Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Válečný

Recenze (10)

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Víte co negativisté? Polibte mi šos:-)právě se na to dívám potřetí:-)....mě se to líbilo a líbí:-) , mám rád písničky od Abby...do příběhu byly zasazeny perfektně:-).. no dobře je to sem tam toporné a trošku trapné, ale já se neskutečně bavil a jako odpočinkový muzikál při kterém si můžu užívat pohodu a klid, písničky Abby a atmosféru prosluněného řecka s vínkem a sýrem na stole na mě fungovalo skvěle:-)vypnul jsem jako nikdy předtím:-)

plakát

Nebe a dudy (1941) 

Vím že dávat pět hvězd jen proto že je to klasika je blbost. Ale tohle zkrátka klasika je...Je to krásná pohádka, kterak chamtivý kapitalista a zlý vykořisťovatel(omlouvám se za používání socialistických přirovnání) je laskavým a chudým, svým zaměstnancem přiveden a správnou cestu dobrodiní a laskavosti. Ale teď vážně, výkony jsou stoprocentní z Jindřicha Plachty laskavost kapala i v civilu a on to uměl krásně přenášet i na plátno a pan Marvan zahraje cokoliv. Samozřejmě je to skutečná pohádka i v přirovnání s dneškem.....nicméně i přes toto vše je tam pět hvěz proto, že je jeden ze dvou filmů u kterého jsem rozplakal a slzičky se mi objevují i dnes , když se na něj dívám.

plakát

Vyšší princip (1960) 

Pro mne skutečný film filmů, vím že zde zahrálo několik vynikajících herců , ale tohle je film františka Smolíka...já mu to vše věřil od začátku do konce a to je pro mně to hlavní , tohle je přesně ta chvíle kdy nevidíte herce , ale človeka prožívajícího příběh....Je to přesné vykreslení doby Protektorátu a následné Heidrichiády, rád bych Vám o tomto filmu něco více napsal, ale ten film se musí zkrátka vidět....

plakát

Olověná vesta (1987) 

Je to vynikající film to bezesporů a pochybností, jen kdyby Vás dokázal udržet v pozoru stejně jako v první cca třetině, kdy jsou chlapci ve výcvikovém centru, pod vedením naprosto a to zdůrazňuji naprosto dokonale zahraném sgt. Hartmanovi, poté když chlapci dorazí do Vietnamu a potom do boje, už tento film zkrátcí na tempu, a nějak mi tam pořád něco chybí, ale každopádně jsem tento film viděl asi pětkrát a pustím si jej znovu a znovu...(to že je nejlepší první část film, ukazuje i moje žena , která nesnáší válečné filmy a na tu první část hleděla s otevřenou hu..pusou:-))

plakát

Tenkrát v ráji (2016) 

Dalo se na to opravdu dívat a chvílemi mě to i strhlo , ale chvílemi zase mi to přišlo jako nuda...chybělo mi to jak vlastně Josef unikal a byly tam takové zmatečné střihy...Budařovi toho SSsáka věřím na 100%, ten člověk má na to zkrátka talent hrát hajzla:-)...Vavřinec Hradílek mně mile překvapil , bál jsem se toho ale on to celkem zvládl...ostatní byli herecká klasika...ale je to film u kterého nebudu mít problém si jej pustit znovu....

plakát

Haló, haló! (1982) (seriál) 

"Dobře mně poslouchejte nebudu to víckrát opakovat" super Anglický seriál ,z prostředí jedné francouzké kavárny z období druhé světové války, pokud se zajímáte o druhou světovou válku v té humorné podobě , bude Vás to bavit.A pokud se o ni zajímáte v té vážné podobě jako já,tak ještě víc:-), protože více pochopíte z jak vážných věcí se dá dělat legrace. První tři serie jsou super, další trochu pokulhávají ale pořád se dá na ně dívat a pobavit se u toho. Situace se mění , ale hlášky bývají skoro stejné a přesto pokaždé jiné viz velitelka odboje Michel(citace na začátku), nebo polucista Crabtree-"Bodré podoledne":-)pro mně srdcový seriál.

plakát

Skála (1996) 

Parádní podívaná, která se rozběhne hned na začátku a vydrží na rozdíl od jiných vás držet v napětí až do konce. Co je na filmu překvapivé, je že to na mně nepůsobí klasická bitva: ti zlí teroristé - a ti hodní, ale vesměs kladný (Ed Harris) vs proti kladnému.Jeden který bojuje za správnou věc nesprávným způsobem a ten druhý který se mu to snaží překazit....já se bavil celou dobu a viděl jsem film už asi milionkrát a vím že když si ho pustím příště zase si budu kousat nehty i když vím jak to dopadne. Ve filmu jsme viděl několik chyb , ale to už patří do sekce zajímavosti nebo chyby ve filmu:-)

plakát

V.I.P. vraždy (2016) (seriál) 

Je vidět že už je u nás překriminalizováno, vydržel jsem dva díly, abych nesoudil hned po jednom dílu, zápletky nejsou špatné, ale z mého pohledu i zkušení herci v tomto seriálu vystupují toporně a zkrátka jim to nevěřím, ani obětem, ani vyšetřovatelům. Tohle nebude krimi seriál pro mně. Možná , kdyby se tak nespěchalo na nové a nové serilály a díly z krimi prostředí, bylo by víc času na to je propracovat ve všech směrech a dalo by se na to i lépe dívat.

plakát

Musíme si pomáhat (2000) 

Musíme si pomáhat: Nic jsem nečekal a byl jsem hodně příjemně překvapený. Film je zasazený do smutného období protektorátu a vykresluje přesně různé povahy lidí v malém městě, jak šel čas v průběhu protektorátu. Proč se na tento film podívat? No protože Vás naprosto spolehlivě vtáhne do toho prostředí a do doby ve které se odehrává. To chování a povahy lidí se nemění a věřím tomu že přesně takhle to tehdy bylo, ať už se tak někteří chovali z vypočítavosti a chamtivosti či se nechali zblbnout totuo ideologií, nebo na opačné straně jen ze strachu o vlastní existenci a přežití. Nikdy nezapomenu scénu kde sedí pan Pecha s páskou RG (chvalně i nechvalně známé Revoluční Gardy) již po odsunu Wermachtu vedle žida, na kterého předtím volal hlídku Wermachtu. Ten jeho provinilý výraz mi utkvěl v hlavě i po několika letech od prvního shlédnutí tohoto filmu. Nebylo by špatné, než se na film podíváte, aby jste alespoň něco málo o tomto období našich dějin věděli a mohli tak lépe pochopit podstatu filmu.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Na tento film jsem se odvážil podívat teprve nedávno ve svých 38 letech a už vím čeho jsem se obával.Film Vás odpočátku přitáhne svou syrovostí a nechutností ústřední postavy, skutečné psychologické drama jak má být + 50% navíc, kterému dominuje pan Hrušínský. Je to bez debaty film který stojí a padá na jeho fantastickém výkonu a kameře. Od začátku až do konce jsem mu to vše věřil a bylo mi z něj skutečně zle. Trpěl jsem úzkostí nad lidskou povahou ještě dva dny po shlédnutí. Film je skvělý , ale i když jsem jej viděl před dvěma měsíci nedokážu si představit, kdy si jej znovu pustím, takže na mně to zafungovalo na 200%.