Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (227)

plakát

Až po uši (2014) (seriál) 

Rozdíl kvality dvou sérií je bohužel obrovský, 1. série 80 %, 2. série 40 %. K samotnému scénáři, to byl zase úlet. V životě se občas dějí náhody, to ano, osudy hrdinů tohoto seriálu jsou však postaveny výlučně na náhodách. Praha má přes milión obyvatel, ale hlavní hrdinové se všichni poznají, jak kdyby bydleli v té nezapadlejší vesnici. Když kdokoli hledá kosmetičku, jde samozřejmě k Čvančarové, jiná kosmetička v Praze asi není, když si někdo hledá partnera na seznamce, zrovna si najde manžela své nejlepší kamarádky apod. Navíc vyvrcholení osudů všech osob šlo hned od začátku jednoduše předvídat, např. že se dá dohromady Polívková s Holubem, sice to není ten vysněný princ, nosí ponožky v sandálech, no ale ani já přece nejsem žádná krasavice a bude tedy lepší Holub v hrsti než holub na střeše, no a ten největší děvkař musí být samozřejmě po zásluze potrestán, na začátku měl manželku, dvě milenky, super práci, super byt a na konci první série nemá nic, přece jen scénář je napsán od dvou žen, které asi trochu trpí nějakou frustrací z osobních životů a tak to těm chlapům nandají aspoň tímto způsobem. Nakonec ale i jemu bude odpuštěno a v druhé sérii to za něho schytá Majer. Ze začátku mně bylo sympatické špičkování Geislerové a Havelky, tyto postavy mně během seriálu ale stále více lezly na nervy. Geislerová, taková neschopná alkoholička, nemohoucí najít si chlapa, pořád jen chlemtá víno, skoro v každém díle na šrot, neumí uvařit ani míchaná vajíčka, názvy některých jídel neumí ani napsat, natož aby věděla, jak má takové jídlo chutnat, ale bez mrknutí oka si udělá webovou stránku na hodnocení jídel v restauracích a během roku si vydobyde takové renomé, že celá Praha žere jen podle jejích recenzí, všude jí zvou na degustace, cukrárny jí zaváží žrádlem, aby o nich dobře psala, dokonce o vaření vydá knihu a ještě se musí udělat dotisk – ano, to je opravdu uvěřitelné a ze života, jako třeba kdyby se Aňa rozhodla, že začne štěpit jádro, sice ví o jaderné fyzice úplné hovno, ale proč ne. No a Havelka, když byl restauratérem, proč by nemohl být restaurátorem, nic o tom neví, ale to je přece v tomto seriálu úplně šumák, hlavně že se všichni se všemi vychrápou v posteli, vztahy se pořádně zamotají a máme tu pěkný seriál. Na konci jsou pak všichni úspěšně těhotní, paráda a můžeme končit. Třetí sérii už prosím ne.

plakát

Bajkeři (2017) 

Další hodně hloupá komedie z českých luhů a hájů. Máme zde už Snowboarďáky, Rafťáky a tak natočíme Bajkery. Partička tří neschopných paniců, kteří dosud své životy trávili pouze doma u kompu si pod dohledem zkušenější Hany Vagnerové s donucením vyrazí na výlet ujet 200 km na kole. Po cestě narazí na skupinku několika holek a může začít ten ohraný scénář, kdy se postupně do sebe všichni zamilují a začnou zjišťovat, že ten život u kompu není vlastně tak super, jak si mysleli a mnohem lepší než udržovat vztah se 17 holkami ve virtuální realitě je mít jeden opravdový vztah a k tomu trávit život v přírodě na kole a večer u táboráčku zpívat písničky a bez té wi-fi se dá světe div se opravdu žít. Celkem mě šokuje, že herečka jako Linda Rybová vezme ve filmu takový štěk, kdy za celý film jednou vystoupí z auta a podruhé sedí na židli a neřekne ani slovo. Připadá mi, že není vůbec důležité, kde budu hrát, co tam budu hrát, zda má ten film nějakou kvalitu, ale jestli za tu půl minutu „hraní“ dostanu pár peněz, jdu hned do toho. Naprosto šílené herecké výkony jak Hybnerové, tak Suchánka, oba hráli jak po mrtvičce. Třeba od nějakého Mišíka či Buckingham nikdo snad ani nic nečeká, ale ta Hybnerová, od toho opravdu bolí oči. Čeští herci v posledních letech, nehorázný úpadek, objeví se zde ještě někdy herec typu Hrušínského st., Menšíka, Sováka, Filipovského, Abrháma apod.???

