Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (8)

plakát

Wind River (2017) 

Precizně natočený thriller, u kterého Vás mrazivý pocit neopustí ani po zhlédnutí závěrečných titulků. Příběh vyprávějící o největších životních ztrátách v pusté zasněžené krajině, kde je sníh a zima největším nepřítelem člověka. Oscarové zpracování.

plakát

7 životů (2017) 

To jako vážně? Čekal jsem opravdu něco jiného. Ano, příběh je opravdu originální, ale to přece nestačí. Tento film měl obrovský potenciál vytvořit futuristický svět, tak jak si ho někteří z nás vykreslují, ale bohužel se z toho stal jen nesmyslný akčňák, který v některých scénách nemá hlavu ani patu. Čekal jsem, že sestry budou líp napsané a budu mít k nim po dvou hodinách vytvořený lepší citový vztah, ale bohužel se tak nestalo. Zachraňovala to jen správně vybraná Noomi Rapace, která hrála fakt s překvapením dobře všech sedm sester. Jen škoda Willema Dafoe, na kterého se nedostalo více prostoru.

plakát

The Punisher (2017) (seriál) 

Musím přiznat, že tento styl se mi opravdu líbí, hodně krve, samá akce a do toho skvělé herecké umění Jona Bernthala. Tato role mu opravdu sluší a považuji roli Franka za jeho vrcholnou roli vůbec. Co se týče ostatních herců, mi splnili očekávání na jedničku. Určitě by seriálu slušelo méně epizod, občas to bylo zbytečně natahované, ale závěr seriálu byl opravdu skvostný a tím pádem si těch pět hvězdiček opravdu zaslouží. No nic, víc takových seriálů a budu opravdu spokojený.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Je opravdu tak těžké udělat film podle předlohy, který je pak lepší než ta předloha? Ne není a to nám dokázal Robert Zemeckis, který udělal film, který nemá konkurenci už přes dvacet let. Jeho vrcholné dílo, které má hvězdné obsazení v podobě Toma Hankse a Garyho Sinise a popravdě Hanks na roli Forresta se hodí jako prdel na hrnec. Do toho skvělý výběr hudby a máte jeden z nejlepších filmů všech dob. Díky pane režisére!

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Nedokážu posoudit jak se Branagh držel předlohy, jelikož předlohu neznám, proto budu hodnotit jen film jako takový. Je vidět, že Branagh si tento film vychutnal ve velkém stylu a hlavně po svém a náramně se u toho bavil jak při režii tak při hraní hlavní role. No a kde jen začít asi od začátku, krásně povedený otvírák v Jeruzalémě, kde je ukázaný neuvěřitelný talent detektiva Hercula Poirota. Poté trochu nudné seznámení s ostatními pasažéry (ve hvězdném obsazení skvělých herců) Orient expresu, ke kterým jsem si bohužel neudělal žádný citový vztah. Film jede krásně plynule a bez nějakých zbytečných klišé. Scénář byl dobře napsaný, ale to přece u Michaela Greena není žádnou novinkou. Vraha jsem nedokázal určit ani v poslední čtvrtině filmu, za což děkuji, protože jsem se skvěle bavil až do konce filmu a za to si Branagha cením. Závěr byl opravdu skvostný a popravdě jsem čekal každou minutu, jak se bude děj dál vyvíjet. Jen škoda, že film utekl jako voda, vlastně a to je přece dobře a o to jde, ne?

plakát

Dračí příběh (2008) (TV film) odpad!

Naprostá zhovadilost, která nefunguje od začátku až do konce. Přemýšlel jsem, jestli dát alespoň jednu hvězdičku za statečnost pustit něco takové ven do světa, ale tento film si to nezaslouží. Draci v podobě létajících rejnoků prostě nefungují. Žádám o vrácení 84 minut mého drahocenného života. Odpad

plakát

Kokosy na sněhu (1993) 

Nadprůměrná komedie, kterou považuji mezi naprostou klasiku. Pro mě je to srdcová záležitost, která nikdy neomrzí. Je vidět, že jde propojit více žánrů, které do sebe krásně zapadají. Do toho skvělý dabing a fíha máte skvělou sportovní rodinnou komedii se vším všudy a řekněte sami, kdo nezná legendární hlášku - ,,Sanko seš mrtvej?“ ,,Jo, vole“.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Hodnotím celou trilogii najednou z důvodu – protože to tak prostě má být. První díl neznamená nic bez dvou dalších, to samé jako třetí neznamená nic bez dvou předchozích. Vše je dokonalé a šlape jako švýcarské hodinky – herci, hudba, zvuk, kostýmy, vizuální efekty, scénář, střih a i dokonce neuvěřitelná režie. Peter Jackson stvořil uvěřitelný svět fantasy, na který budu vzpomínat do konce svého života. LOTR je opravdu mistrovské dílo a já tuto trilogii považuju mezi top v kinematografii. Pán prstenů mě nikdy nepřestane bavit a vždy když si pouštím jeden díl tak si musím pustit hned i ty dva další. Celá trilogie dostala tolik oskarů, že by si z nich mohl Jackson postavit vor a odplout na svůj ostrov Tol Eressëa , kde by mohl zaslouženě dožít a to jen potvrzuje jak je tato trilogie perfektní ve všech směrech. Díky prodloužené verzi filmy dostávají ještě větší rozměr, jen škoda, že tyto perfektní scény se už nevešli do kino verze.