nižšímu hodnocení, ale vzhledem k tomu, co jsem v poslední době viděl, dávám tři kousky. Pravda, byla tady celá řada větších či menších pitomostí, ale faktem zůstává, že jsem se mohl docela slušně zasmát, a jako občasného modeláře mě slušně sejmula scéna s lakováním letadla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na české poměry pro mě jedna z nejlepších komedii poslední doby. Ondřej Vetchý je náš král to bezesporu a Petra Hřebíčková je nádherná česká holka, která se zde náramně hodila. Příběh je takový jednodušší, ale bez problému funkční. Prvních 40 minut jsem se smál téměř nonstop, potom humor lehce poleví, ale stále moc příjemná zábava. Je to ze života a má to srdce. 80% ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na film zvědavá, protože jsem zde zaznamenala poměrně pozitivní ohlasy a pochvaly. Taky mám ráda Vetcháče a i Petra Hřebíčková je fajn. Bohužel to pro mě nějak moc nefungovalo. Dá se říct příjemná a nenáročná oddechovka, ale nad některými rádoby vtípky a jednáním postav jsem až zavírala oči, protože mi to prostě přišlo mimo nebo moc. :) Hlavní pár by ještě šel, ale ten zbytek...podivná vesnice, kde žije asi 9 lidí a velí tomu tlemící se starosta, pár Kostková a Boková, co chtějí spolu adoptovat, podivná zápletka se synem. Některé hlášky a vtípky jsou prima a ta parta lidí mi je vlastně sympatická - protože herci jsou moc fajn, ale určitě jsem to čekala lepší :) tři hvězdičky snad nikoho neurazí. jo a konec byl pěkněj docela...i když vidět Vetcháče říkat: já sem blázen, ale do Tebe...taky velmi zajímavé. :) ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tahle po všech stránkách špatná romantická komedie mohla v kinech vydělat 4.5x víc jak výborné Pohádky pro Emu. V obou se snaží seč může Ondřej Vetchý a jedná se o skvělý případ filmů, kde jeden dokáže zahrabat sebelepšího herce a ten druhý z něj vytřískat to nejlepší. Možná to bude i scénářem, který je tak špatný, až mi zdejší hodnocení nedá spát. Na jedné straně snobská blbka, která se po 20 minutách promění v nadějnou "inteligentní" učitelku, i přesto že nikdy po vš neučila a na druhé hrobník, který (nejspíš) jen tak zabil svou manželku a jejího milence a nyní z posedu špehuje svého nepoznaného syna s jeho sexy manželkou (to, že je to jeho syn, se divák dozví až někdy v půlce filmu, takže ze začátku tyto scény působí dojmem, že je O.Vetchý opravdový vrah a úchyl, který vyhlíží další oběť). Tyto dvě postavy se do sebe samozřejmě zamilují, i když k sobě mají ze začátku odpor, ale to by nebyl ten správný romanticky film, kdyby se v půlce filmu v koláži o 5 minut do sebe horoucně nezamilovali. Takhle nerealistická romance tu už dlouho nebyla, ale zdá se, že to nikomu nevadí. Ve filmu je tolik nelogičností, že i loňská Teorie tygra, která měla hrozně napsané postavy, v porovnání s tímto snímkem působí jako povedená rodinná komedie. Tady je toho zkrátka špatně až moc. Ani vedlejší postavy, nepůsobí lidsky, jsou to jen figurky v různých scénkách, které film mají držet pohromadě. Jenže nedrží. Dějová struktura působí roztříštěně. Postavy se objevují a zas mizí, podle toho jak se to tvůrcům hodí. Žádné dramatické zvraty nenastávají a já jen vlastně čekal až bude konečně konec a to u filmu, který má bavit a má jen 90 minut je opravdový problém. Vtipů je málo a když přijdou, tak stejně vyplynou do prázdna. Co se týče řemesla, tak to je taktéž na průměrné úrovni. Kamera bez nápadů s příliš saturovanými barvami a hudba nevýrazná až místy otravná. Jedinou pochvalu, tak ode mě má Ondřej Vetchý, který i přes naprosto debilní scénář a šílenou postavu, dokáže vyzdvihnout film z naprosté tragédie. Kdyby nebylo něj, jednalo by se o totální sra*ku. 3/10 ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Film z alternativního vesmíru, kde vesnice vypadá tak, jak by to chtěli lidé z velkoměsta. Není to urážející jako Ženy v pokušení a Muži v naději, které se nám snažili nabulíkovat, že promiskuita je naprosto fajn a přijatelná pro všechny,Bezva ženská na krku dokonce překvapí starosvětskou cudností. Ale celý tento film je zbaven stopy reality, pouze na to jde jiným směrem než předchozí snímky stejného produkčního týmu. __________ Romantická komedie je v zásadě velkoměstský žánr - jeho přesazení na vesnici ukazuje, že romantiku v Česku nedovedeme ukotvit v každodenní současnosti, ale jenom v iluzivním prostoru dětských vzpomínek, jak to asi mohlo vypadat kdysi dávno, ale prakticky nikdy nevypadalo. ___________ Jinak další český film do sbírky, který mezi líčí ideální páry tak, že si postarší muži vybírají výrazně mladší ženy a bere se to bezpříznakově jako norma (Vetchý/Langmajer-Hřebíčková 13-17 let; Postránecký-Boudová 25 let). Naopak progresivní je zobrazení lesbického páru, nad jehož existencí se už žádná postava vůbec nepozastavuje jako nad něčím nenormálním. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Jedním z pozůstalých, kteří se dohadují, kdo vykope hrob místo zraněného hrobníka, je scenárista a producent filmu Jiří Vejdělek. (Martin_L)

Reklama

Reklama