Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (605)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Božíčku, to bylo tááák roztomilé.. Důsledně vyplněná jedna z šablon americké romantické komedie (cizinec dělající na novém místě tlustou čáru za minulostí), krkolomně zasazená do českých reálií. I když reálií.. Spíše jakési utopické vize bezstarostného a za každých okolností dobře naladěného venkova, za kterou jde cítit Vejdělek stejně neomylně, jako když jedete za vlečkou s hnojem. Vtipné mi to moc nepřišlo a tak jsem si nezabaven musel klást otázky, proč hraje při tradiční kompilační scéně sbližování anglicko-jazyčná píseň, proč to tak často sklouzává k pitvoření či jakpak se asi Božíček nachystá ve své improvizované venkovní umývárně na romantický večer. Chápu tu sázku na jistotu se zaměřením na cílovku, co prahne po něčem feel-good z domácího hřiště, ale mně přišlo to „nejisté čekání“, jestli Koprovka uteče hrobníkovi z lopaty, či ukáže znuděnému Langošovi, že je jednička, falešně idylické a místy až vlezlé. Jediné pozitivum asi je, že si Václav Kopta zašoféroval autobus.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mohl bych si trošku stěžovat na lehký filmový náběh do Kameňákova nebo Babovřesek tím pozitivním přístupem ke všemu, kterým se film prezentuje. Jenže ono mi při sledování tohoto filmu bylo tak strašně pěkně, že by byla škoda ho takhle jednou větou sejmout do průměru. Ondra Vetchej totiž opět předvedl skvělou roli a Petra Hřebíčková ho svojí vytříbenou postavou suprově doplňuje. K tomu i ostatní předvádějí skvělé karikatury a dobrosrdečnou náladu tak filmu zvedají stále výš. Z kina jsem tak šel s úsměvem na blbečka a nepřešlo mně to ani druhej den. Až takový na mě měl tento film vliv. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hro, hro, hrozná kravina. Naprosto umělá, nevkusná a místy i hodně tupá. Jediným pozitivem je fakt, že se na Petru aspoň pěkně kouká, jinak nic, co by stálo za nějakou řeč. Langmajer se do těhhle rolí vůbec nehodí a Vetchý to zachraňuje jen tak na půl. Suma sumárum 97 mého života mi zas proteklo mezi prsty. Ach jo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Další řadový výrobek na poli lehkých českých komedií (doplň libovolný subžánr) - při sledování se necítíte nikterak špatně, ale na konci máte neodbytný pocit, že jste ten film viděli už patnáctkrát. O Češích se někdy říká, že neradi opouští svou zajetou komfortní zónu a jsou podráždění, když se od nich očekává něco odlišného - a jsou tak reprezentováni i svou filmovou produkcí. Je to jako s výběrem nové poličky na zeď: můžete si nechat vyrobit od truhláře originální kus, nebo si ho můžete s trochou šikovnosti uplácat sami, nebo můžete na internetu prohlížet obrázky tisíců poliček a vybrat si tu nejzajímavější. No, a nebo si můžete na zeď plácnout sterilní bílý IKEA kvádr - stojí pár korun, funkci plní dobře a když zavřeme obě oči, možná bude i dobře vypadat. Buďme vděční za každého truhláře, jenž se občas pokusí narušit tradiční řeči o nabídce a poptávce - Tomáš Hoffman bohužel jen zalistoval IKEA katalogem a zahrál na jistotu. Na druhou stranu, v rámci katalogu vybíral docela dobře. Nebýt ve filmu megatrapně provedená linka se školním inspektorem, bylo by to možná i za tři. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Těžko hledat průměrnější film, vše přesně podle instantního návodu ani na chvíli nevybočí do zajímavějších končin. Jen díky dobrému a sympatickému obsazení se dá více než přežít, ale víc než oddychovku k domácím pracem nečekejte. S ohledem na ostatní české romantické komedie, můžeme být vlastně rádi. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Václav Kopta, který si ve filmu zahrál řidiče autobusu, je znám svým dlouholetým zalíbením v této profesi. Ve svých padesáti letech si splnil sen a stal se držitelem řidičského oprávnění skupiny D. Jeho velkým koníčkem jsou i autobusy Škoda 706 RTO. (Martin_L)
  • Štáb utratil zhruba 20 milionů korun a strávil necelých 30 natáčecích dní v půvabných vesničkách Martinice a Václavce. (ČSFD)

Reklama

Reklama