plakát

Bakaláři - Docent (1980) (epizoda) 

Taková opravdu hloupoučká povídka. Hrušínský je vynikající student, ale jeden předmět mu nejde. Proto se svým kamarádem Pavelkou vymyslí plán, že se vloudí jako zedníci na docentovu chalupu a s výhledem protekce přiloží ruku k dílu. Plán však selhal, a tak se tito dva kámoši pustí do učení, Pavelka to do Hrušínského sype horem dolem, Hrušínský se učí ve studovně, v koupelně, u jídla, v posteli a všude u toho chrápe. Nakonec však na zkoušku dorazí a s prstem v prdeli ji vysmahne na výbornou, ač u jiné docentky, ale z příběhu vyplynulo, že tato docentka byla ještě větší pes než docent, ke kterému na zkoušku šel. Takže se vlastně Hrušínský mohl na to učivo podívat rovnou a bylo by vymalováno. To by však nemohla vzniknout tato naprosto zbytečná, nezáživná bakalářská povídka, která však za éry socialismu byla zřejmě vnímána jako kvalitní dietlovské dílko…

plakát

Bakaláři - Nevěsta (1977) (epizoda) 

S úctou k hercům jako Hanzlík a Maciuchová nedám odpad, ale tohle byla opravdu pěkná kravina, to mám věřit, že se tohle někomu stalo? Satoranský připravuje svatbu a jediný člověk v práci nikdy neviděl jeho nastávající? Hanzlík půjčí Maciuchovou jako falešnou nevěstu a Konvalinková všemu věří, když pracuje s Maciuchovou v práci a vidí, že se tam pusinkuje s Hanzlíkem? Nikdo z práce nemá zájem se účastnit obřadu, ale všichni se jen těší jen na hostinu v salónku? A rodina a příbuzní se po obřadu z radnice vypařili a nemají zájem se hostiny zúčastnit? Nevím, jak by se na takového člověka dívala rodina, když by jim Satoranský řekl, přijďte na obřad a pak domů, hostina je jen pro lidi z práce. To bylo snad to nejstupidnější, co jsem kdy v televizi viděl… Hana Maciuchová byla krásná ženská. Hanzlík s Abrhámem jsou moji nejoblíbenější herci, ale holt musel vzít Jaromír asi i takovou blbost a trochu alespoň zmírnil, že to nebylo ještě horší.

plakát

Bakaláři 1997 - Ztráty a nálezy (1997) (epizoda) 

Bakalářská povídka vskutku neuvěřitelná. Máma s pětiletou holčičkou jede v parném létě vlakem z Budějic do Prahy, bez pití. To se pak snaží koupit na zastávce, kdy vystoupí z vlaku a nechá pětileté dítě samotné ve vlaku. Když vlak ujede, odchytí výpravčího, kterému sdělí, že jí ve vlaku ujelo dítě, ale asi dále dítě nijak nepopíše, když na další zastávce železničáři z vlaku vysadí násilím kluka, jehož táta šel tou dobou jakousi náhodou zrovna koupit pití do restauračního vozu, o kterém asi ta hloupá matka nevěděla, když shání pití na nádraží. Nakonec vše končí happyendem a máme uvěřit tomu, že ti dva se vzali a jsou manželé. No já tomu moc nevěřím, že by si někdo vzal takovou nánu? A ještě snad chtěli žalovat železnici, za svoji blbost? Jediná postava, která mě v povídce pobavila byl Vladimír Hrabánek.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Celkem slušná česká komedie opřená zejména o skvělé herecké výkony Vetchého, Hřebíčkové, Táborského a dalších. Spojení Vetchý - Hřebíčková zde naprosto fungovalo. Pokud si dám dohromady české komedie za posledních 5 let, tato patří určitě k tomu lepšímu co se u nás natočilo, protože některé české komedie jsou doopravdy trapné. A super nápad s plakátem.

plakát

Bez vědomí (2019) (seriál) 

