Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Poslední recenze (7)

plakát

Threads of Time (2012) 

Pozoruhodný příběh na základě příběhu skutečné básnířky a kurtizány... pro romantiky a milovníky Číny určitě zajímavé (byť poněkud zdlouhavé). Ostatní mohou zůstat u Holywoodu - tento způsob stavby velkofilmu jim pravděpodobně bude připadat poněkud naivní a nastavovaný. Film jsem viděl při první návštěvě Číny se svou snoubenkou, takže nevylučuji jisté nadhodnocení. Nicméně mě inspiroval k bližšímu seznámení se s příběhem protagonistů (významných představitelů čínské literatury) i historií středověké Číny. Zajímaly by mě názory dalších uživatelů, z nedostatku hodnocení je zřejmé, že čínské filmy nejsou u nás příliš známé (a tento byl jeden z mála, které byly na čínské TV k zhlédnutí i s anglickými titulky).

plakát

Fantom Morrisvillu (1966) 

..Nedbejte toho, jak vypadá - ve skutečnosti vypadá hůře.... Umřete tady zaživa!!!... Mnoho perfektních detailů, možná lehce přeplácaná kombinace muzikálu, parodie a B filmu par excellence. Přál bych si jen oživit Nového, Marvana a spol. a takových filmů natočit ještě dalších sto. Mihnou se zde i Gollová, a dokonce i pan Tau! Janu Novákovou jsem zatím znal jen z Nebeských jezdců a musím říci, že osud tohoto kouzelného stvoření je jedinou smutnou myšlenkou, která se mi mihla hlavou při sledování Fantoma. Jinak velmi příjemná zábava.

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Je crois entendre encore, Una furtiva lagrima a další tenorové árie v podání Enrica Carusa doprovázejí pro Allena poněkud neobvyklý snímek, v němž dosáhl zřejmě jednoho z posledních vrcholů své bohaté filmařské dráhy. Tomu nahrávají nejen přesvědčiví herci (včetně Scarlett Johansson, která dospěla od křehké dívenky z Lost in Translation v dokonalý sex symbol), ale i scénář, který přivádí jak je Allenovým zvykem tradiční klišé v novém zpracování. Tentokrát se jedná o téma Americké tragédie v dialogu se Zločinem a trestem... Allen zde ovšem zůstává soudobě americký, když nechává hrdinu "bez trestu" - jediným trestem mu tak zůstává jeho vlastní život, který se zdá na konci otevírat ke "štěstí". Je na divákovi, zda uvěří tomu, že mladík svůj "mečbol" proměnil, nebo se spíše vraždou jediné ženy, k níž pocítil upřímnou vášeň navždy vyoutoval. Nevěřil bych, že klasické téma může být ještě dnes natočené s takovou suverenitou a přitom působit přesvědčivě a neotřele. Divácký úspěch filmu svědčí o všem, mezi mými známými se dokonce jedná o jeden z mála allenovských filmů, které jsou všeobecně přijímány. A pokud někteří komentátoři z ČSFD dávají najevo pohrdání hlavním hrdinou, já mám spíše pocit, že se málokdo odváží ztotožnit s jeho situací. Takhle nějak to může totiž dopadnout s každým, kdo se v dnešním krutém sociálním mači začne příliš soustředit na míček a přestane myslet na hranice hřiště a pravidla hry... to, že jej rozhodčí nechává projít je ironie osudu, která je typicky allenovská a pro mne tento film rozhodně posouvá vzhůru. Takže něco mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami.

Poslední hodnocení (450)

Zpupný krákal (2016) (seriál)

21.06.2020

Volejte Saulovi (2015) (seriál)

20.06.2020

V těle boubelky (2009) (seriál)

20.06.2020

Dilili v Paříži (2018)

20.06.2020

Na nože (2019)

20.06.2020

Znáte je dobře? (2005) (seriál)

03.03.2020

Z mého života (1955)

22.02.2020

Song of Youth (2019)

21.02.2020

Detective Chinatown 2 (2018)

21.02.2020

Reklama