Reklama

Reklama

Croodsovi

  • USA The Croods (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Croodsovi jsou pravěká rodina, která přežívá jen díky pevně stanoveným pravidlům a ochraně taťky Gruga. Tato pravidla sice rodinu chrání, ale zároveň zakazují všechno zajímavé a zábavné, to si aspoň myslí dospívající dcera Iška, která má tendence pořád běhat venku, vzhlížet ke slunci a dělat podobné nesmysly. Díky tomu se seznámí s mladým chlapcem, který dlouhou dobu přežívá sám, je geniálním vynálezcem. Mladík Išce sdělí, že oblast, kde momentálně žijí, se chýlí k zániku a všichni by ji měli opustit. Brzy se jeho slova začnou naplňovat a Išce nezbývá, než pokusit se přemluvit svého tvrdohlavého otce k opuštění jeskyně a odchodu pryč. Rodinu čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života. (TV Nova)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (716)

heyda 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě očekávat, že z Croodsových bude podobná pecka jako v případě How to train your dragon, by bylo trošičku naivní, přesto jsem měl nároky velmi vysoké. Musím říct, že do dokonalosti opravdu kus chybí, ale když to vezmu shora dolů, žádný propadák se nekonal a bavil jsem se taky dobře. Takže hodnocení dávám takové jaké dávám. 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to šílené, vizuálně přeplácané a dějově klasicky šablonovité, ale zároveň dovedené do takových extrémů (ať už se humoru, akce nebo samotných dialogů týče), že jako velký fanda animáků prostě nemohu být nespokojen. V současné době, kdy po nedávné zlaté éře pomalu začíná v americké animované tvorbě převládat kvantita nad kvalitou, jsou Croodsovi takřka ideálním příkladem neutuchající a roztomilé zábavy pro celou rodinu. Jenom se bojím, že snaha o pokračování za každou cenu by mohla mít v budoucnu na "pohodový" pravěk neblahý vliv. 80% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Z historického hlediska si nejsem zcela jist, zda jeskynní člověk uměl létat, ale slyšel jsem o tom, že v pohádkách se používá cosi zvané fantazie, tak si tím nebudu dál lámat hlavu. Spíše bych se rád věnoval těm prvním nesmělým krokům Croodsových ven z jeskyně, bizardní fauně i flóře a hlavně optimistickým pohádkám končících smrtí. Při jednotlivostech jsem se zkrátka skvěle bavil, ale celkově bych si to zbavování se strachu dokázal představit daleko potrhlejší či méně temné, neboť hlavy mých dětí občas schovávané pod peřinou nesvědčí nic o tom, že tudy vede ta nejsprávnější cesta k vyspělé civilizaci. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Croodsovi je fajnový animák, který jde s dobou a je nadupaný moderními efekty, které se začínají teprve v animácích pozvolna používat. Živější pohyby kamer s ostrými detaily. Našel jsem tu i velmi tenkou podobnost s Dobou ledovou, nevím zda to byl záměr, ale jedna scénka byla téměř ve všech ohledech totožná jako ta v Době ledové. Podobná hudba, podobné pohyby kamer a střihy. Jen tvary některých zvířat mohly působit více reálněji a sprintující, štěkající mimino věrnosti také nepřidá, ale bylo to roztomilé. Jsem zvědavý na dvojku. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Důvodem, proč jsem si dopřál zhlédnutí této pohádky, bylo samozřejmě 3D lákadlo. 3D ušlo, nebylo ho sice mnoho a nebylo ani nějak závratně intenzivní, ale občas na diváka mrkne. Tento animák bych zařadil spíše mezi ty vydařenější. Na nic zásadního si nehraje. Příběh je jednoduchý a hravý. Všude jsou spousty šílených modifikací nejrůznějších zvířátek. Tady se snad vyřádil nějaký random generator. Croodsova rodinka je v rámci možností snesitelná. Sem tam na úrodnou půdu přistane i nějaký ten vtípek. Řekl bych, že se jedná o záležitost, která více potěší menší diváky, ale na své si snad přijde i nějaký ten odrostlejší človíček. Za mě solidní tři kousky. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. února 2013 na Berlínském IFF. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 135 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dle originálního názvu The Croods by měl být český název správně Croodovi a nikoliv Croodsovi, podobně jako například u The Flintstones (1994), kteří se v české distribuční verzi jmenují Flintstoneovi.  (Gig)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama