Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Feral (2018) 

S velkým očekáváním sleduju dokument. Jelikož jsem z vlastní iniciativy zasáhnutý životním přiběhem Charlieho Soukupa, kterého s velkým respektem, dlouhodobě sleduji. Režisér a kameraman Jiří Holba navštívil Charlieho v autralské bushi, kde však nenaplnil potenciál interesantního příběhu. Prostřihy přírody do nehodící se hudby, ve mě evokuovaly pocit kdy 67 letý bývalý písničkář, díky svému životnímu stylu je na pokraji, posledních let svého života. Bohužel Charlie Soukup nepřispěl s příliš zajímavými příběhy, a dokument tak nespadá do kategorie dokumentů, které by vás měli něčím zabavit a zároveň obohatit.

plakát

Love (2015) 

UNDERRATED!

plakát

Nejkrásnější portrét (1988) (amatérský film) 

Krátkometrážní, dokumentární projekt v hlavních rolích Igor Chaun, režisér a kameraman naturalistického videozáznamu, který v podnapilém stavu poukazuje na vztah mezi přítomnou matkou, jím samotným a života alkoholového opojení. Představte si že kalíte na privátu s chábrem, který je tak vychlastanej, až je z toho vzhůru nohama a najednou k vám přijde matka v nevhodnou chvíli, a začne vám vyčítat vše co děláte špatně, a že by jste měl udělat všechno jinak aby váš život nenabral strmý pád. Igor Chaun však využije situace, bere do ruky kameru a za nehynoucí snímek získává první místo za dokumentární režii na přehlídce FAMU 1989.

plakát

Otec, matka a já... (1990) (TV film) 

Stylizovaný dokument "Otec, matka a já...", jak už název napovídá, jedná se o osobní zpověď režiséra Igora Chauna. Sám autor Vás vtáhne krásným vyprávěním, podloženým vlastní hudbou svého otce Františka Chauna. Který jak se později dovídáme vede umělecký možná až bohémský život, kdy svém bytě na Letné maluje obrazy a skládá hudbu. Popisuje zde své dětství, život své matky, která díky samotě, a né uplně jednoduchým životním situacím rychle stárne a postupně přichází o rozum. Dokument nese až naturalistickou výpověď o vnímání vlastní rodiny a snaze o absolutní pravdivost, ta se ostatně objevuje i v jeho další tvorbě ale i v osobním životě, filmy proto točí převážně podle vlastních scénářů.

plakát

Tanečník (2016) 

Strhující dokument o ryzím talentu a dřině Sergeje Polunina, který pro balet objetoval možná až příliš. Život bez rodiny a hodiny každodenní dřiny, znamenal brzký konec, slibně se rozvíjející kariéry. Sergej Polunin se ve svých devatenácti letech stal historicky nejmladším sólistou Královského baletu v Londýně. O dva roky později, na vrcholu kariéry, se však rozhodl z baletu odejít a nakonec opustil taneční svět úplně.

plakát

Trainspotting (1996) 

Kultovní snímek Dannyho Boyla, se skvělým hereckým obsazením Vás vezme na jízdu plnou drog a života závislých jedinců, jejichž způsob bytí si málokdo dokáže představit. Jeden z nejlepších filmů, který jsem měl tu šanci zhlédnout, ve mne zanechal velkou stopu, ať už kvůli skvělé hudbě nebo osobitému stylu ve Velké Británii na přelomu dvacátého století.