Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Animovaný
  • Hudební
  • Drama

Poslední hodnocení (1 758)

Bibi Blocksberg: Tajemství modrých sov (2004)

16.02.2018

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

16.02.2018

Upíří krev (1987)

odpad! 16.02.2018

Zabijáci ze střední (2005) (TV film)

odpad! 16.02.2018

Glee - Nepolíbená (2010) (epizoda) (S02E06)

16.02.2018

Glee - Rocky Horror Glee Show (2010) (epizoda) (S02E05)

16.02.2018

Glee - Soutěž v duetech (2010) (epizoda) (S02E04)

16.02.2018

Glee - Boží sendvič (2010) (epizoda) (S02E03)

16.02.2018

Glee - Britney/Brittany (2010) (epizoda) (S02E02)

16.02.2018

Reklama

Poslední deníček (2)

AMY SCHUMER - KOMIČKA

''Amy Schumer není zábavná'', ''je nechutná a šeredná'', ''vona snad platí lidem, aby se jejím otřesným vtipům smáli..'', ''je několik důkazů, že krade vtipy, jsou na youtube'', ''ona zhejtila Steve-O do očí'', ''vždyť je tlustá a netalentovaná'', ''její postava je odporná'', ''ať už nikdy nenosí kůži'',....

 To jsou reakce lidí na internetu aka ''anonymních hrdinů národa'' na americkou komičku Amy Schumer. 

Kdo je Amy Schumer? Herečka, producentka a komička. Vyprodala MSG jen svým humorem. Hrála například ve filmech ''Vykolejená'', ''Thank You for Your Service'', nebo v ''Dámská jízda'' po boku Goldie Hawn. Objevila se v několika seriálech, ale přece jen v jednom jediné zářila nejvíce a to jest ''Amyino plodné lůno''. Hraje zde samu sebe. Skeče, názory, pohled Amy na svět, vtipné historky,...zkrátka celá Amy. 

 Přesto, že Amy je slavná a u dost lidí oblíbená komička, má taky rovněž své odpůrce. Občas když projíždím net mám pocit, že těch hejtrů je více. Nepřipravila jsem si argumenty, proč Amy milovat, či nenávidět, ale mohu vám nabídnout můj pohled na její osobu. Trochu si ještě k tomu rozebereme hejty.


''Amy Schumer není zábavná.'' - Dobře. Tohle je názor, který respektuji. Je naprosto v pořádku. Jsme individua s individuálními definicemi o tom, co je humor a co už není. Je to v pořádku. Ale někteří lidé stojí za tímto názorem proto, protože si myslí, že není vtipná a její vtipy jim přijdou ''ohavné'', ''sprosté'', ''trapné''. Má to jeden důvod. Ona je žena. Bývají to podle mé analýzi na netu většinou muži. Kdybychom měli komika, který by vyprávěl takové vtipy/historky, tak se tomu lidé smějí a nemají s tím problém. Příkladem jsou filmy Scary Movie, Prci, prci, prcičky, apod...

Jaké takové vtipy? 
Vtipy o sexu. O penisu. O vagíně. O exkrementech. O vlastní osobě. O vztazích. O životě. O trapných situacích. 

Sex bývá stále pro mnohé lidi tabu a bojí se veřejně o něm mluvit, natož si z něj dělat legraci. 

A zvlášť pokud vtipkuje o sexu žena, hned je coura, děvka. Proč? Protože si to může dovolit říkat jenom muž.

Jestli je promiskuitní muž, tak je sebevědomý, ví co chce, je někdo, je sexy, neváže se, je to super. 
Pokud je promiskuitní žena, je to děvka, je šereda, neví, co chce, je to ohavné a drzé.

 

Mně to zábavné přijde. V Amy jsem se našla. Rozumím jejímu humoru a občas mě i šokuje. Ale o tom to právě je. Svými sketchi v ''Inside Amy Schumer'' mě pobavila. 


''Je nechutná a šeredná. Ošklivější ženskou jsem dlouho neviděla.'' No, tohle už je názor, který nerespektuji. Hodnotit osoby podle vzhledu? Váhy? Opět podle mého odhadu tento výrok většinou psali ženy.

....které sami mají mindráky.....

....kterým právě to sebevědomí chybí....

Jasně, Amy si ze sebe umí udělat vždycky legraci, proto jí obdivuji. Ale mně přijde sebevědomá, krásná svým způsobem. Jak poznáme, zda je žena sebevědomá? Nekritizuje vzhled jiných žen, váží si sebe ať už je nalíčená, či ne. Je jí jedno, jakou má váhu, velikost. Prostě je sama sebou a je ráda. :)

Amy nepotřebuje být modelka ve Victoria's Secret a nebo dělat pózy v Amerika hledá topmodelku. Je komička, dělá si ze sebe legraci, a nikdy nebude nejhubenější a ''nejmodelkovatější'' holka na světě. Tím, jak je Schumer přirozená, inspiruje spoustu žen na tomto světě. A rovněž i mě. Není přece důležité, že inspiruje lidi v téhle postavené, umělé továrně na posedlosti egem a vzhledu? 

 

''Ať už nikdy nenosí kůži, vůbec není sexy.'' Viz úvaha výše.

Může si nosit co chce, kdy chce, jak chce. 
Není to etické vůči zvířeti (i když, kdo ví, třeba ta kůže byla umělá), ale opravdu se najde někdo, kdo chce řešit šaty Amy Schumer? Jednou Miley Cyrus řekla ''Kdyby lidé řešili sebe, místo toho, jak vypadám a co dělám a nedělám špatně, začali by se zajímat o své okolí a zemi, zvedli zadek a skutečně šli někam pomáhat, hned by svět byl lepším místem.'' Citovala jsem jí, ale řekla to nějak takhle. To je přesně ono.

 Mimochodem Amy Schumer pomáhá ženám, pomáhá charitativním organizacím ''Alzheimer's Association. Hilarity for Charity
 & Multiple Sclerosis Society.''

Rovněž i nabádá lidi pomocí soc. sítěmi, aby pomáhali uprchlíkům, dětem, sirotkům, ženám, komukoli a čemukoli v nouzi, na co si jen srdce ze zlata vzpomene. 

 

Ponaučení z mé úvahy? 

Šiřte laskavost, vrátí se vám pětinásobně. 

Buďte šťastní a milujte sami sebe. 

Chvalte druhé.

Pomáhejte.

Diskutujte, ale jde to i slušně. 

Uvědomte si vaší zodpovědnosti za vaše slova, která napíšete na soc. sítích. Nepište nikomu, ať chcípne, že je šeredný, či aby šel kanálem, či do plynu,...Nemusí se vám něco líbit, ale dá se to říct slušně. Neztrácejte morálku. 

Slavní lidé jsou taky jenom lidé. 

AMY SCHUMER - KOMIČKA