Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (355)

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to přesně tak jak píše xxmartinxx, nesympatické postavy opravdu dostanou to (tu) co chtějí jen proto, že to začnou chtít. On je to tak nějak osvědčený formát, (ne)vynalezený ve Snowboaďácích. Zde povýšeno na další level neboť Kotek Mádl měli něco do sebe, kdežto tady ústřední trojice naprosto nemá ani zbla osobnosti. Ono břímě ústředního motivu tedy vláčí na svých bedrech skvělý Pavel Nečas, který není buhvíjaký herec, prakticky stále trne v jedné pozici a hereckém výrazu, ale když toho využijete a napíšete postavu s tímto výrazem, nemá to chybu. No a pak snad kromě samoúčelné scénky z lomu prakticky není co zmínit... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že to bude aspoň trochu fungovať.Ale reálne mám pocit, že "Bajkeři" toho neponúkajú moc. Vlastne je toho dosť málo. Nie je tu veľa dobrých postáv a väčšinou sú neskutočne divné. Keď si vezmem aj spätne staré komédie ako boli "Rafťáci" alebo "Snowboarďáci" nebol ten výsledný efekt nakoniec tak zlý. Pár dobrých gagov, nepôsobilo to tak umelo a celkovo som mal pocit, že tí chalani aj reálne chceli nejaký život s tými babami. V tomto filme som ten pocit nemal skoro vôbec. A plus musím povedať, že niektoré veci sú viac divné, než sexy. Ako napríklad spájanie Adama Mišíka s Hanou Vagnerovou. Celý čas som mal pocit, že je mi najsympatickejšou postavou, no potom sa to rozhodli spraviť takto a ostal som z toho skutočne vyvalený. Plus je tu ešte aj zbytočná bočná dejová línia otcov našich chalanov, ktoré je úplne zbytočná a nasilu. Vyzerať to nevyzerá najhoršie, myslím si, že Saša je celkom okey a asi aj postava, ktorá na mňa pôsobí najviac reálne. Dialógom často chýba uveriteľnosť a charizma a je to absolútne nemastné, neslané. Ideme z bodu A do bodu B a človek z toho ani nemá nejaký výrazne letný alebo prázdninový feeling. Čo by tomu skutočne veľmi pomohlo. Neviem čo viac povedať, je to proste zlé. Myslím si, že ak chcete lepšiu prázdninovú komédiu, tak si čeknite "Špunti Na Vodě".Netvrdím, že ide o super film, ale má oveľa lepší prázdninový feeling a lepšiu atmosféru. Tento film toho moc nemá. A čo sa týka Celeste Buckingham... pekná a talentovaná speváčka. Ale ako herečka mi akosi nepasuje. Hodnotenie: D+ ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Do včerejška byl nejtrapnější moment mého života ten, kdy jsem uprostřed toho nejlepšího řekl Zuzce "Alčo." Děkuju Kolečkovi, neomylnému to autorovi laciných scénářů, že mi pomohl zapomenout. Hodina a půl s jeho Bajkery byla totiž mnohem trapnější, než celonoční vysvětlování, že když chlap řekne "Alčo", má tím na mysli "Zuzko." Chápu, že napsat něco vděčného pro dnešní puberťáky je nadlidský úkol, tak ale se na to prosím vás vykašlete, když ty děcka neumíte zaujmout jinak než že všem postavám narvete do pazoury telefon. Málem jsem si leknutím cvrknul do gatí, když se po filmu rozsvítilo a sál byl narvaný k prasknutí; já měl totiž celou dobu za to, že tam jsem sám. Tu jednu hvězdu jsem vylovil v lomu při koupačce a patří těm mladým holkám, aby to po téhle zkušenosti s filmem nevzdaly. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Omluvte můj slovník.. Co to kurva bylo?! Jedná hvězda za Vágnerovou která jediná působí, že si roli užívá a nešla si jenom pro šek. Když jsem však viděl Matonohu, Suchánka a Postráneckýho vedle sebe totálně znuděný, došlo mi, že už fakt líp nebude. Scénář očividně nepsal Kolečko ale někdo kdo nenávidí lidi kolem sebe a všichni jsou mu k zlosti. Tady se fakt může hodnotit jenom Vágnerová a krásný záběry na přírodu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Matka psycholožka, kterou skvěle zahrála Vanda Hybnerová stála za to. To bylo dílo, přímo učebnicový příklad. Vůbec to tady měli všichni jasně rozdané. Ale lidé nesjou statistické tabulky a ani být nechtějí. Tahle cyklistická komedie si ani na nic hlubokomyslného nehraje a ani tím nechce být. Je to jen prostá letní oddechovka. I takové jsou po tom všem valcujícím marastu potřeba. Takže proč ne. Kola jsou přece v kurzu. Příště něco o běhání. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Bajkeři táboří u Uhrovic mlýna nedaleko Rakovníka. V areálu chovají mimo jiné velblouda, jenž se ve filmu také objeví. (rakovnik)
  • Během natáčení koupací scény v lomu bylo jen 15 stupňů. Lom se nachází u obce Čenkov. (Duoscop)
  • Každý herec najezdil v rámci natáčení kolem 90 kilometrů, což je paradoxně méně, než slibují, že ujedou ve filmu. Výjimkou je Pavel Nečas, který mezi některými lokacemi rád přejížděl na kole, a najezdil tak mnohem více kilometrů než ostatní. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama