Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (202)

plakát

Infiltrace: Obchod se zdravím (2018) (TV film) odpad!

Jen převlečená agitka medicíny proti alternativě. To, že je Aktip banda podvodníků je přece jasné a když je někdo tak pitomý, že by tam šel opakovaně, tak mu není pomoci. Mě mnohem víc děsily ty části dokumentu, kde "kritizovali" lékaři a byli uražení, že prý je medicína o penězích. Také mě rozesmály ty zmínky o kontrole lékařů etickou komisí - zkuste si to někdy, hnát doktora k odpovědnosti a uvidíte...

plakát

Vražda (2007) (seriál) 

Pro Jižní Tlapu... Most je mladší, než Zločin a jen tak pro zajímavost, je spíš Dánský, než Švédský... Takže dřív myslet, než dělat závěry s vykřičníky, trochu to vrhá stín na úsudek komentujícího.

plakát

Zkouška dospělosti (2016) 

Dávám jednu hvězdičku, protože jsem s výborně pobavila ( a nebyla jsem sama, celé Aero řvalo smíchy...) Ten film je snůška toho nevětšího filmového diletantismu: příběh je jedno velké klišé, provedení ještě horší, dialogy nedávají smysl (pan doktor furt opakuje, jak je Rumunsko hrozné...), kontinuita žádná. Záběry typu "lanovka", "vyběhnutí z tramvaje, funění v noci", "návštěva manželky v knihovně", a moje nejoblíbenější "lanovka" se mi vryli hluboko do paměti. Být tohle studentský film, autora bych vyhodila ze školy. Neznat režiséra, přísahala bych, že je to výkřik do tmy nějakého rumunského politického vězně, jehož pokus o intimní zpověď zařadily do programu Vary jen jako politický happening, ale soutěžit s tím v Cannes? To už se všichni úplně zbláznili? Že světem vládne korupce, natož Východem všichni víme, to samo o sobě na film nestačí. Třeba snímek O patro níž, ze stejné a na podobné téma je opravdu pozoruhodný, takže na prostředí se pan Mungiu vymlouvat nemůže a na nedostatek zkušeností jakbysmet.

plakát

Já, Daniel Blake (2016) 

Zdařilý film o problémech současné společnosti. Bohužel se až moc rozpliznul do cituplné srágory... Kritizovalo se, že Danielovo okolí je příliš hodné, připravené pomoci, ale to si nemyslím: všichni tam jen mluví a skutek utek. Hodně se kritizovala scéna s konzervou, ta mi vůbec nevadila, ale vystřihla bych toto: Dan navštěvuje Katie " v práci", to jak jde dcera Katie za Danielem s kuskusem, a pak tu poslední scénu... to bylo fakt trapný, hlavně ti hosté... Takže stačí šmik, šmik a byl by to dobrý film! Zas na druhou stranu, pan režisér už má léta na to vědět, kdy střihat, proto dostal tři hvězdičky, musíme být přísní. Jestli film zasloužil palmovou haluz? Samozřejmě, že ne, ale rozhodně mnohem víc, než Zkouška dospělosti, té by nepomohly ani sebeostřejší nůžky ;-)

plakát

Mistress America (2015) 

Mě se ten film líbil. A na to, že je to americký film o filosofující mládeží, se mi líbil hodně. Zaujala mě jednoduchost až zkratkovostt vyprávění děje, které ale úplně stačí na vykreslení postav a emocí. Jako autor trochu "nesoucítím" s hlavní postavou, protože považuji za zbabělé psát o něčem, co jsem viděla na vlastní oči, ale to je jen moje věc. Hezké i jako malá sondička do amerického vzdělávacího systému - ty plky o Aristotelovi a Antigoně byly skvělé ;-)

plakát

Diana (2013) 

