Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (3)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Já jsem se na to po přečtení knížek tak těšila a bylo to skoro nekoukatelné. Tam není jediná postava, kterou by nezprznili. Dialogy, kostýmy, charaktery a motivace postav, celková narace příběhu... to je všechno tak odfláknuté, že to působí spíš jako rychle splácaná fan fiction, která má s původním materiálem společné snad jen jména postav. Není moc divu, když tvůrci dávají otevřeně najevo nechuť k Sapkowského knížkám. Hlavní herečky je ani nečetly, takže asi jediný, kdo tam má k Zaklínačovi vztah, je Henry Cavill, který se jim na to po třech sériích vykašlal. Škoda, že to nezpracovalo třeba HBO...

plakát

Nexus (1994) 

Mně to přišlo tak úžasně dadaistické, že musím dát tři hvězdy. Nic podobného jsem nikdy neviděla. Žádná scéna nedávala smysl, ale takovým způsobem, že kdyby se někdo snažil o takovou náhodnost, tak se mu to nepodaří. Navíc krásné miniatury a speciální efekty byly skoro až love letter bratrům Skotakovým (Star Wars, Terminátor...). Do toho ty divadelní kulisy, no prostě skvělý bizarní film!

plakát

Percy Jackson a Olympané - Omylem vaporizuju svou učitelku matematiky (2023) (epizoda) 

Casting je fajn, ale ten scénář je tak špatný, že je až bolestivé na to koukat. Dialogy možná fungují na papíře a jsou věrné původnímu příběhu, ale živě z úst herců zní hrozně křečovitě. Původní adaptace od Chrise Columbuse možná měla příliš staré herce a nedržela se přesně knižní předlohy, ale ten film jako celek fungoval a byl skvělý. Tento počin od Disneyho a Ricka Riordana je za mě bohužel dost zklamání.