Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (5)

plakát

České tajemno - Největší záhada templářů (2020) (epizoda) 

Nazvat tento výplod dokumentem je hodně odvážné. Už jen to, že hlavním "odborníkem" v tomto pořadu je pan doktor Vašíček napovídá, že pořad nebude mít absolutně žádnou historickou hodnotu. Celé je to doslova postavené na hypotézách, které se nedají potvrdit. Je také vtipné, že se vždy najde nějaký důvod, proč na onom a onom místě, kde se doktor Vašíček domnívá, že se nachází klíč k templářskému tajemství, nejde provést průzkum. Většinou je to zdůvodňováno tím, že tyto nedestruktivní průzkumy jsou příliš drahé. Ve skutečnosti je to ale ještě jednodušší a to sice, že skuteční historikové a archeologové nemají absolutně žádné podezření a bádat by bylo zbytečné. Nebo si doopravdy někdo myslí, že kdyby zde byl skutečný důvod myslet si, že např. ve stěně zámku v Blatné je templářský poklad, že by nebyla prozkoumána jen proto, že by bádání bylo příliš drahé? Asi ne. Stejně tak se mi tu líbí ten protimluv, jelikož na jednu stranu je laikovi řečeno, že ve Francii bylo třeba templáře očernit, a proto se z tohoto křesťanského řádu dělali pomalu čarodějové, na straně druhé je pak Bafometova hlava předkládána jako fakt. V podstatě vyhozené peníze, jelikož bylo předem jasné, že žádný převrátný objev nepříjde. Snad to aspoň poslouží jako náhražka dětského pořadu Záhady Toma Wizarda.

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Je to jeden z mála filmů, o kterém mohu říct, že se mi líbil stejně, ne-li víc, jako knížka. Keira Knightley je v této roli okouzlující, a pro mě je její přítomnost i jakousi zárukou kvality. Film by byl ovšem poloviční bez kvalitního soundtracku, například A Postcard nebo Liz On Top of the World si občas ráda poslechnu i bez filmu. Takže za mě jednoznačně plný počet bodů.

plakát

Anděl na horách (1955) 

"Skáču dobře, skáču rád." Lepší pokračování filmu Dovolená s Andělem. Mělo to hlavu a patu, mělo to slušnou zápletku, ale hlavně- narozdíl od Dovolené s Andělem to mělo děj. Taky oceňuji, že se tu mohl projevit charakter postav ne jen formou práce, a dokonce mi přijde, že i ty herecké výkony byly mnohem lepší- možná za to mohl ten čerství ozon bez bacilů.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) odpad!

Tahle "pohádka" uráží i filmy či pohádky hozené do odpadu. Nedělaly kostymérky před tím někde v bordelu? Protože jinak si ty kurví kroje pro princezny nedokážu vysvětlit. A co teprv ty dialogy!? "Pro tak vzácné hosty nešetříme vínem ani jinými věcmi" (nebo tak nějak), panebože vždyť je to pohádka pro děti. Princezna Radost (z jejíž hereckých výkonů neměl asi nikdo radost) působí spíš jako lehká děva s vychlastaným hlasem, doopravdy zářné obsazení... Takže jediné co jsem z toho vydedukovala je- za koncesionářské poplatky pořízená pro celý štáb dovolená v Chorvtsku.

plakát

Cartouche (1962) 

Tohle už patří mezi takové francouzské klasiky. Je úžasné, že na námět jednoho života francozkého bouřliváka dokázal Philippe de Broca a mnohý další vytvořit tak zajímavý film, pochopitelně s velkou dávkou fantazie. Film je skvěle obsazen, a já osobně bych si do role Cartouche nedokázala představit nikoho jiného než Jean-Paul Belmonda. Trochu mi na filmu vadí jeho příliš dlouhá metráž, kdy se člověk chvílemi začíná i nudit, ale to je asi věc názoru.