Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (3)

plakát

Venom (2018) 

Nuda... Nic jiného se snad k tomu možná ani nedá říct. Nejsem obecně fanda superhrdinů, ale upřímně... Tohle snad nemysleli vážně... Říkala jsem si, že to třeba nebude takový průser, ale to už mě více bavil Thor 2 než tohle... Špatné obsazení, chyby ve filmu jako prase, které se nedaly přehlédnout, bezduché dialogy bez pointy, které se navíc tvářily křečovitě. Opravdu zklamání i pro člověka, který tohle nemusí. Hardymu role absolutně neseděla. Popsala bych ho jako slona v porcelánu. A to by snad všechno nebyl takový průser, kdyby to neporušovalo většinu věcí, které se týkají stylu vyprávění. Nikdy jste nemohli zařadit, jestli jste již jde o zápletku, anebo jestli jde o bezvýznamnou vsuvku, což bych popsala na celý film. Prakticky půl filmu zaujímala autová honička a konečný fajt. A opět, jak se to v dnešní kinematografii stává, první polovina filmu byla stejně interesantnější (i když jste nemohli usoudit, zda se jedná o polovinu) lepší než ta druhá. Může za to podle mě obecný problém s "vymýšlením" co tam ještě kurva dát, abychom to "uzavřeli" (ani to nedokázali... těch chyb na konci? No prosím?!). Nakonec: Jestli Venom zůstane u Červených, tak už nevím, co je se světem špatně.

plakát

Riverdale (2017) (seriál) 

Řekla jsem si, že když už jsem přežila ukrutnou jednu sérii 13 Reasons Why, třeba přežiji i tohle... Jak jsem se mýlila... Po jednom jediném dílu plném nezáživných charakterů, nesympatických lidí, kteří všichni vypadají stejně a příšerném cliché, které se stává horším a horším, vypla jsem počítač a šla si číst Sheakespeara. Sorry, ale na takovouhle dávku nudy, zmatení a jaksi "vážného" tématu plném dost edgy teenagerů, záporáckých rodičů a nevím co všechno, jsem potřebovala něco normálního. Chtělo by hercům říct, že ani že herci by se měli učit hrát, a ne jenom předstírat svoji edžijovost pohledy alá: jsem Edvard Kulen, kdo je víc. Musím ještě dodat, že jediný dobrá věc na seriálu je, že skvěle "bejtí" diváky na barvišky. Nezabralo. Zkuste víc.

plakát

Vyvolený (2000) 

Film, který je typický pro Shymalana. Avšak je film na první pohled nudný a v rozporu s filmovým/vyprávěcím schématem, sám film je jako jedno tajemství. Do knih se sice plno vejde, ale nedá se do něj dát takového tajemství, jako právě do atmosféry filmů, jako bylo právě tady. Možná proto miluji sama Shymalana. - Sice jsou konce často nelogické a možná v člověku probudí spíše zklamání, jeho filmy mají svojí identitu, kterou podle děje, hudby, zápletky i díky smýšlení, uvažování a konání "charakterů", poznáte. Nutno dodat, že originální přístup k tématu "superhrdinství" je hezky popadnuto za vlasy a vedeno zajímavou cestou. Už teď se těším na další boj a "smrsknutí" filmů Glass... Marvel a DC, jděte se vycpat. Sice jsem lesba a celkem ráda pokukuji po odhalených ženách, ale pokud se chci podotýkám VÝJIMEČNĚ podívat na film o superhrdinech, Marvel ani DC po tomhle zážitku nemá šanci. Opět připomínám, že děj je zvláštní a asi nebude pro každého, ale je i tak je podle mě celkem dobré ho vidět jakožto dnes již "kultovní film". A pokud vás nejdříve nezaujme, anebo vás ani popis filmu nebaví, zkuste nejdřív "Split", i já to tak měla (že jsem posunula pořadí), ale nelituji, a film se mi potom ani nezkazil. Spíše jsem více pochopila kompozici filmu. Takže shrnutí: Herecké výkony - chvalitebné Hudba - výborná Střih - neřeším, pokud nemám hnidopichnou náladu Kamera - výborná (Přesunování kamery jako když se střídají obrázky v komiksu - skvělé)