Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (17)

plakát

Scooby Doo: Záhady s.r.o. (2010) (seriál) 

Jednoznačně nejlepší Scooby-Doo seriál, co se týče příběhu, postav, zápletek. Tady bylo na tvůrcích vidět, že chtěli udělat Scoobyho jinak a povedlo se. Postavy tu mají mnohem větší hloubku, poznáme tu i jejich rodiče. Epizody na sebe většinou navazují. Je tu jedna velká záhada, která se táhne napříč celým seriálem. Jsou tu i velmi temné epizody, které sme nikdy předtím neviděli. Dokonce tu i umírají postavy, což je za mě velmi zdařilý krok od autorů, který vzbuzuje v divákovi strach o hlavní pětici postav. Jasně někomu nemusí sedět změna vizuálu hlavních postav, ale mě to nijak zvlášť nevadilo. Celkově super jízda s velmi propracovaným příběhem a postavami, která rozhodně stojí za zkoušku. 9,5/10

plakát

Pravěk útočí (2007) (seriál) 

Tak jsem se vrhnul na rewatch tohoto seriálu, který jsem jako malý zbožňoval. Pokusím se shrnout jak se můj názor s odstupem času změnil. Vezmeme to po sériích, 1 a 2 série: jsou pořád bezkonkurenčně nejlepší ze všech. Je tam vše: tajemno, výborná atmosféra, prouzkoumávání anomálií, nečekané zvraty a hlavně skvělé postavy. Opravdu, ta hlavní pětice postav má mezi sebou skvělou chemii, motivace/dialogy jsou taktéž perfektní. Jediné, co je s odstupem času horší je CGI, zvláště v prvních dílech, ve kterých se občas nějaké záběry opakují. 3 série: Tady se začíná můj pohled lehounce lišit, v této sérii začíná, alespoň pro mě, úpadek seriálu. Prvně kvůli tomu, že se „pětice“ hlavních postav v průběhu série postupem rozpadne. Pouze 2 postavy se objeví i v následujích sériích. Představí se nám nové charaktery, které se bohužel nevyrovnají těm starým. Dějová linka u jedné postavy, která si mimochodem zasloužila mnohem víc, končí otevřeně. Nová záporná postava se tu vyskytne úplně od nikud, neví se proč, jak a kdy se začala o anomálie zajímat, nemá background a to je škoda. CGI je lepší, příběh není nijak převratný, ale stále se to dá skousnout. 4 a 5 série: Poslední 2 série jsou bohužel zklamáním, jako malej jsem je měl rád, ale míň jak předchozí. Teď je pro mě ten rozdíl ještě větší. Je tu opět nové složení týmu, pár členů se v této sérii už neobjeví, vyjma jedné epizody. Je vidět, že tu tvůrci chtěli víc a víc všeho, větší hrozby, zvířata... Některé věci ani nedávali smysl, v podstatě se neshodovali s tím co bylo zmíněno v předchozích řadách. Je tu opravdu málo povedených epizod, většina je těžký průměr. Zakončení se nezdařilo, možná tvůrci počítali i s další sezónou, která bohužel není. Takže konec taky podle toho vypadá, je otevřený, nic není pořádně uzavřeno, škoda. Celkově, ale stále patří seriál k mým oblíbeným, hlavně první dvě série, třetí se ještě dá, zbytek už bych si znovu nepustil. 7/10

plakát

Nebezpečná identita (2011) (seriál) 

Škoda, tenhle seriál měl našlápnuto velmi dobře. SMG je famózní, to se nedá upřít. To jak dokáže zahrát obě sestry úplně jinak je prostě neuvěřitelný. Bohužel 22 epizod je hodně a stačilo by ubrat 4-5 epizod a bylo by to perfektní. V některých epizodách se totiž nestane vůbec nic, dokonce nějaké dějové linky jsou úplně pozastaveny a nevíte o nich. Pak je tu konec, který mě dosti zklamal, těšil jsem se na znovushledání obou sester (vyříkání věcí, třeba i odpuštění), dokonce to i teasovalo na druhou sérii, která se bohužel nezrealizovala. Dále je tu dost klišé momentů, u některých mi přestával rozum stát a říkal jsem si jak je tohle možný. Přitom když se chce, tak seriál dokáže být velmi chytrý a napínavý. Celkem jsem si ale seriál užil, představa výměny života se sourozencem a zjišťování jeho tajemství je mrazivá a tady je to vcelku dobře vykresleno až tedy na závěr, kde jak už jsem výše psal, jsem byl zklamán. Doporučuji minimálně zkusit 6,5/10.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Už je to víc než rok, co jsem dokoukal poslední díl a stále koukám na reakce, občas i znovu na pár dílů. Přitom na začátku jsem si říkal, že to bude blbost, když to na mě vyskočilo na Disney+. Taky po první sérii jsem nebyl úplně odvařenej, spousta epizod byla nijaká, nic se pořádně nedělo a celkově to bylo takový chabý. Jenomže s každou další sérií vyjma 4 se kvalita rapidně zvyšovala. Začaly se řešit vážný témata, obecně se seriál začal stávat dospělejším. Epizoda The Body je masterpiece, u kterýho pár kapesníků pošlo. Ano pak je tu epizoda Seeing Red, která je celá špatně, rozhodila lidi na dvě půlky, jeden charakter pro někoho úplně zabila, ale je to jenom jedna z mála špatných epizod v pozdějších sériích. Hlavní trojice charakterů je vesměs skvěle uzavřená, vyjma Xandera, který se dal zakončit o něco lépe. Buffy se každopádně pro mě stala srdcová záležitost, kterou už nic nepřekoná. Rozhodně bych doporučil každému alespoň zkusit druhou sérii, podle které uvidíte jestli se chytnete. Za mě celkově 8/10.

