Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (293)

plakát

Chudáčci (2023) 

dávám tomu 5 hvězd, ale přesto cítím jisté zklamání a neúplnost, upřímně si říkám, že nebýt tam dokonalá emma, skvěly a překvapivě extrémně vtipný ruffalo, tak bych se rozhodoval spiš mezi 3 a 4 hvězdami..

plakát

Barry - Série 4 (2023) (série) 

určitě slabší než dokonalé série 2 a 3 problém mám hlavně se dvěmi díly (tricky legacies a bohužel wow), ostatní jsou v podstatě opět výborné. samozřejmě ten závěr je tak typicky barryovsky, smích přes slzy, kdy je oslavován psycho sériový vrah, ale trochu mě zklamalo, že tam nebyl nějaký větší twist, prostě něco zapamatovatelnějšího, tohle nevybočilo z kolejí. ◘◘◘◘◘ přesto bylo v této sézoně je tam opět několik geniálních scén, za všechny hankův pokus o odstřelení fuchese a následná honička při telefonátu.. když jsem u hanka, tak bych rád zmínil i herecké výkony, protože, co předváděli právě představitel hanka (ten rozhovor s ravenem..), sally a cousineau bylo silné. hodně. ◘◘◘◘◘ještě škoda, že ta nejtrapnější postava, otec moss, nebyl za debila, což by si zasloužil, čekal jsem nějaký souboj s barrym..

plakát

Neobyčejná (2023) (seriál) 

takoví méně cringe misfits. jak už tu bylo zmíněno výborná hudba, za mě od fleabag nejlepší britský sitcom

plakát

Svatý pavouk (2022) 

ta hudba....... z toho jde hned mráz po zádech a tak to pokračuje během celého filmu. a to i přesto, že se sem tam z ničeho nic objeví i skoro humor vyplývající z absurdit(např. když přijde scéna s postavou z plakátu) , které během příběhu vznikají. hodně silné.

plakát

Babylon (2022) 

margot robbie hraje jako emma stone, nikdy jsem ji moc nemusel, ale tady totálně zahvězdila. úvodní sekvence je tak brutální, že jsem si říkal, že pak už se v tom filmu nedá jít nahoru.. no moc nedalo, ale pořád skvělé scény, zejména natáčení na place a honička pro kameru. opravdu skvělé herecké výkony všeobecně, pitt, calva a co si tam střihl tobey maguire, to je taky na oscara. chazelle je první liga, navíc s hudbou snad neumí šlápnout vedle. dokonce mi ani nějak moc nevadila otrávná cinemofilní scéna na konci, asi tím, že jsem to viděl v kině, tak i tohle sedlo a bylo působivé.

plakát

Přání k mání (2017) 

musim rict, ze jsem brutalne prekvapeny, tento film me uplne minul, ale realne je to jedna z nejlepsich ceskych komedii poslednich let. a jeste vice me prekvapuje, ze to neni v zanru typicky ceskych komedii, kde musi byt tragikomika a pokud mozno zli komunisti, ale rodinna/teen komedie. proste nechapu, tohle se totiz tady jinak vubec netoci. nijak mi nevadil ten fantaskni svet, naopak mi to dost sedelo a dokonce ani detsti herci a cvancarova. kdyz to srovnam s konkurenci, coz je desive trapna nuda andel pane, tak je tento fillm jeste vice zlaty. •••edit23••• je to nejlepsi cesky typicky vanocni film, odted to sleduju kazde vanoce jako tradici. nerozumim, proc je tam ta francouzska linka, ale sedi to tam uplne dokonale

plakát

Barry - 710N (2022) (epizoda) 

rony/lily teto sezony! nevim co bylo nejlepsi, jestli gta honicka na motorkach, goulet pokousejici se byt lepsi clovek, terapeut prodavajici koblihy, nebo rozhovor o novem serialu sally.. vlastne vim, ten zaver, ktery byl fenomenalni, kdyz uz clovek ceka ze ho tady nic nemuze prekvapit, tak prijde neco takoveho..

plakát

Protivný sprostý holky (2004) 

konecne jsem ten film videl, ocekvani byla vysoka kvuli ohlasum ze vsch stran a.. bylo to snad jeste lepsi, bez ironie, jeden z nejlepsich filmu na svete (i kdyz ja mam trochu slabost pro tento zanr). neskutecny herecky ansambl na "blbou" teen komedii, dokonale karikaturni postavy, ale pritom az tak ze vlastne pusobi prirozene a realne, tezke na popis, musi se videt. soundtrack naslaply, jak to ma byt a k tomu vsemu kevin gnapoor, coz je asi nejvic epicka postava, ktera prekona snad i christiana z clueless. top

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

co na bridgertonu nesmirne ocenuji je, ze i kdyz je od prvni chvile schvalne odhaleno (nebo aspon dost vyrazne naznaceno), kdo s kym bude a jak to s nimi skonci, presto je tam obrovska mira napeti, ze to mozna nevyjde. tvurci to dokazi takovym zpusobem zamotat, ten chaos a nepredvidatelnost sledu, ktery hlavni postavy k sobe svede, je dokonaly. dalsi extremne silna vec serialu jsou postavy, i u te nejmensi si clovek zapmatuje nejakou vlastnost/signature move, ktera zajisti, ze ty lidi lze vnimat jako realne osoby a ne jen nejake parodie/karikatury (ehm, ehm veliká..). a ten vizual + hudebni doprovod je proste nadherny a hrozne chytry, samozrejme uz drive byli v jinych historickych filmech pouzity novodobe skladby, ale imo nikdy to nebylo takto dotahnuto do konce, nenasilne a nerusive. █████████  edit po 2. serii: za me tezko rict, jestli 1. nebo 2. serie, obe za me skvele. co me strasne bavi je absence hluchych mist, nebo nejakych divnych scen, ktere nemaji vyusteni, proste tady je tak nejak vsecko, nic neprecniva. akorat daphne v nekterych dilech chybela.. kdo me naopak docela stval byla lady danbury, ta mi prisla uz dost trapna, sorry. naopak klan featheringtonu (krome penelope) moc bavil, new lord to osvezil, ale portia je neprekonatelna. eloise/pen... no ja jsem jednozancne jak v prvni, tak v teto sezone na strane eloise, pen je pro me proste nepochopitelna. edwina je dokonalejsi daphne (takze za me mozna az moc). anthony/kate dobry rollercoaster, ale daphne a duke jsou za me vyse. colin je thank you next, dost ho nemusim a benedict to se furt nemuzu rozhodnout, na jednu stranu sympatak na druhou pusobi az moc stastne, chci drama.