Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (91)

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Škoda toho začátku. Líp by se na to dívalo, kdyby se děj odehrával víc okolo samotnýho Tsunami. Postavit to na tom, že jedna skupinka hledá druhou po špitálech takřka celej film, je dost o ničem. Jako nějaký ty emoce tam vidět byly, ale to shledání všech na konci bylo dost trapný.

plakát

Proboha! (2008) 

Krásný pohled na nesmyslnost veškerého známého náboženství. Nejzábavněji to působí v kombinaci s americkou hloupostí. Ta snaha věřících, kteří se v sobě snaží co nejvíc potlačit racionalitu a jako stádo ovcí nesmyslně následují fantasy knihy/příručky dob pradávných, je taky kouzelná. Nicméně, ať všechno působí sebekomičtěji, v hlouposti lidí se skrývá největší hrozba. Ať už masově posloucháte Hitlera nebo se řídíte písmem svatým, v prvé řadě byste si měli udělat svůj názor na věc a hlavně se zaměřit na svůj vlastní zdravý rozum, pokud ho teda máte :)

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Po vizuální stránce je to masterpiece, navíc originálně vtipný, výborně zahraný a skvěle natočený film. Příběh možná žádná pecka, ale u tohodle kousku jsem se spíš díval než poslouchal.

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

Celou dobu mně druhá část přišla lepší. Stále se držela linie syrovosti vyprávění jako v první části a trochu se i přitvrdilo - doslova (pan K). Velký plus vidím i v tom, že se dostala do hry i Charlotte a nebyla už jen v roli vypravěče (dalo se to čekat samozřejmě). Ke konci už to sice nebyla taková pecka, ale zdálo se, že všechno spěje do klidnýho konce a v pohodě se uzavře celý vyprávění. Ta poslední scéna už však byla navíc a celý to šlo do hajzlu. Měl jsem z toho pocit, jako když skládáte puzzle díl po dílu, všechno hezky zapadá, ale než doplníte poslední kousek, všechno zuřivě rozhážete.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

První, dejme tomu, 3 povídky byly hodně funny, ale zbytek už tak dobrej nebyl. Nejvystížnější ale je fakt, že mělo jít celou dobu o to, prodat všechny příběhy jako film. Hraným vydavatelům to ale přišlo jako taková sračka, že sami věděli, že to nemůže do světa. Teď si tak říkám, jestli se skupinka režisérů pracujících na tomhle snímku nevysloužila o natočení tohoto skvostu podobným způsobem s pomocí výhružek...

plakát

Oddělen (2011) 

Ne, že bych se po tomhle filmu cítil dvakrát happy... V podstatě to nemá žádnej pevnej příběh a celý je to postavený jen na Brodyho pohledech do prázdna. Vlastně ani nevím, co o tom filmu pořádně říct. Připadám si, jak kdybych skipnul sám sebe o 97 minut. I přes to to na mě nějakým záhadným způsobem fungovalo a úzkosti mám teď na rozdávání.

plakát

Miláčku, zmenšil jsem děti (1989) 

Hodnotím to jako sedmiletej kluk na 100%. Teď bych samozřejmě hodnocení ubral, takže celkový hodnocení 80% je fér.

plakát

Hledám Amy (1997) 

Podle mě je chyba, že se na ten film dívám až 15 let po jeho natočení. To co jsem po celou dobu nedokázal překousnout je postava Alyssy, která nejenže není pěkná, ale má neskutečně nepříjemnej uši trhající hlas. Dívat se na to v dabingu by pro mě byla nejlepší možná varianta.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Myšlenka je super, použít jako platidlo čas. Už ten nápad mě nadchl a na film jsem se těšil. Nicméně... přišlo mně to dost odfláknutý, i když si myslím, že má toto téma potenciál na zápletku do 15tihodinovýho snímku. Herecký obsazení taky dost pokulhávalo, JT celkem slabota, ale jasně nejtrapnější postavou byl Minute man v podání Pettyfera. Co říct, snad jen - škoda.

plakát

Fighter (2010) 

Po každým filmu, kterej jsem s Balem viděl, jsem ho jako herce čím dál víc zatracoval. Ale tahle role je jeho masterpiece. Jasně předčil Wahlberga, kterej však taky není vůbec špatnej. Co se snímu týče, je to už takový sportovní klišé. Možná to lehce přikoření fakt, že jde o true story, každopádně je to hlavně o Baleovi. Když jsem před závěrečnýma titulkama viděl pravýho Dickyho, jenom mně to můj názor ucelilo.