Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy
  • Akční

Recenze (5)

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Dojemný příběh o věrnosti a lásce. Nijak nehýbající se děj, pes stále a stále čeká. Neustálé znění klavíru a smutné výrazy Lidí. Jenže v jednoduchosti je krása a ta v tomto snímku vystihuje silný vztah mezi zvířetem a Člověkem. Příjemný film, u kterého se nikdo nebude stydět uronit slzu.

plakát

Croodsovi (2013) 

Příběh nijaký, příliš mnoho akcí najednou. Jeden z mála tak populačně oblíbených animáků, který mě nijak neoslovil. Dvě hvězdičky především za výbornou animaci.

plakát

Zkažená úča (2011) 

Oddechový film bez hlubšího smyslu. Postava např. tělocvikáře anebo veverky je v celku povedená a donutí vás se minimálně pousmát. Konec filmu je předem jasný, ale jako oddechová komedie není film špatný.

plakát

Život je krásný (1997) 

Nádherné zpracování "definice optimismu". Film počínající jako komedie stupňující se do dramatu. Přesto se však hlavní postava číšníka Guida Orefice snaží udržet smysl pro humor po celou dobu. A to se daří. Chvílemi má Člověk pocit, že se děj neodehrává v průběhu války v koncentračním táboře a naivně věří úžasné iluzi, že je to jen hra. Film zároveň zobrazující rodičovskou lásku. V takové náladě Člověk očekává happy end a přesto tomu tak není. Poučení, že leckteré situace v Životě nemusejí být brány příliš vážně.

plakát

Oddělen (2011) 

Jakožto budoucímu pedagogovi mě film utvrzuje v tom, že v této profesi lze málokdy najít zpětnou vazbu. Pro Lidi, jenž si myslí, že učit je v celku legrace a pohoda je snímek skvělý obraz toho, že to tak většinou není.