plakát

Moon Knight (2022) (seriál) 

5,5/10 Extrémně promrhaný potenciál a velké zklamání. Asi takhle bych popsal Moon Knighta, který po prvním díle měl našlápnuto velmi vysoko, jenomže potom přišel pád do propasti nenavazujících scén, nesmyslných nápadů, nerozvinutých příběhů, ABSOLUTNĚ tragické akce a ODPADNÍHO humoru, kterej s potenciálně vážných scén, udělá úplný hovno. Jsou tu dvě velmi dobré vážné scény, to je vše. Vysvětlení dvojí osobnosti (Marc/Steven) je slušně podáno, zde by problém nebyl. Akce s milion střihama prostě neni dobrá neni. 30 sekund akce v posledním díle je super (konečně je napadlo udělat, alespoň něco bez zmatených střihů), ale je to POUZE 30 sekund. Egyptskej podklad nevyužitej, ani špetka snahy více rozvinout minulost bohů atd. Ostatní bohové tu jsou jenom na popojetí v příběhu (který není nic extra, ale neurazí), to je vše. Když se konečně má dostat na jejich souboj se záporákem, tak přijde střih a všichni leží na zemi KRASNÁ PRÁCE marvele. Finále, je jedna z nejbizardnějších slátanin tisíce nápadů (který navíc nedávaj smysl), co jsem kdy viděl. Na konec bych vyzdvihl výkon Ocara Isaaca, kterej svojí roli zvládl na jedničku a hudbu, která je počas celýho seriálu výborná.  Ethan Hawke, bohužel nemá v pozdějších částech seriálu prostor na to něco pořádně zahrát a navíc jeho charakter je opět špatně udělanej záporák. Jsem rád, že se to některým lidem líbí, co bych za to dal, ale pro mě je to prostě velké zklamání.

plakát

Mystery Incorporated (2022) (seriál) 

První epizoda 9/10 zde: https://www.youtube.com/watch?v=dVrYAkeFVeY&ab_channel=MysteryIncorporated Fan projekt jak má být. Po dlouhých dvou letech po oznámení, jsem se konečně dočkal první epizody a musím říct, že jsem velice spokojen. Charaktery zvládnutý na jedničku, referencí požehnaně (některé i dost překvapivé pro mě), příběh ideálně záhadný a ano je tu několik klišé ale čert to vem. Já jako fanda scoobyho sem si to velice užil a modlím se, aby tvůrci vybrali dostatek peněz na natočení zbylých 11 epizod.

plakát

Scooby Doo a přízrak na letním táboře (2010) 

Dle mého názoru, třetí nejlepší Scooby film. Skvěle provedený příběh s mnoha překvapeními. Lokace jsou naprosto famózní, stejně tak jako příšery. Backstory tábora taky výborná. Mladí táborníci byly výborným zobrazením našich hlavních postav. Ŕešení záhady skvěle funguje spolu s táborovým životem. Rozhodně příjemný film, na který se určitě chcete podívat v létě 8,5/10.

plakát

Scooby-Doo a ostrov zombií (1998) 

Zlatá stará éra Scoobyho. Jednoznačně nejlepší film, který má všechno co dobrý Scooby film má mít. Zajímavý příběh, stašidelné scény, dobré vedlejší postavy a dávku humoru, který rozhodně neurazí. Bylo strašně super postupné odhalování ostrova a jeho historie, která není tak růžová jak se zdá. Vyvrcholení parádní, stejně tak jako příšery 9/10. // Jen je škoda, že o několik let později museli autoři trochu ubrat na strašidelnosti kvůli několika stížnostem od rodičů.

plakát

Happy Halloween, Scooby-Doo! (2020) 

Oukej po velmi dlouhý době jsem dostal chuť na Scoobyho a jeho bandu, která bude řešit vcelku dobře zpracovanou záhadu, která občas měla i nějaký to překvapení. Přílkadem může být za mě asi nejlepší Scooby film: Ostrov Zombie nebo třeba z těch „nových“ Camp Scare (2010). Místo toho sem dostal jeden z nejhorších Scooby filmů. Záhada se tu skoro ani neřeší, až teda v jedný scéně úplně nakonci filmu. Všechny hlavní charaktery se tady chovají jako klauni. Některé scény na sebe skoro ani nenavazují. Na konci už jsem se jenom smál a řikal si co to je za sračku. Alespoň tu byl Scarecrow a název města (ve kterém se film odehrává přibližně 30 minut) bylo slušné pomrknutí za nejlepším Scooby seriálem všech dob. Bohužel za posledních pár let se z toho stala enormní kids show 3/10.// Nejspíš zkouknu zbytek nejnovějších filmů a budu doufat že tohle byl pouze přešlap.

plakát

Ledové království II (2019) 

Po šesti letech tu je očekávané pokračování, od kterého se předpokládalo, že bude více temnější a dospělejší. No, někdy se o to film snaží, ale po většinu je to furt až moc vtipný, olaf je opět otravnej až na jednu scénu, kde sesumarizuje události prvního dílu. Vyvíjení vztahů mezi postavy tu je dobře zakomponováno. Nové prostředí je velmi dobře zpracované, animace je opět perfektní a písničky se za mě dají kvalitou srovnávat s prvním dílem. Takže tu za mě máme kvalitou o malinko horší pokračování, které dokáže být zajímavé a občas i vtipné a sem zvědav jestli po rekordních tržbách udělají tvůrci i třetí díl.