Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (7)

Ve jménu Krista

Ve jménu Krista (2016)

Další zpracování "největšího" příběhu lidstva, ale tentokrát v naprosto odlišném podání. Pokud čekáte další film o Ježíši a jeho životě a mocných činech - zvolte jiný film. Příběh se zabývá tím, jaké dopady mělo zmizení Ježíšova těla na představené z řad Římanů a Židů. Film mě oslovil především tím, že zde sledujeme vlastně jakési "Izraelské krimi" aneb snahu Římanů dopátrat se pravdy, kam zmizelo tělo onoho ukřižovaného. Rozhodně doporučuji si tento film pustit a podívat se na něco známého pod novým úhlem pohledu.

Pokojný bojovník

Pokojný bojovník (2006)

Existuje celá řada filmů, které ve vás nic nezanechají, ale Pokojný bojovník mezi ně nepatří! Film skutečně promlouvá divákovi do života a přináší mu zcela nový filozofický koncept bytí. Pro mě rozhodně vítězí tvrzení "Soka" : Bojovník není dokonalosti, nebo vítězství, nebo nedotknutelnost... je o naprosté zranitelnosti - v tom je skutečná odvaha!

Sám doma

Sám doma (1990)

Film, který vás nikdy neomrzí. Tradičně se na něj dívám každé vánoce a na rozdíl od jiných "vánočních odrhovaček" mě tento vždy znovu pobaví a zlepší mnohdy hektickou vánoční náladu. Film není zkrátka jen pro děti, ale pro každého, kdo má dobrý smysl pro humor a miluje klasiku.

Zrození šampióna

Zrození šampióna (2009)

Tento film mě skutečně oslovil. Mám rád sportovní film, ale tento mi přinesl daleko víc: skvělý příběh, dobře rozpracované postavy a dost velkou várku dobrého a trefného humoru. Příběh vás pohltí a rozhodně nenajdete nějaká hluchá místa. Musím uznat, že Sandra Bullock zahrála svou roli opravdu dobře a za sebe hodnotím její výkon zde, jako její nejlepší vůbec!

Údolí stínů

Údolí stínů (2002)

Dle mého názoru rozhodně jeden z nejlepších válečných filmů. Někteří mohou namítnout, že má film delší rozeběh, ale dle mého názoru je to super. Randall Wallace nechtěl natočit jen obrovskou přestřelku na bezvýznamném poli ve Vietnamu a právě proto oceňuji i úvodní úsek, kde se seznamujeme s postavami a můžeme s nimi mnohem více prožít to, co je v onom údolí čeká. Mel Gibson jen opět dokazuje, že patří mezi top herce a i díky němu dávám 5*.