Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Fantasy

Recenze (60)

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Další nevýrazný akčňák, který zapomenete hned, co se objeví titulky. Pět hrdinů je na jeden film až moc a žádný z nich nedostane dostatek prostoru. S žádným z nich se neseznámíte a proto všichni působí jako prázdné loutky. To samé platí i o záporákovi, který má typické "děsivé" vzezření a jediný jeho cíl je zničit svět, protože proč ne. Film utekl jako voda a já si téměř nevšiml, že by se cokoliv stalo. Nejsou zde žádné zvraty ani jakékoliv napětí, prostě nuda!

plakát

Arzenál - 50 % (2016) (epizoda) 

Film předkládá názor profesionální menšiny na tuto databázi. Ukazuje však pouze tuto stranu a to je kámen úrazu. Bohužel je už na první pohled jasné, na které straně stál režisér pořadu. Je však zajímavé nahlédnout do světa mimo čsfd a funkci prostředníka film splňuje dostatečně. Mohl by jen být trochu informativnější a záživnější.

plakát

Bio (2016) (amatérský film) 

Povedený amatérský film, který má výbornou atmosféru. Snímek nevyužívá příliš originální motiv, který je však dobře zpracovaný. Bohužel minuta filmu opravdu nestačí a chtělo by alespoň trojnásobnou délku.

plakát

Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016) 

Máme zde další díl série a buhužel také další ústupky na kvalitě. Doba ledová už má to nejlepší za sebou a tak je tento film pouze propracovaná pitomost bez nějakého nápadu. Počet postav se pořádně rozrostl a to je špatně. Žádné postavě se totiž nevěnuje tolik pozornosti, kolik by si zasloužila. Proto mají všichni nepropracované charaktery a celkově nepůsobí dobře. Film ždimá z předchozích dílů a je vidět, že jediné o co mu jde, je co největší zisk.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Peníze se rozkradly, ale projekt musí být za každou cenu dokončen. Takto se dá shrnout děj Kosma. Bohužel se to dá říct i o Kosmu samotném, a tak nám z opěvovaného seriálu zůstalo pouze toto. Má se jednat o nástupce úspěšného Comebacku. Tomu však sahá sotva po kolem. Vtipy nejsou vtipné, narážky jsou ubohé atd. Když se konečně nějaký ten vtip povede, tak se člověk pousměje a následuje dalších pět minut nudy.

plakát

Příchozí (2016) 

Jedná se o jednu z mála opravdu inteligentních sci-fi, jenže nepřináší vůbec nic nového. Celý film je v podstatě kopií Kontaktu. Mimozemšťané jsou vidět pouze v mlze. Nejspíše aby si animátoři ušetřili práci. Poté konečně přijde něco inovativního, a to jsou záběry z budoucností hlavní postavy, které bohužel nedávají smysl. Rozhodně se jedná o dobrý film, jenže na světě jsou lepší.

plakát

Re: Zero kara hadžimeru isekai seikacu (2016) (seriál) 

Tohle se mi dost líbilo, ale rozhodně není pro každého. Prvních několik dílů je vynikajících se svižným dějem, který vás okamžitě vtáhne. Pak ale nastane zlom, kvůli kterému tento seriál spousta lidí vzdala, což je však škoda. Děj se sice zpomalí a hlavní postava je někdy nesnesitelná, ale to je to co dělá tohle anime uvěřitelným. Subaru totiž není typický dokonalý hrdina co vše udělá sám (proto se také anime jmenuje: Life in a different world from zero). V některých momentech se Subaru chová jako idiot a způsobí mnoho trapasů, poté si však projde osobním rozvojem a děj se přehoupne do poslední třetiny. Ta obsahuje nejvíce akce a rozhodně se ji vyplatí dokoukat. Tento seriál tedy určitě doporučuji ke shlédnutí.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Jedná se o úplně jiný příběh, který však velmi dobře ladí se zbytkem Star Wars. Děj je velmi neobvyklý, hned proto, že nesledujeme příběh jediú, ale vedlejších pěšáků. Grafika prostředí je dotažená do nejmenších detailů, jako je například mušle na noze At-Ať. Scénáří nelze až na pár nelogických rozhodnutí nic vytknou. Celkově se tedy jedná o velmi dobryp film, škoda jen českého dabingu, v něm totiž postavy znějí prakticky bez emocí.

plakát

The Grand Tour (2016) (pořad) 

Jedná stále o ten starý Top gear, pouze v novém kabátě. Na první pohled je znatelný mnohem vyšší rozpočet, takže se hned v prvním díle objeví tři auta za desítky milionů. Dokonce i naprosto nudná "celebrita v autě za rozumnou cenu", se změnila. Prostě a jednoduše si Grand tour pusťte a nechte se překvapit.

plakát

Do hloubky webu (2015) 

Typický přechytralý dokument, který se ohání tolika nepodloženými fakty, že úplně zatlačí ty pravdivé. Film neoplývá zrovna kvalitním dabingem a zrovna u dokumentu je to velmi rušivé. Vždy je vám předložen nějaký fakt, který je poté vyvrácen, aby mohl být znovu potvrzen. V této změti se člověk začne téměř určitě ztrácet. Díky tomuto dokumentu se můžete dozvědět spoustu zajímavých informací, které však balancují na hraně mezi pravdou a konspirační teorií.