Byl jsem spokojený s dobovou atmosférou, hereckým obsazením a hudbou. Na naše poměry zpracované na úrovni. Některé scény však byly na hranici, možná i za hranou lidské blbosti, např. výprava Skálové do vojenského prostoru hlídaného sovětskými vojáky ze strážných věží, kdy Skálová projde dovnitř i ven bez toho, aniž by to kdokoli zaznamenal a dále pak navazující její druhá návštěva ve stejném objektu už po revoluci, kdy se s falešným průkazem z ministerstva vnitra vydává na jakousi kontrolu vojenského objektu. A co jako čekala, že před odhlášenou návštěvou z ministerstva vnitra tam snad sovětští soudruzi nechají ležet tu mrtvolu, aby ji tam mohla najít??? Celkově za 3 hvězdy.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Cože, ono je možné dát jen 5 hvězd? Tak je tedy dávám, ale kdyby to bylo možné, klidně bych dal ještě o jednu navíc. Po těch všech sračkách co se každý měsíc valí do kin to byl pro mě po letech konečně film, o kterém mohu s klidem prohlásit, že patří k tomu nejlepšímu co kdy ve filmovém průmyslu vzniklo. Bylo to 134 minut nářezu, který byl zakončen finálním vystoupením ve Wembley, kdy polovinu filmu, zejména při skladbě Radio GaGa, běhá člověku mráz po těle. Nestává se často, že bych film dokoukal až do úplného konce, kdy je na plátně úplná tma. Queen a samozřejmě i samotný Freddie Mercury jsou hudebními legendami a takový film si tato kapela zasloužila. Rami Malek zahrál naprosto fantasticky a Oskara mu moc přeji.

plakát

Boží mlýny - Asijská růže (2021) (epizoda) odpad!

Hloupé, nudné, nelogické, jinak to nelze nazvat. Bývalý kriminalista Fait si využívá policii a zásahovou jednotku jakoby, ji vlastnil. Sám se při svých akcích potrestání lumpů dopouští trestné činnosti (např. padělání dokladů, kuplířství, nelegální odposlechy,…), samozřejmě se souhlasem policie. Trochu mně to připomíná seriál Dáma a Král, kde si na vyšetřovatele hráli advokáti a jejich zaměstnanci, tady to je bývalý policista s nějakým studentem a novinářkou… Ten Faitovo bývalý kolega asi u policie nemá žádnou práci a čeká jen až bude Fait něco potřebovat, a pak stačí lusknout prsty a zásahovou jednotku má vždy po ruce, nemusí se nikoho ptát, aby k tomu dostal schválení. Křenková jde jako lehká diva do akce, přitom ji mohou poznat, když chodila k soudu, pak se diví, že má problém. Celá ta akce byla k smíchu, takže toho lumpa jako odsoudí na základě pohlavního styku s prostitutkou, která má falešné doklady na to, že je nezletilá, ale přitom je zletilá? To myslí tvůrci vážně? Opravdová komedie. Co mě nejvíce na seriálu vadí je zvuk, když postavy mluví, není jim rozumět a volume ženu nahoru a pak do toho začne řvát ta strašná muzika a zase musím ubírat.

plakát

Boží mlýny - Asijská růže - zlomená květina (2021) (epizoda) odpad!

Pokud tohle Janek Kroupa myslel jako vtip, dobře. Pokud to myslel vážně, co si o něm asi myslet. Těch nesmyslů bylo nepočítaně. Fait je se svými převleky jakási karikatura inspektora Closeau. A k samotnému případu, takže nejprve zavřeme Vitouše za styk s nezletilou dívkou, která nezletilá není, pak zavřeme Vitouše a Rampu za vraždu mrtvoly… Fait má všude známé a všichni mu jdou nepochopitelně na ruku a řídí se jeho pokyny, ať už je to nějaký vietnamský boss, padělatel dokladů, patolog z pitevny, nebo dozorce z věznice, kdy sám Fait je navádí k trestné činnosti, např. jo toho patologa já znám, to je můj hodně dobrý kamarád, ten tu pitevní zprávu zfalšuje a dosvědčí, že ta mrtvola nebyla mrtvola, nebo jo, toho dozorce z věznice já znám, ten mi zobe z ruky a udělá přesně co mu řeknu (mimochodem on ten dozorce pracuje každý den 24 hodin, že vždy když někdo přišel na návštěvu za Vitoušem, on tam vždy byl???). Jestli by měli někoho zavřít do kriminálu, tak asi Faita za nelegální odposlechy, za navádění k trestné činnosti a plno dalších deliktů, kterých se za těch 6 hrozných epizod dopustil. Nebo on má být jako nějaký vyvolený, který má rozhodovat o tom kdo je ten špatný a kdo je ten dobrý. Pane Kroupo, trochu rozumu by to chtělo při tom psaní, tohle byl extra škvár a dokoukal jsem to jen z důvodu, jak jsem se nad tou stupidní blbostí bavil. Nějaký lump, který nakradl peníze v devadesátkách je tam v podání Lábuse vyobrazen jako nějaký svatý dědeček, který by si to vlastně rád šel odsedět, ale je to přece mušketýr a drží slovo, netrhá partu. Ještě teď nemohu uvěřit, že byl Hřebejk tohle schopný natočit…