Dávám 3 hvězdičky, ne pro to, že by byl film nějak dobrý (ale technicky vzato není ani vyloženě špatný), co oceňuji je oetvřená kritičnost na tu šílenou blondýnku, o které se vypráví. Fakt bych nečekala, že se do filmu pro "Dianofilce" (kdo jiný by byl cílová skupina, že?) dostane tolik "nepěkných faktů". Nejvíc hustý jsou narážky na její podporu islámu. Film mě pobavil i pro to, že jsem ho viděla se slovenským dabingem, což celkově umocňovalo pitomost Dianina žvatlání. Kdybych o ní točila film, rozhodně bych přitvrdial a vybrala podobnější (tedy mnohem ošklivější, drzejší a nemotornější) herečku, ale vím, že film se nějak platit musí, tak oceňuji statečnost tvůrců. Ovšem, nakonec setjně musíme dojít k názoru, že jde o film zbyttečný: kdo ví, jaká Diana byla (každý, kdo má v hlavě oči a mozek) ten se jen pousměje, a kdo ji nekriticky miluje, ten se stejně zvyklat nenechá. Sám o sobě, bez vztahu k historické postavě, film cenu nemá.

plakát

Dior a já (2014) 

Film je dobrý, dobrý dokument, ale téma.. Móda je úchylná. Zbytečná. Pošahaná... Připadala jsem si jako u magorů, kde strašně vážně a v kvaltu řeší něco tak neskonale zbytečného, jako šílené hadříky za celé jmění... A tváří se, jako by to bylo kdo ví jak důležité. Ono je! řekl by mi někdo. Ne, není. Odpovídám, protože logika stojí za mnou. Nemohu to hodnotit, s tématem se skutečně nesrovnám.

plakát

The Audience (2013) (divadelní záznam) odpad!

Příšerná hra! Levičáscká mystifikace, překrucování faktů, a i přes to nezajímavý, ukrňouraný děj... Absloutně nechápu, jak si tohle mohl dovolit někdo napsat, nastudovat, zahrát... a tleskat.

plakát

Příběhy obyčejného šílenství (2005) 

Je zvláštní, jak moc je Zelenka skvělý filmový režisér a jak mizerný režisér divadelní. To je zvláštní přírodní úkaz! Dlouho jsem váhala, zda do svých nejoblíbenějších filmů zařadit Knoflíkáře, nebo Příběhy. Nakonec jsem zvolia Příběhy, přestože Knoflíkáři jsou zajímavjší "filmově", ale důvod je prostý: Příběhy občejného šílenství jsou ten nejdrsnější a nejpravdivější obraz lidské duše, jaký kdy kdo podal. Je to mistrovské dílo a herecké výkony jsou absolutně bezkonkurenční: Zelenka stejně jako Tarantino každému herci pod svým vedením daruje roli jeho života. Šťabajzna Bydžovská a frajer Bartoška jsou bezpochyby nejlepší párek (minimálně) českého filmu!

plakát

Whiplash (2014) 

U filmu, ostatně jak u jakéhokoli uměleckého díla, nejde o to, co se děje, ale jak... Tedy ano, tohle je film o bubeníkovi a kapleníkovi, kteří oba chtějí dokonalost, za velkou cenu, ale to asbolutně nevystihuje jedinečnost a brilantnost tohoto snímku. Je to zkrátka dokonalý film, bez jediné chyby, jsem uchvácena všemi složkami, a hlavně obsazením a hereckými výkony. Co se týče příběhu, moc mě bavilo, jak jsou systematicky ničeny tradiční happyendová očekávání a jak nadšení diváka roste pokoždé, když příběh z takové lákavé odbočky zvolí netradičnější, drsnější a 100% lepší cestčku. Film je zajímavý i jako psychologická studie, velmi genderová: myslím tím, že žádná dívka by se nechovala, jako ten chlapec, což je dobře a moc hezké, že jsme tak rozdílní. Osobně teď už ty "testosteronové výbuchy" víc chápu :-) Damienovi Chazellemu je 30 let, vůbc si neodvažuji předtsvit, do jaké lahůdky dozraje v 80... Dávám 6 hvězdiček z 5 možných!