Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 4

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 4

Recenze (263)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se zdejším hodnocením, které odráží nedostatek nových nápadů, přicházející nutně se zvyšujícím se počtem dílů filmu. Stará dobrá parta je fajn, některé scénky vtipné, animace tradičně kvalitní, ale celek už je trochu křečovitý. Líbily se mi narážky na evoluci a veverka, která je ale už dost mimo. A jestli nejsem zaujatý jako dospělák? Náš prcek dost často při sledování ztrácel pozornost také. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Tentokrát už skutečně nic jiného než pouhý sériový marketingový produkt určený k prodeji hraček a popcornu, jehož námět je již vydolovaný až na dřeň a jehož tvůrci nemají ambice vyprávět cokoli smysluplného, a tak si vymýšlejí pitomosti jako UFO a krystaly věčného mládí. Pokračující klesající tendence kvality se vyznačuje i tím, že tento díl poprvé v sérii nedokáže obstát ani jako dementní groteska, v níž postavičky zakopávají, tajtrdlíkují a mlátí se do hlav. A kvůli extrémnímu přemnožení hrdinů (nejméně tucet) se ředí i obvyklé poučky o hodnotách přátelství, rodiny a partnerství, které znějí o to falešněji. Delší recenze ZDE. ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Celou dobu jsem si říkala, co to sakra tvůrci hulili. Byl to jeden velký facepalm. Myslím, že kdybych si odmyslela ty části s veverkou v mimozemské lodi a příšerně praštěného Baka, tak bych tomu snad i možná dala průměrné hodnocení, ačkoliv jsem se teda skoro nezasmála, ale takhle mi to přišlo celé úplně absurdní. Prostě jen násilné seskupení nezábavných a nucených vtipů. Pobavil mě snad jen Manny a jeho přístup k budoucímu zeti. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Ani další pokračování až kultovní Doby ledové nezastavilo pokles kvality. Děj zde není příliš poutavý, vtipu zde ubývá a místo něj se sem cpe moderna s hashtagy, roztleskávačkami a podobně... Veverka se zde sotva ukáže a když tak to nestojí za nic... Opravdu nevím o co se tato série pokouší, protože to jde k ledu... 2z5 ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele

Pevně doufám, že už další doba ledová nepřijde. Všechno je špatně, kouzlo prvního, potažmo třetího dílu je definitivně pryč a je vidět, ze z toho tvůrci chtěli vytřískat poslední peníze. Veverka už vůbec není vtipná, stejně jako hlavní parta z jedničky, která už bohužel díky všem těm partnerkám nemá ve filmu prostor. Hlavně, že je tu zase morální poučení pro děti... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Keď behom úvodnej sekvencie veverička Scrat lieta vesmírom v skafandri a zanechá stopu na asteroide, hrá v pozadí ústredná znelka z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Vnútorný hlas Bucka so znalosťami fyziky sa volá Neil deBuck Lasičkon (v origináli Neil deBuck Weasel). Je to narážka na amerického astrofyzika Neila deGrasse Tysona. Neil túto postavu aj nadaboval. (ČSFD)
  • Na jednom z kamenů na sloupu, který přinesl Buck, je vidět i jeho podobizna, jak bojuje se třemi dinosaury. Tato událost se stala jen pár minut předtím, než sloup našel. (Mancunian)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama